Dizzy, Tomek dobrze pisze, wyczyszczenie i rozruszanie zaczepu to jedno, ale nasmarowanie go towotem to drugie, a wrecz konieczność. Wiadomo po jednym dwóch holowaniach nic się nie stanie, ale lepiej smarować;)
Ja w poprzednim holowniku praktycznie przed każdym wyjazdem czysciłem kulę ze starego smaru i nakladałem nowy. Dlaczego? Ano dlatego, że pomimo kapturka do nasmarowanej kuli czepia się kurz i brud z drogi, a taka mieszanka przestaje działać jak smar a zaczyna jak pasta ścierna. Teraz mam hak demontowany i wożę go w bagażniku, więc nie brudzi się podczas używania holownika solo.
Przy AKS natomiast kula musi być sucha, czyli do zwykłego smar, a do AKS czyscimy.
Zaczep trudny do zdjęcia
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
- CornBlumenBlau
- Fanklubowicz
Re: Zaczep trudny do zdjęcia
Niewiadówkodystansonoce
2016: 75 / 6892 km
2017: 85 / 6820 km
2018: 81 / 4651 km
2019: 67 / 4888 km
2020: 74 / 3670 km
2021: 75 / 3953 km
2022: 64 / 2978 km
2023: 54 / 6976 km
2024: 57 / 6121 km
2025: 09 / 0982 km
2016: 75 / 6892 km
2017: 85 / 6820 km
2018: 81 / 4651 km
2019: 67 / 4888 km
2020: 74 / 3670 km
2021: 75 / 3953 km
2022: 64 / 2978 km
2023: 54 / 6976 km
2024: 57 / 6121 km
2025: 09 / 0982 km
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: RE: Re: Zaczep trudny do zdjęcia
stachu_gda pisze:No to musi czyścić kulę przed założeniem stabilizowanego zaczepu?
Koniecznie musi i to porządnie, najlepiej acetonem.
Mam AKS od niedawna,więc zapytam:
- czy podczas jazdy czasami skrzypi,zgrzyta jak się skręca?
- i czy podczas jazdy np. po mieście podnosić dźwignię aby okładziny się niepotrzebnie nie zużywały?
- i czy podczas jazdy np. po mieście podnosić dźwignię aby okładziny się niepotrzebnie nie zużywały?
N126n
Remont eNki
Remont eNki
tantalos pisze:Mam AKS od niedawna,więc zapytam:
Ciekawy pomysł z tym podniesieniem dźwigni tylko czy nie zapomnisz o tym i jak wielkie jest zużycie?
Niech praktycy się wypowiedzą bo też do AKSa się przymierzam.
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: RE: Re: Zaczep trudny do zdjęcia
tantalos pisze:Mam AKS od niedawna,więc zapytam:
AKS ma skrzypić i zgrzytać tak jak by się miał za chwilę urwać

Podnoszenie dźwigni to słaby pomysł. AKS ma stabilizować tor jazdy przyczepy czyli na miejskich dziurach i koleinach jest najbardziej potrzebny.
Podniesienie dźwigni raczej nie spowoduje odpięcia przyczepy?
Chodzi mi o to że w niektórych miastach jest sto skrzyżowań i pińcet rond , korki,stoisz jedziesz to wtedy bym podniósł...
Chodzi mi o to że w niektórych miastach jest sto skrzyżowań i pińcet rond , korki,stoisz jedziesz to wtedy bym podniósł...
N126n
Remont eNki
Remont eNki