Hydepark

Piszcie o wszystkim nie związanym z Niewiadówkami i karawaningiem
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark

Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.

Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).

Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Awatar użytkownika
__ArroW__
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Hydepark

Postautor: __ArroW__ » piątek, 30 gru 2016, 01:31

reflexes pisze:A u mnie dzisiejszy wieczór pod hasłem Hand made. Ponieważ na ostatnim spocie w Ciechocinku zabawy było przy tym bardzo dużo przygotowuje na następny spocik Dobble o tematyce karawaningowej. Jedno z logami firm a drugie z różnymi innymi hasłami zwiazanymi z karawaningiem. Także drukowanie, wycinanie i laminowanie przez 3 godziny. Jeszcze nie koniec ale dużo już nie zostało. Zrobiłem 4 komplety i już mam pomysł na turniej z nagrodami nad morzem.
Obrazek

Nie znam gry, ale zapowiada się ciekawie ;)
N126E + Volvo V50 2.0 136PS 2007r.
Remont zapiekanki - MaNdArYnA
2019 - 1311 km - 8 nocy
2017 - 530 km - 4 noce w Taborach - 2 noce w Pałacach :lol:

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » piątek, 30 gru 2016, 07:19

__ArroW__ pisze:Nie znam gry, ale zapowiada się ciekawie ;)

Cytat z internetów

"Ten, ten, no... Jing Jang!
Spójrz na pierwszą kartę, którą trzymasz w ręku oraz na tę, która leży na środku stołu. Znajdź na nich wspólny symbol, nazwij go i szybko pozbądź się swojej karty.
Teraz następna!

- Ale tu nie ma żadnego wspólnego symbolu!
- Na pewno jest! Ja mam marchewkę!!
- Ej, ale nie mam, serio!!!
- Musi być! Kostka lodu u mnie!!
- Eeeeej!!
- O patrz, tu jest. Pająk. A u mnie dinozaur! Ha!

Ale na czym to polega?
W Dobble można grać na klika sposobów. W zasadach można znaleźć pięć mini-gier. Najpopularniejszą jest wersja, w której wszystkie karty rozdaje się graczom, a jedną z kart kładzie na środku stołu.
Na dany sygnał gracze patrzą na pierwszą kartę z góry, którą trzymają w ręku i szukają wspólnego symbolu z kartą, która leży na stole. Symbol nazywają głośno i szybko kładą swoją kartę na stole, przykrywając starą kartę. Teraz każdy z graczy musi znaleźć wspólny symbol z nową kartą! Wygrywa ten, kto pierwszy pozbędzie się kart.

Aby utrudnić zabawę symbole na kartach bywają odwrócone i miewają inne rozmiary. Same karty są okrągłe i pełne kolorowych ilustracji roślin, postaci i przedmiotów, a każda z nich jest unikalna i łączy się z innymi kartami jednym i tylko jednym symbolem. Dlaczego musisz mieć tę grę?

Żadna inna gra nie rozrusza towarzystwa tak jak Dobble.
Żadna nie jest tak prosta i nie daje tyle zabawy w ciągu tych kilku minut!
Rozgrywka jest bardzo szybka, emocjonująca, przy stole dużo się dzieje, każdy krzyczy starając się jakoś nazwać pasujące obrazki i być przy tym szybszym od innych graczy.
Tylko Dobble tłumaczy się w minutę!
Żadna inna gra nie jest tak mała, że można wziąć ją wszędzie i nie ma tak trwałego, metalowego pudełka, które wytrzyma wiele.
Tylko Dobble ma takie wygodne i praktyczne karty.
Okrągłe, mocne kartoniki świetnie się sprawdzają w czasie zabawy.
Świetnie sprawdza się jako przerywnik pomiędzy poważniejszymi tytułami, a do tego porządnie rozgrzewa i solidnie poprawia humor.
Polecana dla osób w każdym wieku."

