Sergiusza poszukiwania nowego holownika
Re: Sergiusza poszukiwania nowego holownika
tak, tyle że pasek pawie 10kzł droższy, a rocznik ten sam 

była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
- KONZIO
- Przyjaciel
- Lokalizacja: jest gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie, Świat w którym baśń ta dzieje się...
gimof pisze:Hihi Konzio widzę, że myślimy bardzo podobnie
Dlatego aktualnie skupiłem się na szukanie ciekawego (chodź dla nie których pewnie już zabytkowego) peugeocika 205 z bardzo mocnym silnikiem
No to, mnie pocieszyłeś.
Bo już myślałem, że jeżeli rzeczywiście moje myślenie jest naprawdę tak znacznie odbiegające od myślenia ogółu, to jestem ostatnim takim dziwolągiem

Tak zwany, dziwoląg na wymarciu

Peugeota kiedyś miał mój tata.
Konkretnie 504, fajne to było auto i nawet części nie były zbyt drogie.
Za to niestety naprawy już do tanich nie należały.
A były naprawy, których samemu (bez specjalnych narzędzi) nie dawało się zrobić.
Na całe szczęście, bardzo rzadko się takie zdarzały.
ad
Póki co właśnie zadz. do mnie mój mechanior i poinformował ,iz espero dostało nowe zawieche do tyłu i stoi jak "Tatra" V
, tak wiec na zlot do Sławy jedzie espero , a ja bacznie zacząłem się przyglądać VW Passat 2.0 TDI http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=930096428 , póki co ucze się tego co w nim jest , bo w jednym było to a w tej samej wersji ktoś sobie coś do rzucił i już jest kicha...
Ps. Mam tylko nadzieje, że PKO mnie wspomoże jak będzie tak daleko...
ps2. Boli koszt montażu haka , ale trudno ...

Ps. Mam tylko nadzieje, że PKO mnie wspomoże jak będzie tak daleko...
ps2. Boli koszt montażu haka , ale trudno ...
życie jak droga, kiedyś się kończy...
serek pisze:ps2. Boli koszt montażu haka , ale trudno ...
mnie hak wyszedł 500zł

automat

plus dwa popołudnia i trochę poharatane dłonie

była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
konrad pisze:serek pisze:ps2. Boli koszt montażu haka , ale trudno ...
mnie hak wyszedł 500zł![]()
automat![]()
plus dwa popołudnia i trochę poharatane dłonie
W tym wypadku auto jest jeszcze na gwarancji ASO VW ...
Serek, popatrz jeszcze na mazdę 6. Bardzo fajne auto. Tylko diesla raczej w niej bym nie polecał.
-
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
Serku jeżeli mogę coś dodać..im dłużej będziesz obligował nad wiekiem auta, jego przebiegiem i wszystkim innym tym dłużej nic nie kupisz, a na końcu będzie to to nie ładne, ale z "najlepszymi aspektami technicznymi na aktualnym rynku"...
Swoja drogą tak OT. byłem dziś w Żorach

C5 

gimof pisze:
NO to trzba było dzwonić.

- KONZIO
- Przyjaciel
- Lokalizacja: jest gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie, Świat w którym baśń ta dzieje się...
gimof pisze:Serku jeżeli mogę coś dodać..im dłużej będziesz obligował nad wiekiem auta, jego przebiegiem i wszystkim innym tym dłużej nic nie kupisz,
No tu, się po raz pierwszy z Tobą nie zgodzę.

Serek wie co robi.
On czeka, ceny lecą w dół.
Jak patrzy teraz (załóżmy) na roczne auto,to czym je dłużej ogląda,czym dłużej się przygląda,tym ono starsze.
Czyli za 4 lata zapłaci już jak za 5 letnie - chitry jest ten nasz forumowy Serek.
W między czasie tzw. a nuż się uda, żeby przyspieszyć decyzję o sprzedaży, do sprzedającego dzwoni z 10 razy dziennie i pyta o cenę.
Zaczyna tak od 4:30 rano, a kończy, o 0:00.

Bierze na umęczenie sprzedającego.

Facet po miesięcznym takim maratonie i śnie po 4:30 godziny, jest już tak zdesperowany i umęczony Serkiem i Jego nowym holownikiem, że oddaje auto za pół ceny.

ad
KONZIO jak by tak się dało , to zaczynam juz dzwonić...
Ps. Wczoraj ( sobota) z uwagi na to że salon VW mam pod nosem przejechałem się do nich i przemiły Pan zaprosił mnie na jazde owym paskiem 2.0 ... i poprostu się zakochałem
... Madzi moja ma mnie już dość od wczoraj cały czas gadam i nim ...
Klamka zapadła, szukam naiwnego banku , który mi skredytuje nową fure...
Ps. Konradowi i innym forumowiczom, bardzo dziękuje za pomoc i wszelkie rady...
Ps. Ważne ,że pasek ma dmc przyczepy 1800 kg, co na przyszłość bardzo dobrze dla mnie wróży...

