Nasze Holowniki

Samochody którymi podróżujecie ciągnąc swoje domki na kółkach
BIGL

Re: Nasze Holowniki

Postautor: BIGL » wtorek, 10 kwie 2012, 13:37

Gratulacje :D - ale ruch w interesie :D :wink: . Paczku a gdzie hak?? Widać autko długo po Polsce ganiało - benzyna czu ropniak?
Obrazek

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » wtorek, 10 kwie 2012, 13:46

Wszystko czego chce to - LPG :D

A hak - co cóż na razie na ALLEGRO - bo pytałem w Warsztatach to zapodają takie ceny jakby internetu nie mieli .

BIGL

Postautor: BIGL » wtorek, 10 kwie 2012, 14:07

Też ostatnio preferuję doładowanie LPG :D Paczku zwróć uwagę na przyczepkowe lusterka - wiem że Vectry miały z tym problem (nie wiem czy ten model). Prezentuje się ładnie - jak pantera :D 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
konrad
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: konrad » wtorek, 10 kwie 2012, 14:23

Paczek pisze:a to i ja się pochwalę
Też nabyłem autko -
A co - nie wolno ?

no proszę, powrót do opelka :D
ładne auto, ale co się stało z lalką ... chyba nie przez radio się pozbyłeś :wink:

vectra ma faktycznie marne lusterka i to patrzenia jak i mocowania dodatkowych
ale przy tej szerokości może się obędzie bez ?
na forum k.pl było coś na ten temat

gratuluje !
silniczek widzę też konkretny ? 2.0 :?:
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » wtorek, 10 kwie 2012, 17:02

konrad pisze:...
ładne auto, ale co się stało z lalką ... chyba nie przez radio się pozbyłeś :wink:

...

aaaaaaaaaa...... opowiem przy ognisku .

Dzięki za miłe słowa , ale to przecież nic szczególnego.
Jędruś to ma się czym pochwalić .....
( ja bym zaraz przerabiał na kampera :lol: )

Awatar użytkownika
stico80
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: stico80 » środa, 11 kwie 2012, 10:59

No właśnie Paczek co z Laguną, niby jestem jeszcze w UK i wracam 20 kwietnia ale napisz co z radiem?.
"dzyń, dzyń, dzyń"

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » środa, 11 kwie 2012, 13:43

stico80 pisze:No właśnie Paczek co z Laguną, niby jestem jeszcze w UK i wracam 20 kwietnia ale napisz co z radiem?.

To Wy tam macie internet ? :lol: :lol: :lol:

Pogadamy przy ognisku .....

wojtus

Postautor: wojtus » środa, 11 kwie 2012, 20:17

stef pisze:to szukam LUAZ'a - taki ukraiński wynalazek wojskowy

Jakiś koło Cieszyna stoi, ale to może być za daleko. Nazywa się Wilk, bo robiony zdaje się koło BB.
Jest jeszcze jedna opcja, może byłby samochód, do przywieznienia z Białegostoku do BB.

Awatar użytkownika
stef
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: stef » środa, 11 kwie 2012, 21:43

ooo ciekawie tu kolega pisze.
Tak Wilk to to samo co Luaz, po prostu jego polska odmiana ale i tak robiona na częściach od Luaza.

A możesz coś więcej o tym Wilku z Cieszyna?
Stefan
T4 EuroSky 550
było
Xsara picasso 1.8B+G + N126 + KIP 42 TTZ

wojtus

Postautor: wojtus » środa, 11 kwie 2012, 22:08

stef pisze:ooo ciekawie tu kolega pisze.
Tak Wilk to to samo co Luaz, po prostu jego polska odmiana ale i tak robiona na częściach od Luaza.

A możesz coś więcej o tym Wilku z Cieszyna?

Odezwę się, jutro czy jest aktualne... w Cieszynie to robili, były trochę inne, z tego co wiem.

szary11
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: szary11 » sobota, 14 kwie 2012, 12:51

BIGL pisze:8) Nabyłem Poloneza Atu Plus, najwiekszym zaskoczeniem był dla mnie jego właściciel - taki kolega z Forum Niewiadówek ,jedrek101 :D (pewnie go znacie :wink: )
NIVA FOR SALE :!: :D - w sumie to zrobila swoje, może kiedyś jak się wybuduję to kupię sobie taką 4 letnią bo to naprawdę zacne auto :thumbup: .

PS. Michale( szary11 ) -dzwoniłem do tego sklepu co ci dałem namiar - lipa jak cholera i się cenią...