Awatar użytkownika
Nacia
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Nacia » piątek, 30 gru 2016, 07:34

Ech jak miło wspomnieć sobie Ciechocinek :) to były emocje :) kilkanaście krążków z obrazkami a tyle radości w nas było :lol:
Dawid żałuj, że nie było wtedy Ciebie z nami, ale jeszcze nie jedno spotkanie z pozytywnie zakręconymi wariatami więc wszystko nie stracone :) poznasz tę grę.
To nie prawda, że tylko żółwie i ślimaki wędrują ze swoimi domkami po świecie.
Rzucam wszystko i jadę w Bieszczady :)
N126n, Golf Plus 1,9 TDI Touran 1,9TDI
2016 - 75 / 6892 km
2017 - 85 / 6820 km
2018 - 81 / 4651 km
2019 - 65 / 4476 km
2020 - 71 / 3230 km

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » piątek, 30 gru 2016, 07:45

:lol:
Załączniki
Ciechocinek 0133.jpg

Awatar użytkownika
RAFALSKI
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: RAFALSKI » piątek, 30 gru 2016, 13:12

Awatar użytkownika
tantalos
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: tantalos » piątek, 30 gru 2016, 18:35

Fajna gra to też -Rummikub- jest spokojna i trzeba trochę pomyśleć ale jest łatwa.

Benior
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: Benior » piątek, 30 gru 2016, 23:45

tantalos pisze:Fajna gra to też -Rummikub- jest spokojna i trzeba trochę pomyśleć ale jest łatwa.

to pogramy :) też w to gramy chociaż syn coraz rzadziej, latka swoje robią :lol:
Ogólnie bardzo lubimy gry planszowe.

Awatar użytkownika
__ArroW__
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: __ArroW__ » poniedziałek, 2 sty 2017, 17:40

reflexes pisze:
__ArroW__ pisze:Nie znam gry, ale zapowiada się ciekawie ;)

Cytat z internetów

"Ten, ten, no... Jing Jang!
Spójrz na pierwszą kartę, którą trzymasz w ręku oraz na tę, która leży na środku stołu. Znajdź na nich wspólny symbol, nazwij go i szybko pozbądź się swojej karty.
Teraz następna!

- Ale tu nie ma żadnego wspólnego symbolu!
- Na pewno jest! Ja mam marchewkę!!
- Ej, ale nie mam, serio!!!
- Musi być! Kostka lodu u mnie!!
- Eeeeej!!
- O patrz, tu jest. Pająk. A u mnie dinozaur! Ha!

Ale na czym to polega?
W Dobble można grać na klika sposobów. W zasadach można znaleźć pięć mini-gier. Najpopularniejszą jest wersja, w której wszystkie karty rozdaje się graczom, a jedną z kart kładzie na środku stołu.
Na dany sygnał gracze patrzą na pierwszą kartę z góry, którą trzymają w ręku i szukają wspólnego symbolu z kartą, która leży na stole. Symbol nazywają głośno i szybko kładą swoją kartę na stole, przykrywając starą kartę. Teraz każdy z graczy musi znaleźć wspólny symbol z nową kartą! Wygrywa ten, kto pierwszy pozbędzie się kart.

Aby utrudnić zabawę symbole na kartach bywają odwrócone i miewają inne rozmiary. Same karty są okrągłe i pełne kolorowych ilustracji roślin, postaci i przedmiotów, a każda z nich jest unikalna i łączy się z innymi kartami jednym i tylko jednym symbolem. Dlaczego musisz mieć tę grę?

Żadna inna gra nie rozrusza towarzystwa tak jak Dobble.
Żadna nie jest tak prosta i nie daje tyle zabawy w ciągu tych kilku minut!
Rozgrywka jest bardzo szybka, emocjonująca, przy stole dużo się dzieje, każdy krzyczy starając się jakoś nazwać pasujące obrazki i być przy tym szybszym od innych graczy.
Tylko Dobble tłumaczy się w minutę!
Żadna inna gra nie jest tak mała, że można wziąć ją wszędzie i nie ma tak trwałego, metalowego pudełka, które wytrzyma wiele.
Tylko Dobble ma takie wygodne i praktyczne karty.
Okrągłe, mocne kartoniki świetnie się sprawdzają w czasie zabawy.
Świetnie sprawdza się jako przerywnik pomiędzy poważniejszymi tytułami, a do tego porządnie rozgrzewa i solidnie poprawia humor.
Polecana dla osób w każdym wieku."

