Nowy nabytek

Piszcie o wszystkim nie związanym z Niewiadówkami i karawaningiem
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark

Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.

Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).

Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Paweł69

Nowy nabytek

Postautor: Paweł69 » niedziela, 20 sty 2013, 13:28

Witam jeszcze raz serdecznie wszystkich forumowiczów.Kilka dni temu nabyliśmy z moją żoną pierwszą własną enkę. Wymarzony domek na kółkach na wypoczynek. Do tej pory był namiot lub pożyczona przyczepa.Małe, ciasne ale własne.
Długo szukałem rozmyślałem co kupić. Wybór padł na N 126 B, z 78r tak rok produkcji 1978. ( w dowodzie jest B ale z tego co czytałem wydaje mi się, że to E, ale do tego dojdę później).
Babcia wygląda na oryginalną lodówka, kuchenka, meble w ustawieniu fabrycznym. Nawet oryginalna tapicerka , która zajęła już połowę przyczepki :D... tak wisi.Może ktoś zapyta po co to kupiłeś. Mam taki charakter, że jak wolę sam coś wykonać i mam z tego satysfakcję.
Owszem mogłem dołożyć i kupić coś lepszego, ale po co ?. A to szafka nie w tym miejscu a to kolor nie taki. A tak mam pole do popisu i zrobię wszystko według własnego pomysłu i projektu.Czy to się opłaca?. Uważam, że tak.Chwile spędzone w odpowiednim przyjemnym miejscu we własnym własnoręcznie urządzonym domku ... bezcenne.Jeśli się dobrze poszuka poczyta forum FN można taką modernizację, remont wykonać za naprawdę rozsądne pieniądze.
Stan mojej enki taki sobie, myślałem, że będzie gorzej. Podczepiłem pod hak , wtykę do gniazda światła są no to wio do domu. Prawie 200 km do domu przebyliśmy bez problemu. W środku wiadomo 35 wiosenek robi swoje, z zewnątrz kilka pajączków parę ubytków, trochę rdzy na ramie, okna uszczelki zaklejone silikonem. Naprawa laminatu to nie problem żywica, mata. Rama do piaskowania. No a środek to rzecz gustu.
Już mnie korci no ale zima w pełni. Wrzucę fotki jeśli można w późniejszym czasie z całego przedsięwzięcia.
Nurtuje mnie tylko pytanie jaka tam jest lodówka czy tylko na 230, nie sprawdziłem tego bo już było późno i ciemno. Stoi u kuzyna pod Lublinem i tam właśnie przejdzie metamorfozę. Jeśli zdrowie pozwoli i wszystko będzie ok to myślę, że koło kwietnia może już nad jeziorem będziemy z własnym M.Ciągam ją jak na razie Peugotem 406 2.0 HDI. Pozdrawiam Paweł.

Awatar użytkownika
pilus89
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Nowy nabytek

Postautor: pilus89 » niedziela, 20 sty 2013, 13:39

gratulacje
i do roboty bo sezon sie zbliża :D
Ps, a moze jakies foty zapodasz
vw golf 3 1.8 + N127

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » niedziela, 20 sty 2013, 14:09

No i SUPER. za parę dni mamy koło Ciebie zlot - mam nadzieję że dołączycie do nas.....

No to to .... maja .

Powodzenia w remoncie

arek70
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: arek70 » niedziela, 20 sty 2013, 14:17

Witam z Radomia. Ja też mam przyczepę z 1978r model 126b. Ciekawe jaki masz nr. ramy.
Pozdrawiam . Seat altea, Niewiadów N126n

Konto usuniete

Postautor: Konto usuniete » niedziela, 20 sty 2013, 14:42

Post usuniety
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 4 mar 2013, 22:39 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kotek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: kotek » poniedziałek, 21 sty 2013, 22:54

Pewnie jest to model B ale rozkład wnętrza jest taki jak E. To jest podstawowy układ wnętrza.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN

Wróć do „Na każdy temat”