Dla takiej oferty sam bym się dał z grillować a Wy?
post zaczerpnięty z karawaning.pl wykonany przez Master Chef fingera [Arka]
Tematem przewodnim jest KARKÓWKA Z GRILLA . :slina: :slina: :slina:
Jak to będzie wyglądało ???
W sobotnie popołudnie lub wieczór (po wycieczkach) , godzina do ustalenia na miejscu , rozłożymy swoje grille .
Każda z załóg wytypuje 1(jednego steka) konkursowego , którego zgrilluje i przedstawi do degustacji .
Ja , jako organizator konkursu i jednocześnie szef JURY

dokonam oceny zgrillowanej karkóweczki .
Heh , nie martwcie się . Nie zjem Wam całego steka . Wezmę tylko ukrojony kawałeczek na tzw. "smaka" .
Co będę brał pod uwagę ?
Info o konkursie podaję już dzisiaj ponieważ musicie mieć możliwość przygotowania steków już ... w domu.
Przecież będziecie karkóweczkę marynować . No chyba , że nie . :>
Tak czy siak , czas na marynowanie steków macie .
Pod uwagę oprócz walorów smakowych będę brał pod uwagę wygląd , sposób grillowania (będę obserwował cały proces) , wytypowany z załogi uczestnik krótko opowie jak stek został przygotowany , jakie przyprawy zostały wykorzystane .
Całość złoży się na ocenę przedstawianego steka konkursowego .
A jak konkurs to i nagroda . Jak wiadomo , zwyciężą wszyscy konkursowicze ale ja wybiorę spośród Was tą jedną jedyną załogę , której wręczę skromną nagrodę.

:winner:
Aby nie było tak łatwo i pięknie dla JURY , podejmuję się zrobienia niekonkursowej karkówki .
Zrobię też dla nas wszystkich uniwersalny sosik do karkóweczki .
Czas robienia przeze mnie sosu będzie czasem konkursowym do wykonania zadania .
To co ? Podoba Wam się mój pomysł ?
Musi się podobać bo jeść coś trzeba .
Zatem .
Konkurs na karkówkowego TOP CHEF'a , Świdnica 2014 uważam za otwarty !!!
Kupujcie , marynujcie , kombinujcie .