Eee dziękuję bardzo za konkretne omówienie gry :D, na pewno nie omieszkam zagrać ;)

Nacia pisze:Ech jak miło wspomnieć sobie Ciechocinek :) to były emocje :) kilkanaście krążków z obrazkami a tyle radości w nas było :lol:
Dawid żałuj, że nie było wtedy Ciebie z nami, ale jeszcze nie jedno spotkanie z pozytywnie zakręconymi wariatami więc wszystko nie stracone :) poznasz tę grę.

Żałuję, żałuję, ale jak to mówią nie dziś to jutro ;) zagram z Wariatami to na bank ;)
N126E + Volvo V50 2.0 136PS 2007r.
Remont zapiekanki - MaNdArYnA
2019 - 1311 km - 8 nocy
2017 - 530 km - 4 noce w Taborach - 2 noce w Pałacach :lol:

Awatar użytkownika
Murano
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Murano » poniedziałek, 2 sty 2017, 21:07

Taka kwestia jest...
Jechałem dzisiaj z Zabrza 7:00 do Kajetan (Nadarzyn) z Hanką 10:30
Powrót 12:00 z Kajetan o 16:30 w Zabrzu.
W moim bazgraniu nie chodzi o czasy przejazdu ale o inną kwestię...
Otóż ilość samochodów na Rosyjskich blachach na odcinku Śląsk-Stolyca-Śląsk mnie mocno zdziwiła....
Najpierw to zignorowalem ale jak co 15 minut mijało mnie od 3 do 5 rosyjskich automobilistów zaczęło mnie to zastanawiać...
Nie były to rodzime wozy ale w większości suvy Infiniti, Q7, Lexusy, Discovery, Jeepy, ML-e i ...Duster:-)
Jakiś zlot? Polskie wyprzedaże? Czy wystraszyli się słów A. Macierewicza ze Putinowi "rura zmiękła..."

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

ttaber

Postautor: ttaber » poniedziałek, 2 sty 2017, 21:15

W, jak to się wyraziłeś, Stolycy szokuje mnie ilość ludzi posługujących się ukraińskim i rosyjskim właśnie. Kilka lat temu to był folklor raczej w Warszawie. Teraz spotykam ich co najmniej kilkunastu. Ich ilość jest szczególnie duza przy PW, SGGW, centrum miasta. Sądzę, że część z nich ma samochody i sprawy na Górnym Śląsku...

Awatar użytkownika
Murano
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Murano » poniedziałek, 2 sty 2017, 21:37

Nie mam nic do obcokrajowców, zawsze byli ale dzisiejszy widok mnie lekko zdziwił...
Na każdym MOPie, McDonaldzie, stacji benzynowej po kilka samochodów.
Oby to nie był początek wojny hybrydowej...:-(

Awatar użytkownika
TomekN126N
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: TomekN126N » poniedziałek, 2 sty 2017, 21:56

Codziennie widzę ich na A-4, popylają na zachód, więc, jesli wojna hybrydowa, to chyba nie z nami, spoko ;-)
Nocki/km
2023: 11/460
2022: 12/440
2021: 3/425
2020: 5/1040
2019: 3/420
2018: 30/4184
2017: 24/2850
2016: 12/2540
2015: 23/2530
2014: 15/950
2013: 16/2310
2012: 23/1665

N126N
Corolla kombi - służbówka
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)

Awatar użytkownika
oko
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: oko » poniedziałek, 2 sty 2017, 22:03

Nie ma co panikować. Myślę, że rosjanie po prostu przyjechali na noworoczno-świąteczne urlopy. A co do ukraińców, to przyjeżdżają do pracy. W Gliwicach jeździ sporo aut na UA.
OCZY :shock: Team
Nie dla nas "All inclusive". Wolimy "nonexclusive".

kilometry/nocki w n126e
12311/93

ttaber

Postautor: ttaber » poniedziałek, 2 sty 2017, 22:04

Myślę, że oni za albo z pieniądzem jeżdżą i na Śląsk i do Wawy i na zachód. Czasy takie.

Awatar użytkownika
Murano
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: RE: Re: Hydepark

Postautor: Murano » wtorek, 3 sty 2017, 07:10

ttaber pisze:Myślę, że oni za albo z pieniądzem jeżdżą i na Śląsk i do Wawy i na zachód. Czasy takie.

Ciekawe to wszystko...

Wróć do „Na każdy temat”