Odnawialne Źródła Energii
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Re: Odnawialne Źródła Energii
Bezobsługowość, czystość w domu i to, że jednak piece na paliwa stałe bezawaryjne nie są, a w niektórych przypadkach serwis to dramat. Zasięgnąłem wiele informacji z pierwszej ręki i dlatego jednak PC. Najlepsza opcja to gaz ale u mnie na wsi to na razie pieśń przyszłości.
N126n
Remont eNki
Remont eNki
tantalos pisze:Bezobsługowość, czystość w domu i to, że jednak piece na paliwa stałe bezawaryjne nie są, a w niektórych przypadkach serwis to dramat. Zasięgnąłem wiele informacji z pierwszej ręki i dlatego jednak PC. Najlepsza opcja to gaz ale u mnie na wsi to na razie pieśń przyszłości.
Będę Cie pytał, jak się sprawuje...
Powodzenia.
Paczek pisze:Mój urobek od marca do 31.12.2020 to 3675 kWh
A jak u Was?
Witam z małym poślizgiem u mnie przez ostatnie lata tak wygląda urobek z 3kW jakie mam założone na dachu

na dzień dzisiejszy rok 2121 to 590 kWh
rok 2019 to 2935 kWh
rok 2018 to 3090 kWh
rok 2017 to 2654 kWh
rok 2016 to 527 kWh od 15 września kiedy to zostały założone i podłączone panele.
N-250cb
N-126nt
N-126nt
-
- Przyjaciel
Czyli sprawdza się przelicznik 1 MWh na 1 kW zainstalowany.
Andrzej132 pisze:Czyli sprawdza się przelicznik 1 MWh na 1 kW zainstalowany.
...przy wzorowo wykonanym systemie.
Gratuluję.
A jaki jest ten nie wzorowy system?
Nie wiem czy mam dobry.
Nie wiem czy mam dobry.
- Miron EZD
- Fanklubowicz
Samoogon pisze:A jaki jest ten nie wzorowy system?
Nie wiem czy mam dobry.
To może ten który jest zasilany księżycem

-
- Przyjaciel
Ja mam dobry. Ale jak długo?
W marketingowe zapewnienia o żywotności paneli nie wierzę.
W marketingowe zapewnienia o żywotności paneli nie wierzę.
Nadal nie wiem jak mam ocenić swój system, czy jest dobry czy nie. Może zmarnowałem pieniądze i o tym nawet nie wiem?
- mannt
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
Układ jest dobry wprost proporcjonalnie do zadowolenia użytkownika. Żeby tylko z dymem nie poszedł to będzie bardzo dobry!
Ja lubię popatrzeć na słupki z produkcji. Tak jakoś milej się robi ze świadomością, że ja nic nie robię a instalacja pracuje na moje zapotrzebowanie energetyczne (pomijając koszty inwestycji).
Ja lubię popatrzeć na słupki z produkcji. Tak jakoś milej się robi ze świadomością, że ja nic nie robię a instalacja pracuje na moje zapotrzebowanie energetyczne (pomijając koszty inwestycji).
Kamień z serca, jestem zadowolony czyli mój system też jest wzorcowy.
Liczę na 10 MWh, wszystko wyżej potraktuję jako bonus.
W tym tygodniu słupki nie za bardzo cieszą, ale coś tam kapie
Instalacja od połowy grudnia, także nie ma się do czego odnosić, na razie rekord w marcu, 62Kwh.
Liczę na 10 MWh, wszystko wyżej potraktuję jako bonus.
W tym tygodniu słupki nie za bardzo cieszą, ale coś tam kapie

Instalacja od połowy grudnia, także nie ma się do czego odnosić, na razie rekord w marcu, 62Kwh.
Andrzej132 pisze:Czyli sprawdza się przelicznik 1 MWh na 1 kW zainstalowany.
U mnie się sprawdza.
N126n
Remont eNki
Remont eNki
mannt pisze:Jakie parametry instalacji? Moc invertera i paneli?
Growatt 9kW
10.2 kW z dachu.