webasto
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Re: webasto
Slawol74 pisze:Czy w fanklubie mamy magika od webasto . Mam kilka pytań dotyczących sterowania .
jakie webasto ??? może coś wymyslimy
A więc tak : Tele Thermo Top BW 50 benzin 44W 2,5 bar . Założone w roku produkcji auta 1999 niemcy . Niestety brak pilota czy zegara sterownika .Pewnie pilot był bo na szybie jest antena od centralki .W serwisie webasto stwierdzili że takiego pilota nie dostane jedynie nowa centralka z pilotem koszt 1600 zł . albo to co mnie bardziej interesuje zegar programator koszt 600 zł . Znalazłem taki właśnie na allegro http://allegro.pl/zegarek-sterownik-web ... 85673.html . Tylko jak i gdzie ten sterownik podłączyć .Posiadam karty gwarancyjne od webasto i instrukcje do pilota i zegara .Czyli wiem dokładnie jaki model .Generalnie interesuje mnie tylko programowanie czasowe a nie sterowanie pilotem .
Należę do grona ludzi którzy wola rano budzić się z zakwasami niż z kacem .
- mannt
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
Zegar dokładnie taki jak w linku. Tylko czas pracy w nim nie jest regulowany. Zagadek z zielonym podświetleniem działa 30min, z czerwonym 1h. Sprawdź, jaki kupujesz. Załączenie polega za zwarciu dwóch przewodów. Teraz nie pamiętam których ale na elektrodzie jest temat opisany. Jeszcze pytanie czy jest sprawne? Bo lubią siadać moduły elektroniczne. A co do pilota to możesz zaadoptować inny tańszy z allegro, np do bramy lub sterowanie telefonem.
- ruciak76
- Fanklubowicz
Ja ostatnio byłem na przeglądzie webasta u gościa w łodzi, koszt 100PLN z (wymianą filtra paliwa) miałem pilota ale nie miałem zadnych papierów by nauczyć się obsługi, gość naprawdę ma pojęcie o różnych modelach i nie tylko firmy webasto. Spróbuj w google znaleźć kontakt "Hary Łódź webasta" myślę że powinien Ci pomóc.
Skoda Octavia 3FL 1.6TDI 115KM 250Nm
Skoda Fabia 2, 1.4 MPI 86KM 132Nm
Kiedyś N132T, teraz N126e i N126N

Wątek remontowy N126e
Wątek remontowy N126N
2025 - 12 nocek 1441 km
2024 - 28 nocek, 2932 km
2008-2023 - 294 nocki, 33592 km

Wątek remontowy N126e
Wątek remontowy N126N
2025 - 12 nocek 1441 km
2024 - 28 nocek, 2932 km
załatwione . kupiłem zegar sterownik na allegro znalazłem wtyczkę z przewodem pod maską przeciągnąłem przewód do środka i działa załącza się o ustawionej godzinie zależnie od wyboru jak pisał wcześniej kolega mannt 30 min zielony kolor lub 60 min. czerwony . pozostaje czekać do zimy .
Należę do grona ludzi którzy wola rano budzić się z zakwasami niż z kacem .
Witam co do webasto kupiłem Nissana Murano który posiada webasto ale poprzedni właściciel nie wiedział jak to uruchomić a z resztą miał garaż to było mu nie potrzebne , ja chętnie bym to uruchomił ale szukam jakiegoś magika od webasta. Znalazłem jakiś sterownik obok skrzynki z bezpiecznikami i nic więcej niema , słyszałem że jest sterowanie przez karte sim ale gdzie ja zapakować , nie mam żadnego zegara do sterowania.Może ktoś coś doradzić mam zdjęcia sterownika i nic więcej.Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
Zadzwoń do Jarka, siedzi w tym od lat,tel.602 719 028
- ruciak76
- Fanklubowicz
Ja jak kupiłem autko z niezależnym ogrzewaniem eberspacher i nie wiedziałem jak to ogarnąć, pomógł mi gość z serwisu tych urządzeń w Łodzi.
Z jego stronki ściągnąłem instrukcję obsługi i po wstępnym instruktarzu poszło.
http://ogrzewaniapostojowe.pl/viewpage.php?page_id=21
Z jego stronki ściągnąłem instrukcję obsługi i po wstępnym instruktarzu poszło.
http://ogrzewaniapostojowe.pl/viewpage.php?page_id=21
Skoda Octavia 3FL 1.6TDI 115KM 250Nm

Wątek remontowy N126e
Wątek remontowy N126N
2025 - 12 nocek 1441 km
2024 - 28 nocek, 2932 km

Wątek remontowy N126e