Hehe :) Ładnie :) Niech zdrowo tańczy poldek :)

Nivka for sale... ehhh dość masz jej ;)
Ja jeszcze do swojej mam nieco cierpliwości :) Zimą dzielnie się spisywała. Latem remont zawieszenia, może trochę ją podmaluje (a przynajmniej rudą podpudruję) i będzie gotowa do zimy znów :)

A jak się chwalimy nowymi (w sumie mam go od lipca więc już nie taki nowy) holownikami to i ja się pochwalę :) Po mondeo miała być terenówka lub suv a wyszedł... focus ;)
Obrazek

BIGL

Postautor: BIGL » niedziela, 15 kwie 2012, 17:39

Michale nie twórzmy historii :shock: , nie mam dość swojej Nivy jak i moja cierpliwość do niej jest wszechogromna :!: Tak jak mówiłem Nivka jest mi potrzebna na budowie i taki był powód zakupu tego auta. Podczas wiosennych roztopów, zresztą jak i zimą pracowała ciężko i nigdy się na niej nie zawiodłem. Nie było by mowy o tak wczesnym rozpoczęciu prac bo tylko ona potrafiła dowieźć materiały na sam plac budowy - tzn., na początku jak ziemia była zamarznięta to wjechały bloczki - potem jak odpuściło to już było istne bagno. Zresztą nie będę się rozpisywał na ten temat bo wszystko jest tu http://forum.budujemydom.pl/BIGL-owe-bu ... 16560.html .
Powodem sprzedaży tego auta nie jest stan techniczny czy brak cierpliwości ale ekonomia - proza życia ot co :!: Tygodniowo robię jakieś 300 - 400km więc są tu jakieś realne oszczędności, a i potrzebne było auto bardziej cywilne - takie aby Justyna spokojnie mogła prowadzić jak ja nie mogę :wink: (do Nivy się nie garnęła ,a Poldkiem gania aż miło).
Spalanie Nivy to jakieś 12-15L , a Poldek wtrynia mi 8,4-11L więc jak widać te 12 zł z każdą setką zostaje w kieszeni :D .

Wczoraj ze Staśkiem ganialiśmy taką banerą Obrazek
Obrazek
i mimo że nawet udało się przejechać o Golfie 3 to jazda Nivką po lesie daje 100000000 razy lepszego kopa :D 8)
Obrazek

szary11
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: szary11 » poniedziałek, 16 kwie 2012, 12:11

No tak... ekonomia nivy to słaba strona. Na codzień auto ciężkie jest pod tym kątem. Moja pali mi średnio od 15-16 w górę... z towarówką jeszcze więcej.
A tak ogólnie to zażartowałem z "dość masz" :) W końcu oczko na końcu było ;) :) Wiadomo, że kupiłeś ją do pracy, a nie jak ja do zabawy. Zrobiła swoje i trzeba logicznie myśleć czy warto nadal ją trzymać. I robisz tak jak uważasz za słuszne i potrzebne.

Przepraszam jeśli mój post odebrałeś zgryźliwie. W pełni rozumiem i szanuję Twoją decyzję. Jeśli miałbym jeździć nivą na codzień z pewnością bym tego nie robił. A tym bardziej jakby żona miała czasem siadać za kółko.

NIezła banera :) Sam bym taką pośmigał :)

BIGL

Postautor: BIGL » poniedziałek, 16 kwie 2012, 17:12

Spoko :D Te For Sale to takie delikatne - może kiedyś :wink: :D . To auto za każdym razem ciężko pracuje na te litry LPG. Dzisiaj po opadach też mogłem tylko na niej polegać 8) Obrazek - Poldek odpadł przed startem :cry:
Obrazek

Awatar użytkownika
stef
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: stef » czwartek, 19 kwie 2012, 10:44

Nivka to fajny sprzęt ale fakt trzeba mieć cierpliwość.

A ja się pochwalę - oto nowy nabytek.
Przepraszam za jakość zdjęcia ale coś mi komórka zaczęła robić słabe zdjęcia.
Obrazek

Dociekliwi zobaczą w oddali kolejne autko... z wojska - niestety jak to z wojska... zanim zacznie jeździć to jeszcze duużo pracy przede mną - np. zrobienie porządek z elektryką a to nie jest takie proste jeśli radiostacja która jest na wyposażeniu auta ma działać :)
Stefan
T4 EuroSky 550
było
Xsara picasso 1.8B+G + N126 + KIP 42 TTZ

Wróć do „Samochody Niewiadówek”