Ps. Wczoraj ( sobota) z uwagi na to że salon VW mam pod nosem przejechałem się do nich i przemiły Pan zaprosił mnie na jazde owym paskiem 2.0 ... i poprostu się zakochałem

Ps. Konradowi i innym forumowiczom, bardzo dziękuje za pomoc i wszelkie rady...
Ps. Ważne ,że pasek ma dmc przyczepy 1800 kg, co na przyszłość bardzo dobrze dla mnie wróży...
- ddkrzysztof
- Fanklubowicz
serek pisze:Klamka zapadła, szukam naiwnego banku , który mi skredytuje nową fure...
Sergiusz lepiej podaj te szczęśliwe liczby w TOTKA

Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...
Pozdrawiam Krzysztof + Kasia + Dominik + Dawid + Daewoo Nubira + N126N (REMONT)
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...
Pozdrawiam Krzysztof + Kasia + Dominik + Dawid + Daewoo Nubira + N126N (REMONT)
Sergiusz tylko że mondziak to fura a paskiem to byle cierpa (taksówkarz)śmiga
ale wybór należy oczywiście do Ciebie 

- KONZIO
- Przyjaciel
serek pisze:Ps. Wczoraj ( sobota) z uwagi na to że salon VW mam pod nosem przejechałem się do nich i przemiły Pan zaprosił mnie na jazde owym paskiem 2.0 ... i poprostu się zakochałem... Madzi moja ma mnie już dość od wczoraj cały czas gadam i nim ...
To Twoja Madzia powinna przynajmniej dzisiaj, rano i wieczorem ogromną świecę na ołtarz ufundować, że salonu Ferrari pod domem nie macie

serek pisze:Ps. Konradowi i innym forumowiczom, bardzo dziękuje za pomoc i wszelkie rady...
Ale, któremu bo ja tu na tym forum przynajmniej nas 3 naliczyłem.
Bartek powinien się zastanowić, co tu jest nie tak, że chyba wszystkie Konrady z budami lądują akurat tu.
Na tym forum.
A to imię zobowiązuje:
" Konrad
Po piecdziesiatce bez wyraznej przyczyny porzuca rodzine. Czesc zycia spedza w wojskowym namiocie i zle sie czuje po za tym miejscem. Lubi myc zabrudzone suszarki. Konrad zawsze jezdzi bez pasów. Idiota tak nazwany to bez wyraznej przyczyny utracjusz. Konrad stale truje o niebieskich migdalach. Czasami wyglada jak szpieg. Konrad uczy sie gromadzic drogie czajniki. Jego najwieksza zaleta to smarkanie w rekaw. W czasie burzy ujawniaja sie jemu krogulcze paznokcie."

ad
jedrek101 pisze:Sergiusz tylko że mondziak to fura a paskiem to byle cierpa (taksówkarz)śmigaale wybór należy oczywiście do Ciebie
Jedrek nie wiem jak tam u "Was " w stolicy jest, ale u mnie Taxi jezdzi samymi mesiami..., a VW jest i którtszy, ale zawiecha tylna i przednia to to samo praktycznie...osiagi paska sa nie porównywalnie lepsze, a i o wyższości TDI nie ma co dyskutować.
Jak mnie bank wspomoże , to będzie pasek, jak nie to bedzie mondus... który bardzo mi sie podoba...
Ps. Jedruś nawet jak dobrze zauważyłeś , jak Taxi jezdzi taki autem , to znaczy ze auto jest warte ekspoloatacji...
Spoko Jedruś jak kupie masz na bank na zlocie przejażdzkę każdym autem jakie kupie hehehe

Sergiuszu , jak przejażdżka to tylko na tylnej kanapie, ale wolał bym jakiś śląski trunek na "K"
Mój sąsiad kupił sobie 1,5r temu WV t-5 multivan 2004 2,5 TDI jakieś 170 KM
ostatnio zrobiła mu się dziura w szklance , a przy okazji musiał coś tam jeszcze zrobić - rachunek z warsztatu 8000 zł
auto nie ma jeszcze 200 tyś przebiegu
wydaje mi się że jego auto nie dożyje tak sędziwego wieku jak moje T4

Mój sąsiad kupił sobie 1,5r temu WV t-5 multivan 2004 2,5 TDI jakieś 170 KM
ostatnio zrobiła mu się dziura w szklance , a przy okazji musiał coś tam jeszcze zrobić - rachunek z warsztatu 8000 zł

wydaje mi się że jego auto nie dożyje tak sędziwego wieku jak moje T4

Wróć do „Samochody Niewiadówek”