Poradnik mały dla dużych
Re: Poradnik mały dla dużych
Witam. Jak chcesz, bo widzę że brak, to zbywają mi takie pierdołki i mogę wysłać.
N126a - sprzedana
Jest teraz N126N
+ Ford Transit 85T260
Rok 2019 km. nie liczę, a nocki to; 1+3+1+1+1+5+3+1+3+4+3+2+5+2+4+4+2+2+2+3+3+3+2+2+1+1-28.12.2019 i to koniec /
Rok 2020 14.02. 1+2+5+5+2+3+4+2+1+3+2+3+2+2+3
Jest teraz N126N

Rok 2019 km. nie liczę, a nocki to; 1+3+1+1+1+5+3+1+3+4+3+2+5+2+4+4+2+2+2+3+3+3+2+2+1+1-28.12.2019 i to koniec /

Rok 2020 14.02. 1+2+5+5+2+3+4+2+1+3+2+3+2+2+3
- ruciak76
- Fanklubowicz
Chętnie przygarnął bym po sztuce z każdego rodzaju.
Skoda Octavia 3FL 1.6TDI 115KM 250Nm
Skoda Fabia 2, 1.4 MPI 86KM 132Nm
Kiedyś N132T, teraz N126e i N126N

Wątek remontowy N126e
Wątek remontowy N126N
2025 - 12 nocek 1441 km
2024 - 28 nocek, 2932 km
2008-2023 - 294 nocki, 33592 km
Skoda Fabia 2, 1.4 MPI 86KM 132Nm
Kiedyś N132T, teraz N126e i N126N

Wątek remontowy N126e
Wątek remontowy N126N
2025 - 12 nocek 1441 km
2024 - 28 nocek, 2932 km
2008-2023 - 294 nocki, 33592 km
kubuś pisze:Witam. Jak chcesz, bo widzę że brak, to zbywają mi takie pierdołki i mogę wysłać.
Ja również po jednej sztuce bym odkupił.
Mam jeszcze małe zapytanie. Mam nową oś Alko niehamowaną 4x100 i na niej 13 " opony.
Chciałem się zapytać, czy rozmiar opon 13" 155 x 70 będą dobre ? Czy mogą haczyć ?
Jeszcze znalazłem takie coś
http://www.sklepzeglarski.net/pl/p/Klap ... 06-mm/6228
Nie wiem czy się na coś nada i wejdzie to do przyczepy na jej bok ?
Chciałem się zapytać, czy rozmiar opon 13" 155 x 70 będą dobre ? Czy mogą haczyć ?
Jeszcze znalazłem takie coś

http://www.sklepzeglarski.net/pl/p/Klap ... 06-mm/6228
Nie wiem czy się na coś nada i wejdzie to do przyczepy na jej bok ?
O tyle może być problem że zamka tam nie widzę, trzeba by jakoś to zabezpieczyć...
- stachu_gda
- Fanklubowicz
Grzesiu ten sprzedawca którego Ci podsyłałem ma dużo taniej, i zamki też ma.
A ja myślałem że to już nie drogo, w ofercie mają też inne z zamkiem, i przepusty burtowe do kabli też mają za 25 zł z nierdzewki
Paweł i Kinga. N250
stachu_gda pisze:Grzesiu ten sprzedawca którego Ci podsyłałem ma dużo taniej, i zamki też ma.
Stachu zamówiłem u tego sprzedawcy co poleciłeś ten luk bagażowy.
Teraz dokonałem wpłaty za
http://allegro.pl/luk-pokladowy-wlaz-ho ... ZmIwZmQ%3D
Mierzyłem jeszcze raz w przyczepie i od podłogi do przetłoczenia jest coś około 280 mm i nic tam więcej nie wejdzie.
Zakupiłem jeden ten luk a jak się sprawdzi to kupię na drugą stronę.
Oczywiście gdybym nie miał położonej podłogi, to można założyć większy ale jak tam się teraz pod podłogę dostać

