Nie tak to wszystko miało wyglądać. Niestety sytuacja w kraju jest coraz gorsza i po raz drugi uniemożliwia nam zrobić spocik w Ciechocinku. Na kempingu sytuacja się nie zmieniła, nadal są limity i obostrzenia, co skutecznie ogranicza nam możliwość wspólnej biesiady przy jednym stole jak to tradycja ciechocińskich spotów nakazuje. Moglibyśmy się spotkać (bo kemping jest czynny, przynajmniej na ten moment), coś tam kombinować i próbować oszukać rzeczywistość, ale nie chcę narażać nikogo na konsekwencje prawne czy finansowe za łamanie obowiązujących obostrzeń. Marne są też szanse na to, że sytuacja w najbliższych dniach czy tygodniach się zmieni (chyba że na gorsze), ale czas który pozostał do planowanego terminu spotu pozwoli Wam zmienić swoje plany i być może wyjechać gdzieś indywidualnie (jeśli nie uziemią nas na dobre w domach) żeby nie zmarnować zaplanowanych urlopów czy wolnego weekendu itp.
Plan była ambitny. Miało to być jubileuszowe 10 i ostatnie spotkania w Ciechocinku, miał być tort, miały być przemówienia, dyplomy i wyróżnienia, tańce, hulanki, swawole, a jedyne co mi zostało to odwołać spot

. Jednak chciałbym chociaż tu poprzez forum bardzo Wam podziękować za te wszystkie udane imprezy, biesiady do rana przy suto zastawionych stołach, nocne rozmowy o wszystkim i o niczym, pożegnane zimy, powitane wiosny itp. itd. Bez Was wszystkich to by się nie udało. Szczególne podziękowania i wyróżnienia należą się najwierniejszym uczestnikom czyli trzem załogom które miałem zaszczyt gościć na wszystkich spotach w Ciechocinku.
Proszę o brawa dla załóg:
cyran'owa i cyran'o czyli Iwonki i Andrzeja
Nacia i CornBlumenBlau czyli dla Reni i Maćka
Aga89 i z1c00 czyli dla Agaty i Piotrusia. 
BRAWO!!!

Jak już wspomniałem w pierwszym poście tego tematu jest to ostatni Ciechocinek jaki organizuję ale oczywiście nie musi to być ostatni nasz spot w tym miejscu, bo przecież każdy z Was może tu zrobić na przykład Topienie Marzanny w 2021

albo, co polecam, jakiś spocik latem, gdy Ciechocinek jest najładniejszy. Być może kiedyś wrócę do organizacji spotów na tym kempingu, bo jest on przecież znany i lubiany przez wielu z nas. Na razie jednak troszkę się przejadł i trzeba odpocząć. Ja też oczywiście nie rezygnuję z organizacji spotów w ogóle, jednak zmieniają się trochę moje preferencje co do spędzania wolnego czasu i w związku z tym mam kilka innych pomysłów i planów. Najpierw jednak musimy wrócić do normalności żeby o tym myśleć.
Samych pomyślności i do zobaczenia oby jak najszybciej. Wasze zdrowie