Planowanie i ewidencja czasu pracy

Piszcie o wszystkim nie związanym z Niewiadówkami i karawaningiem
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark

Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.

Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).

Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Awatar użytkownika
kooba
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Planowanie i ewidencja czasu pracy

Postautor: kooba » piątek, 9 paź 2015, 12:53

Cześć,
Moja firma właśnie podjęła decyzję o wypuszczeniu na wolny rynek produktu, który jeszcze niedawno był dedykowany dla jednego z naszych klientów i działa tam od 2004 roku, a w 2013 przeszedł pełny lifting technologiczny i wizualny.

Może jest wśród nas ktoś, kto zarządza grafikami pracowników i akurat może ten system zdecydowanie ułatwi mu pracę.
Obecnie na systemie pracuje około 300 użytkowników planujących i rozliczających pracę około 7500 pracowników.

Filmik reklamowy

Więcej informacji na stronie firmowej

Jak będziecie rozmawiać z koleżanką Anetą to zasygnalizujcie, że macie kontakt ode mnie.

Awatar użytkownika
vvarrior
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Planowanie i ewidencja czasu pracy

Postautor: vvarrior » piątek, 9 paź 2015, 15:32

Ciekawa propozycja. A mam pytanie czy system uwzględnia np. ograniczenia roczne jeśli chodzi o nadgodziny? Tj. nie pozwoli na wciskanie pracownikowi nadgodzin jeśli ten przekroczy ich 180 w roku? Odbiór niedzieli w ciągu 6 kolejnych dni? Pytam we wlasnym interesie bo zacząłem robić podobny soft na potrzeby mojej firmy a za tą cenę nie opłaca się mi dłubać samemu.

...
LandRover II Td5 + N132
RemontN132t
RemontN126e

Awatar użytkownika
kooba
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: kooba » piątek, 9 paź 2015, 17:10

Tak na szybko mogę powiedzieć, że jako producent gwarantujemy zgodność z polskimi przepisami.
W poniedziałek dowiem się o szczegóły.

Awatar użytkownika
kooba
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: kooba » środa, 14 paź 2015, 22:12

No dobra... po co łatwiej jak można trudniej :)
Odpowiedź koleżanki na Twoje pytanie
"W systemie Infinite RCP możemy ustawić wiele różnych parametrów, wynikających nie tylko z przepisów prawa pracy, lecz również wynikających z regulaminu czasu pracy lub układu zbiorowego ustalonego u danego pracodawcy.
A tak jeszcze mam pytanie skąd się wzięło w pytaniu 180 godzin, bo z kodeksu pracy (art.151 par.3) wynika 150 godzin?
Odnośnie niedzieli mamy regułę, która pilnuje żeby w danym okresie rozliczeniowym co czwarta niedziela była faktycznie kalendarzowa.
A tak poza tym zapraszam do kontaktu bezpośredniego via mail lub telefon :)"

Janek,
Nie lękaj się. Koleżanka jest na prawdę fajna i nie gryzie.
Dzwoń pisz, jak wolisz.
Kontakt masz TUTAJ

Awatar użytkownika
vvarrior
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: vvarrior » środa, 14 paź 2015, 22:38

Dzięki. Pracuję nad szefostwem żeby wprowadzić to rozwiązanie. Będę się kontaktować. A 150...czy 180 godzin moja pomyłka a chcę wprowadzić to rozwiązanie właśnie dlatego że czy 150 czy 180 nie ma znaczenia w mojej pracy.... i nie mogę na zlot pojechać bo robota...

...
LandRover II Td5 + N132
RemontN132t
RemontN126e

Wróć do „Na każdy temat”