Dla ludzi chcących takie coś montować, to lepiej zróbcie to przed położeniem podłogi.
Kupiłem ten luk, bo zawsze chciałem mieć takie coś

Romlas pisze:A ja myślałem że to już nie drogo, w ofercie mają też inne z zamkiem, i przepusty burtowe do kabli też mają za 25 zł z nierdzewki
Nie ma tanich rzeczy do kempingu. Rozumiem duże ceny za coś, co przyniesie w późniejszym czasie zysk ale kasować za coś co ma służyć do wypoczynku

Fabryki tych sprzętów najczęściej są w krajach takich jak Chiny itp Tam ktoś grosze zarabia przy produkcji a jak to już wejdzie na sklep, to robi się kosmos cena

Ciekawe ile by to kosztowało, gdyby to robił jakiś bogaty Europejski kraj

GrzegorzBruta pisze:Kupiłem ten luk, bo zawsze chciałem mieć takie cośNie wiem co tam będę chował ze względu na prześwit ale okaże się w praniu
No i dobrze, zachcianki trzeba realizować. Jak nie teraz to kiedy.
Ps.zawsze będziesz mógł tam jakiegoś suma schować przed kolegami

dzin1975 pisze:GrzegorzBruta pisze:Kupiłem ten luk, bo zawsze chciałem mieć takie cośNie wiem co tam będę chował ze względu na prześwit ale okaże się w praniu
No i dobrze, zachcianki trzeba realizować. Jak nie teraz to kiedy.
Ps.zawsze będziesz mógł tam jakiegoś suma schować przed kolegami
Jak to mówią ....gimby nie znajo

Bułka z masłem wejdzie a sum to może już pofiletowany

- stachu_gda
- Fanklubowicz
Grzesiu a powiedz mi jeśli to nie tajemnica - ile dopłacałeś za zamki do tego luku? Czy nie zamawiałeś ich od razu u tego sprzedawcy?
stachu_gda pisze:Grzesiu a powiedz mi jeśli to nie tajemnica - ile dopłacałeś za zamki do tego luku? Czy nie zamawiałeś ich od razu u tego sprzedawcy?
Stachu, ja jeszcze zamków nie zamawiałem. Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia jak i gdzie się je montuje. Dojdzie przesyłka, zrobię foty i może coś tu wymyślimy wspólnie co i jak. Jednak dobrze, ze mi przypomniałeś o zamkach i zaraz dzwonię tam do nich w tej sprawie. Są dwie sprawy. Ten luk bagażowy występuje z podwójnym zamknięciem i pojedynczym. Hmm sam nie wiem może podwójne wybrać ? Jak kupilem, to się nie okresliłem, który mają podesłać.
- stachu_gda
- Fanklubowicz
A widzisz, ja podpytuję bo sprzedający z tego co wiem ma zamki do tych bakist, nie wiem czy są to jakieś zamki uniwersalne i w bakiście trzeba coś przerabiać, czy tylko "plug and play" na zasadzie podmiany w zamian za klameczkę bez zamka.
stachu_gda pisze:A widzisz, ja podpytuję bo sprzedający z tego co wiem ma zamki do tych bakist, nie wiem czy są to jakieś zamki uniwersalne i w bakiście trzeba coś przerabiać, czy tylko "plug and play" na zasadzie podmiany w zamian za klameczkę bez zamka.
Sprzedający ma takie zamki. Około 14 zł ale powiedział, że raczej tym zamkiem tego nie zabezpieczę. Dlatego czekam na przesyłkę, jak dzwoniłem to już drukowali list przewozowy, może jutro lub w piątek dojdzie. Zobaczymy co tam w trawie piszczy

Wiesz jak to jest z zamkami, nie otworzą, to zniszczą a wyrwać takie drzwiczki, to przypuszczam, że jedno konkretne szarpnięcie i po krzyku.
Coś jednak będzie trzeba tam zamontować, jakiś zamek troszkę lepszy myślę.
Ostatnio zmieniony środa, 31 sty 2018, 11:22 przez GrzegorzBruta, łącznie zmieniany 1 raz.