Remont N 126E - Gębar
Re: Remont N 126E - Gębar
Jutro malowanie przyczepy z zewnątrz.. 

Dziś kolejny pracowity dzień..
zakończyłem malowanie z zewnątrz, założyłem nowe firanki, wyczyściłem, pomalowałem obręcze i założyłem nowe kołpaki (przy okazji oczyściłem piastę i ją nasmarowałem), światełka już w komplecie są założone..
Niżej aktualne zdjęcia przyczepy (niestety robione telefonem..)

Do zrobienia na tą chwile pozostał kufer przedni, materace do środka, instalacja elektryczna, malowanie ramy, podpór, listew okien i ozdobnej nad drzwiami, "aneks kuchenny" i blat stolika/łóżka.
Jak wykonam w/w to już będę dekorował i wyposażał wnętrze
zakończyłem malowanie z zewnątrz, założyłem nowe firanki, wyczyściłem, pomalowałem obręcze i założyłem nowe kołpaki (przy okazji oczyściłem piastę i ją nasmarowałem), światełka już w komplecie są założone..
Niżej aktualne zdjęcia przyczepy (niestety robione telefonem..)

Do zrobienia na tą chwile pozostał kufer przedni, materace do środka, instalacja elektryczna, malowanie ramy, podpór, listew okien i ozdobnej nad drzwiami, "aneks kuchenny" i blat stolika/łóżka.
Jak wykonam w/w to już będę dekorował i wyposażał wnętrze

Dziś wykonałem funkiel nową instalację elektryczną 

nie no gebar musimy sie styknac gdzies na miescie:) wozy mamy nawet te same o kurnikach nie wspomne ja juz zakonczylem remont swojej dzis wrzuce fotki
nike bede jej z wierzchu malowałale srodeczek mi sie podobuje:) co do podlogi beda poprawki gdyz udumały mi sie panele:) w tygodniu położe

Dawaj foto 

foty są w mojej stajni dział ten sam tyle ze pod twoim wątkiem tam mnie przeniesli
za dużo tutaj chyba burdy robiliśmy
albo prawa autorskie ci przysługuja

Wcale nie jest mi wstyd że zazdroszczę bo już oczyma wyobraźni wyobrażam sobie jakie to będzie cacko.
Buuuuuuuuuu
Buuuuuuuuuu
gebar masz branie

Dziś nabyłem nowy blat na stolik, oraz fajną folię na przednią szybę.
Folia samoprzylepna koloru "szron"
Oczywiście przepuszcza światło, ale idealnie zamaskuję ryski, zmatowienia, oraz to że szyba już zżółkła.
Folia samoprzylepna koloru "szron"

Aha.. i ramę pomalowałem
podpory też

Witaj Gebar !
Dobra robota i w dobrym tempie !
A możesz coś więcej napisać o malowaniu zewnętrznym ?
Odkręcałeś wszystkie listwy/ uchwyty/ światełka ?
Czy tylko jakieś maskowanie taśmą/ folią ?
samo malowanie wałkiem/ pędzlem/ pistoletem ?
No i jaką farbą ?
Pozdrawiam
Grzegorz
Dobra robota i w dobrym tempie !
A możesz coś więcej napisać o malowaniu zewnętrznym ?
Odkręcałeś wszystkie listwy/ uchwyty/ światełka ?
Czy tylko jakieś maskowanie taśmą/ folią ?
samo malowanie wałkiem/ pędzlem/ pistoletem ?
No i jaką farbą ?
Pozdrawiam
Grzegorz
a czym i w jaki sposób pomalowałeś z zewnątrz skorupkę?
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!
N-250c
N-250c
Siema napiszcie czym Wy wszyscy kleicie tapicerkę. Ja najpierw postanowiłem przykleić gąbkę taką jak pod panele klejem polimerowym firmy dragon i nie dość że kiepsko trzyma to cały czas jeszcze ten klej czuje, czyli mi nim śmierdzi po 3 dniach dalej.
"dzyń, dzyń, dzyń"
stico80 pisze:Siema napiszcie czym Wy wszyscy kleicie tapicerkę. Ja najpierw postanowiłem przykleić gąbkę taką jak pod panele klejem polimerowym firmy dragon i nie dość że kiepsko trzyma to cały czas jeszcze ten klej czuje, czyli mi nim śmierdzi po 3 dniach dalej.
search.php?keywords=klej
jest szukajka w górnym prawym rogu stronki...
ja kleiłem polimerowym , trzymało ekstra i styropian i wykładzinę i żadnego zapachu !!! no chwilę pachniało po rozcieńczeniu denaturatem

Wiem gdzie jest szukajka ale nie wiem gdzie w niej jest napisane czy ktoś kleił klejem firmy dragon polimerowym i czy też u niego tak długo śmierdział. Pozdrawiam.
"dzyń, dzyń, dzyń"