Nasze Holowniki

Samochody którymi podróżujecie ciągnąc swoje domki na kółkach
Awatar użytkownika
rycho_cc
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Nasze Holowniki

Postautor: rycho_cc » wtorek, 3 gru 2013, 14:31

Ok już odczułem różnicę lpg zamontowałem miesiąc przed kupnem przyczepy. Dzięki, a wakacje są raz w roku i nie ma co oszczędzać za badzo.....
Obrazek

malinoispl

Postautor: malinoispl » poniedziałek, 9 gru 2013, 16:43

rycho_cc pisze:Wielkie dzięki za odp. Mam zamiar odciążyć cepkę ile się da. Już pozbyłem się szafki z kuchenką i zlewem. Zgodnie z przepisami na remont
z jednego zaprzyjaźnionego forum ,,wyprułem" wszystko z podłogą, oknami i odpadającą tapicerką ścian. Nie wiem tylko, czy nowy wystrój nie będzie cięższy od starego? Preferuję raczej spokojną jazdę, więc autostrady będziemy starać się omijać. Po remoncie czyli za jakieś 6-7 miesięcy sprawdzimy co i jak. :cry:

Nie zapominaj, że w Przyczepie zasadniczo meble stanowią kilka % wagi. natomiast ważna sprawa - przód przyczepy - czyli tu gdzie jest szafka i narożnik lub toaleta ( winna być znaczcie cięższa niż tył. dociążenie kuli optymalnie winno wynosić ok. 50kg. Jeśli przód przyczepy nie będzie dociążony, to jazda stanie się udręką - miałem taką przyczepę N 126 NT - kangurzy styl.

Awatar użytkownika
rycho_cc
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: rycho_cc » wtorek, 10 gru 2013, 15:47

Dzięki za cenną uwagę. Po remoncie wypróbuję jak zachowuje się zestaw na drodze ( przed ruszeniem w trasę).
pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Slawol74
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Slawol74 » niedziela, 22 gru 2013, 21:03

A u mnie duet N126n =>Honda Accord Aerodeck 2,0 ies 136 koników przejechały 320.000km .A w tym roku została pełnoletnia :lol:
Należę do grona ludzi którzy wola rano budzić się z zakwasami niż z kacem .

Awatar użytkownika
Slawol74
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Slawol74 » niedziela, 22 gru 2013, 21:14

Pojemna staruszka
Załączniki
20100602845-mini.jpg
Należę do grona ludzi którzy wola rano budzić się z zakwasami niż z kacem .

Awatar użytkownika
markos
Lokalizacja: Witeradów /OLKUSZ /renault espace IV 1,9 dci - N 126 N

Postautor: markos » niedziela, 2 lut 2014, 14:23

Renault Espace IV 1,9 dci 116 kucyków , srednie spalanie z przyczepa w 2013 8,5 L na 100km cykl mieszany
Załączniki
DSC09130.JPG

Awatar użytkownika
mr_dywan
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: mr_dywan » sobota, 15 lut 2014, 20:49

Slawol74 pisze:Pojemna staruszka

Jakoś tak mi się skojarzyło:
gofel.JPG
Klajster Miasto i Kraj

Awatar użytkownika
dworek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: dworek » sobota, 15 lut 2014, 21:03

a mój wspaniały, dynamiczny (jak tirem ze żwirem) i niezniszczalny ford (gówno wort) mondeo mk2 1.8 td zrypał się przed dwoma tygodniami... już prawie podwoiłem jego wartość podczas tej naprawy i wciąż w czarnej dupie ... dzisiaj okazało się, że pompiarz się nie wykazał ... i dalej martwy... a mówili koledzy :"nie kupuj auta na "F"... i weź se nie wypij uczciwy człowieku...
... dzisiaj pociesza mnie Stoch i jegermeister... a od poniedziałku MZK :(

ps. nie to żebym pytał "co robić?" ... tak po prostu wyżalić się chciałem... :thumbdown:
To napisałem ja, dworek 8-)

Konto usuniete

Postautor: Konto usuniete » sobota, 15 lut 2014, 21:18

Post usuniety

Awatar użytkownika
dworek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: dworek » sobota, 15 lut 2014, 22:24

...a do Ferrari Niewiadówka ze skrzydłami ? :wink:

Konto usuniete

Postautor: Konto usuniete » sobota, 15 lut 2014, 23:05

Post usuniety

Awatar użytkownika
dworek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: dworek » sobota, 15 lut 2014, 23:16

:wink:

Awatar użytkownika
stico80
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: stico80 » niedziela, 16 lut 2014, 08:41

Dworek ja tez takiego mialem zeby zobaczyc jaki jest na prawdę a nie wieżyć w mity i wspominam go całkiem fajnie. Ba mało, przecież sobie po nim kupiłem tego ST. Po jakimś czasie kupiłem Lagunę żeby znowu zobaczyć jakie to królowe lawet i znowu się zawiodłem śmiga do dziś. Kupiłem też jakiś czas temu za śmieszne pieniądze Lancia Kappe bo to to się dopiero psuje a części jakie drogie. Najlepsze są opinie ludzi którzy chyba siedzą na bezrobociu i te opinie piszą w necie a w samochodzie to nawet chyba nigdy nie siedzieli.
"dzyń, dzyń, dzyń"

Awatar użytkownika
dworek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: dworek » niedziela, 16 lut 2014, 09:36

stico80 pisze:... Lancia Kappe bo to to się dopiero psuje a części jakie drogie....

mam w swoim dorobku zawodowym rok pracy w ASO FIAT / AlfaRomeo / LANCIA, moje doświadczenia z Kappą są bardzo pozytywne (spotkałem raz nawet rarytas -dwudrzwiową Kappa Coupe :D ), to najlepsza Lancia jaką produkowali (pod względem komfortu i wytrzymałości), ceny części niższe niż do Alfy, podobne do Fiata no i duża detalizacja -np pompę paliwa "w kawałkach" można kupić -w żadnej innej marce tego nie spotkalem...
...ale puki co to dla mnie ford gówno wort i wiem że to odczucie subiektywne ale taki nastrój mam w tej chwili i tyle :(

Awatar użytkownika
stico80
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: stico80 » niedziela, 16 lut 2014, 10:20

ford gówno wort ...... Dworek zobaczysz jak go zrobisz bo teraz to masz myśli takie " no pierd...ne bydle znowu się zjeba..o mam go kur.a dosyć jak go zrobię to od razu go sprzedam"
Po remoncie będzie" Nie no całkiem fajny ten mój ford gówno wort, hmm sprzedam ale co ja kupie hmm a teraz to przecież wszystko porobione hmmm chyba nim jeszcze pojeżdżę"
I taki stan będzie trwał do kolejnego remontu bo jak znowu do niego dojdzie to będzie stan ten ( no pierd...ce bydle znowu się zjeb........... go sprzedam)
"dzyń, dzyń, dzyń"

Wróć do „Samochody Niewiadówek”