Pozdrawiam,
Rafał.
rafcio pisze: Już się zdecydowałem na hak demontowany na śrubach, na 7 pin.
_ArroW_ pisze:Generalnie w obiegu są jeszcze dobre haki firmy Steinhof w wersji z odczepianymi i wykręcanymi hakami, oczywiście dedykowane pod auta.
neeken pisze:_ArroW_ pisze:Generalnie w obiegu są jeszcze dobre haki firmy Steinhof w wersji z odczepianymi i wykręcanymi hakami, oczywiście dedykowane pod auta.
Jestem z Tarnowa gdzie akurat produkcje ma Steinhof i chyba 90%Tarnowa i pewnie masa ludzi w Polsce jeździ z jego hakami.Gdy ok 8 lat temu montowałem u nich hak do Previi wstępnie cena 7 pin bez modułu miała być coś 5-6 stów ale coś mi odbiło i zażyczyłem sobie bez cięcia zderzaka i auto zamiast na drugi dzień miałem za 4 dni i cena wyszła ok 900zł bo ................... musieli zrobić prototyp takiego montażu a , że byłem pierwszy to na mnie spadł ten koszt. Pewnie następcy będą mieli już taniej. Rok temu robiłem tam hak do Yarisa II i koszt był ok 530 zł ( 7 pin bez modułu) Oczywiście w obu przypadkach haki są odkręcane śrubami (na kluczyk byłoby znacznie drożej)
oko pisze:rafcio pisze: Już się zdecydowałem na hak demontowany na śrubach, na 7 pin.
A czemu nie 13 pin? Zawsze to więcej możliwości.
Nawet w Niewiadówce przyda się 13pin. Różnica w cenie nie jest aż tak duża a potem można żałować.rafcio pisze:oko pisze:rafcio pisze: Już się zdecydowałem na hak demontowany na śrubach, na 7 pin.
Hak jest tylko dla Niewiadówki. Jak będę kiedyś chciał zmienić przyczepę na większą to najpierw wymiana samochodu i dlatego myślę że wystarczy 7 pin.
oko pisze:Nawet w Niewiadówce przyda się 13pin. Różnica w cenie nie jest aż tak duża a potem można żałować.rafcio pisze:oko pisze:rafcio pisze: Już się zdecydowałem na hak demontowany na śrubach, na 7 pin.
Hak jest tylko dla Niewiadówki. Jak będę kiedyś chciał zmienić przyczepę na większą to najpierw wymiana samochodu i dlatego myślę że wystarczy 7 pin.
Choćby do zasilenia lodówki podczas jazdy.rafcio pisze:oko pisze:Nawet w Niewiadówce przyda się 13pin. Różnica w cenie nie jest aż tak duża a potem można żałować.rafcio pisze:oko pisze:rafcio pisze: Już się zdecydowałem na hak demontowany na śrubach, na 7 pin.
A do czego się przyda bo nie jestem zbytnio zorientowany w tym temacie?
oko pisze:Choćby do zasilenia lodówki podczas jazdy.rafcio pisze:oko pisze:Nawet w Niewiadówce przyda się 13pin. Różnica w cenie nie jest aż tak duża a potem można żałować.rafcio pisze:oko pisze:rafcio pisze: Już się zdecydowałem na hak demontowany na śrubach, na 7 pin.
A do czego się przyda bo nie jestem zbytnio zorientowany w tym temacie?
Wróć do „Niezbędnik Kierowców”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości