krzysztof_cw pisze:Dawaj na Zlot. Weź męża a my go przekonamy, że przyczepa to jednak dobry pomysł.
Znajdzie się parę litrów przekonywacza

krzysztof_cw pisze:Dawaj na Zlot. Weź męża a my go przekonamy, że przyczepa to jednak dobry pomysł.
DIZZY pisze:moniczkak pisze:No ja właśnie patrzę do przoduWszyscy moi znajomi patrzą na mnie trochę dziwnie jak mówię o przyczepce. Ale uparłam się i Niewiadówka będzie moja
Tylko nie wiem jak to zrobić
Zamontować hak, kupić Niewiadówke, jak radzi Murano, w zależności od jej stanu oddać do niezbędnego remontu i... jechać na upragnione wakacje. Twoje auto w zupełności do tego się nadaje. Powodzenia w realizacji marzeń.
DIZZY pisze:Zamontować hak, kupić Niewiadówke, jak radzi Murano, w zależności od jej stanu oddać do niezbędnego remontu i... jechać na upragnione wakacje
moniczkak pisze:Pooglądał instrukcje, sprawdził w Internecie i powiedział że nie podejmie się montażu, bo to skomplikowane, bo potrzebny komputer itp I odesłał mnie do serwisu Citroena.
moniczkak pisze:chyba nie mogę napisać kto
sookinsyn pisze:Sprawdź sobie Piomar albo Auto-Mont w Krk. Ogarną temat. Auto Mont znacznie tańszy ale Piomar załatwia sprawę od ręki
Tak, można przez moduł (ja nigdy nie kupowałem, robiłem sam na przekaźnikach lub mini przekaźnikach zależy co pod ręką było). W nowszych samochodach da się zaprogramować komputer główny by widział przyczepę i pokazywał przepalone żarówki przyczepy.RAFALSKI pisze:moniczkak pisze:Pooglądał instrukcje, sprawdził w Internecie i powiedział że nie podejmie się montażu, bo to skomplikowane, bo potrzebny komputer itp I odesłał mnie do serwisu Citroena.
Nie znam Twojego modelu samochodu ale prawdopodobnie nie ma w tym nic skomplikowanego, potrzebny jest moduł który gość nazwał komputerem. Polega to na tym, że nie podpina się instalacji haka bezpośrednio do przewodów tylnych lamp auta, lecz poprzez moduł. Chodzi o to aby instalacja elektryczna samochodu "nie widziała", że została obciążona dodatkowymi odbiornikami czyli oświetleniem przyczepy. Moduł nie jest drogi i można kupić choćby na Allegro, sam kiedyś kupowałem a jego podłączenie jest proste.moniczkak pisze:chyba nie mogę napisać kto
Ciii
Fiacior75 pisze:A ja tylko zapytam; kupiliście sam hak bez kompletnej instalacji, tzn modułu!?
Fiacior75 pisze:A ja tylko zapytam; kupiliście sam hak bez kompletnej instalacji, tzn modułu!?
oko pisze:... Da się ciągnąć Niewiadówkę słabszym silnikiem nawet po górach. Owszem, przy podjazdach rzędu 12% prędkość spadała nawet do 50km/h na trzecim biegu, ...
Wróć do „Samochody Niewiadówek”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości