Re: Wyroby domowe
: środa, 28 wrz 2022, 07:15
Dobrze, że się wywiązała dyskusja o sokowniku parowym.
Powiedzcie mi czy temperatura nie wpływa jakoś negatywnie na pozyskany przyszły zaczyn?
Chcę w tym roku zmienić na próbę system nastawiania wina z ciemnych winogron. To wybieranie owoców z balonu już mnie irytuje a i klarowanie trwa trochę.
Rafał robiłeś może tym sposobem?
Sporo drożdży i cukru jest w skórach, sokowirówka odpada, tłoczyć nie mam czym... Jedynie sokownik.
Powiedzcie mi czy temperatura nie wpływa jakoś negatywnie na pozyskany przyszły zaczyn?
Chcę w tym roku zmienić na próbę system nastawiania wina z ciemnych winogron. To wybieranie owoców z balonu już mnie irytuje a i klarowanie trwa trochę.
Rafał robiłeś może tym sposobem?
Sporo drożdży i cukru jest w skórach, sokowirówka odpada, tłoczyć nie mam czym... Jedynie sokownik.