Umyłem kurnik po sezonie
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Re: umyłem kurnik po sezonie
Szoruj i daj znać, bo też muszę swojego zgniłka wyszorować przed majówką
Fiat Burstner 535-2 2.8 TD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
-
Jak okaże się że ten środek nie będzie skuteczny to pozostaje kupić SUPER SKUTECZNY płyn
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5800295035
Ehh no tak, dedykowane do karawaningu to można doić ludzi ..
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5800295035
Ehh no tak, dedykowane do karawaningu to można doić ludzi ..
83 plny? Jaja sobie robisz? Pewnie skończy się na Ludwiku no chyba, że zaszalej i jakiś szampon samochodowy w markecie kupię
Fiat Burstner 535-2 2.8 TD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
- TomekN126N
- Fanklubowicz
Szybkie zakupy w Kauflandzie, cena okazyjna (8 zł - 1 szt - 1L )a że lubię okazje to kupiłem 5 szt. Co to potrafi to się okaże.
Rób próbę i daj znać, bo ja trzy popołudnia po trochu szorowałem i woskowałem cepkę, a i tak nie jestem do końca zadowolony w efektu.
Nocki/km
2023: 11/460
2022: 12/440
2021: 3/425
2020: 5/1040
2019: 3/420
2018: 30/4184
2017: 24/2850
2016: 12/2540
2015: 23/2530
2014: 15/950
2013: 16/2310
2012: 23/1665
N126N
Corolla kombi - służbówka
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)
2023: 11/460
2022: 12/440
2021: 3/425
2020: 5/1040
2019: 3/420
2018: 30/4184
2017: 24/2850
2016: 12/2540
2015: 23/2530
2014: 15/950
2013: 16/2310
2012: 23/1665
N126N
Corolla kombi - służbówka
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)
-
Oby tylko pogoda była w weekend - prognozy nie są zachęcające.
łapa pisze:2 mycia pianą 2 razy cifem i po trzech godzinkach szorowania przyczepka wygląda znów jak w 87roku
po myciu cifem masz ładnie porysowny laminat - żeby to miało sens teraz polerka potrzebna jest bo matowy laminat złapie zaraz brud i cała robota w PISdu
Spokojnie Przyczepę mam 6 rok. Civ rozpuszczam w wodzie w niewielkiej ilości. Jak na razie nic od 6 lat się nie porysowało a brud w jakiej ilości łapała takiej łapie. Niestety na śląsku to jedyna metoda na pozbycie się tłustej czarnej sadzy. Pozdrawiam
łapa pisze:Spokojnie Przyczepę mam 6 rok. Civ rozpuszczam w wodzie w niewielkiej ilości. Jak na razie nic od 6 lat się nie porysowało a brud w jakiej ilości łapała takiej łapie. Niestety na śląsku to jedyna metoda na pozbycie się tłustej czarnej sadzy. Pozdrawiam
OK, jak tak robisz od dawna to niech ci będzie
ale brud łapie się też z powodu właśnie chropowatej powierzchni z używania cifa (lakiernicy chwalą sobie to jako budżetowy zmatowiacz do lakierów)
znajomy ze śląska na kampera nakłada jakiś ceramiczny wynalazek , smaruje go raz do roku jakimś siuwaksem i przez cały rok ma czysty sprzęt (wystarczy spłukać wodą z szamponem i auto wygląda jak nowe)
- Mobil-Zasada
Ceramike co roku nakłada? Trochę często i kosztownie.
Ja moją też pierwszy raz cifem myłem. Inaczej się nie dało. Jest szorstka, ale taka jest struktura tego tworzywa. To nie lakier samochodowy.
Ja moją też pierwszy raz cifem myłem. Inaczej się nie dało. Jest szorstka, ale taka jest struktura tego tworzywa. To nie lakier samochodowy.
Re: RE: Re: umyłem kurnik po sezonie
...a jezeli go stac, to w czym widzisz problem?Mobil-Zasada pisze:Ceramike co roku nakłada? Trochę często i kosztownie. [...]
Naskrobane Tapatalk'iem.
SQ8KMY via Icom D-Star
Mobil-Zasada pisze:Jest szorstka, ale taka jest struktura tego tworzywa. To nie lakier samochodowy.
Tu się nie zgodzę, zadbany laminat w Niewiadówce jest gładziutki i błyszczący do tego stopnia, że można przejechać po nim paznokciami bez stresu i zgrzytu. W niczym nie przypomina powierzchni matowych, np. szkolnej tablicy
Ja do mycia używam gąbki i mleczka z Lidla, nie rysuje jak inne i dobrze czyści.
Mobil-Zasada pisze:Ceramike co roku nakłada? Trochę często i kosztownie.
ceramika kosztuje 200-300 zł - nie jakaś z najwyższej półki ale robi swoje
Dopadło i mnie szorowanie duuuużo godzin to zajęło ale efekt jest super Myłem mleczkiem z lidla potem na myjnie bezdotykową i spłukiwanie pozostałości po mleczku a na wszystko wosk. Całej operacji przyglądały się gołębie i coś czuję, że to nie wróży nic dobrego
Niestety zdjęcia nie oddają syfu jaki zmyłem a jak wygląda teraz.
Niestety zdjęcia nie oddają syfu jaki zmyłem a jak wygląda teraz.
Chris_666 pewnie by się nie spodziewał,ze umycie "kurnika" tak nakręci wątek . Umyłem i ja swoje all inclusive i mogę powiedzieć jedno... mycie to za mało . Moja maleńka n126d całą zimę..aż do wczoraj zimowała pod pokrowcem z przedsionki.pl. Bardzo sobie chwalę firmę i nie jest to krypto reklama ale podejście do klienta, kontakt i życzliwość wzorowa polecam wszystkim użytkownikom naszych cepek a poza tym te pokrowce nie rysują szyb (sprawdzone przez dwa sezony) ale do rzeczy. Umyłem i wydawało mi się,że jest ok jednak po nawoskowaniu (taki z żółwiem) jest dopiero efekt łauuu
Naprawdę można się przeglądać w laminacie
Naprawdę można się przeglądać w laminacie
NIBY WSZYSCY WIEDZĄ ŻE FLASZKA KIEDYŚ SIĘ SKOŃCZY ALE ZAWSZE JEST TO ZASKOCZENIE