Co o niej sądzicie?

Piszcie o wszystkim nie związanym z Niewiadówkami i karawaningiem
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark

Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.

Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).

Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Awatar użytkownika
Wodnik Szuwarek

Re: Co o niej sądzicie?

Postautor: Wodnik Szuwarek » czwartek, 27 lut 2014, 18:13

Dzięki Rob, że zabrałeś głos, co prawda po części zgadzam się z Tobą na temat lewizn itd. ale chciałbym zauważyć, że nic takiego nie proponowałem ani nie sugerowałem, że ktoś może to załatwić. Przeczytaj wątek powtórnie. Podałem koledze link do ramy jezdnej z dokumentacją.

Nabijanie numerów, kupno samych dokumentów to jedno. Natomiast zakup ramy jezdnej z dokumentami to drugie i całkowicie legalne. Tak samo legalne jak przełożenie budy z laminatu z jednej ramy na inną o czym może Ci powiedzieć każdy diagnosta. Jest to zwykła modyfikacja polegająca na wymianie nadwozia i skutkująca co-najwyższej zmianą masy przyczepki co można później skorygować na OSD i poprzez odpowiedni wpis w dowodze rej. uzupełnić nową masę - jest to zwykła zmiana konstrukcyjną. Chociaż zakładając, że zmieniamy laminat z tego samego modelu przyczepy jej masa nie zmienia się w takim stopniu by było to konieczne. Wspomniałem o Paczku ponieważ wiem, że zawsze coś ma na stanie i może w dobrych pieniądzach sprzedać i coś doradzić. W przypływie emocji jeden z moderatorów znaditerpretował moj wpis i od tego zaczęła się cała sprawa. Także uważam nagrodę od Stica za niesłuszną a to, że Paczek nie wypowiedział się w temacie oznacza, ze trzyma dystans i nie ma nic przeciwko, że czasem polecę go komuś z forum i będzie miał kolejnego klienta. Choć i z nim swego czasu miałem zgrzyty w tematach prowadzenia forum, ale nie na tym to polega by wszyscy myśleli tak samo i się we wszystkim zgadzali.Zresztą sam u niego kupowałem części :wink: . Drugą rzeczą jest to, że każda kolejna próba podjęcia przeze mnie tego i każdego innego tematu będzie w oczach modów traktowane jako zwykłe "trolowanie" na forum i niczego nowego nie wniesie bez względu na to czy mam rację czy też nie. A zapewniam Cię, że w większości tego co piszę to ją mam, co rzeczowo argumentuję. Ale ponoć racja jest jak d*pa - każdy ma swoją. ... Przy okazji chciałbym zawnioskować o anulowanie żółtego "oskara" bo jak już wyjaśniłem wcześniej został niesłusznie przyznany. Dla mnie temat został wyczerpany, bez względu jaką decyzję podejmiesz. A zawsze cenie sobie Twoją opinię i staram się jej nie podważać z mojego szacunku do Twojej osoby.- potrafie być obiektywny i jestem.

Awatar użytkownika
robert
Administrator
Administrator

Postautor: robert » czwartek, 27 lut 2014, 18:26

Wodnik Szuwarek pisze:Dzięki Rob, że zabrałeś głos, co prawda po części zgadzam się z Tobą na temat lewizn itd. ale chciałbym zauważyć, że nic takiego nie proponowałem ani nie sugerowałem, że ktoś może to załatwić.
(...)
Przy okazji chciałbym zawnioskować o anulowanie żółtego "oskara" bo jak już wyjaśniłem wcześniej został niesłusznie przyznany.

Odpowiem krótko. Wszyscy musimy wrzucić na luz, bo zrobiło się za nerwowo. I zapewne stąd nadinterpretacje niektórych wypowiedzi.
Poza tym koniecznie, w miarę możliwości należy, wspólnie oprzeć to o bar ;)

W kwestii żółtej kartki - zdejmuje ją ten kto nadał, ponieważ zwykle obaj zainteresowani, między sobą obgadują sprawę i ustalają co dalej.
To, że mam uprawnienia admina nie czyni ze mnie drugiego Janukowicza tego forum.

Jedynie w przypadku braku porozumienia proszę o kontakt ze mną lub Markiem.
Robert
Brak pasji jest pewnym rodzajem kalectwa
502 43 46 44
Wątek remontowy

Awatar użytkownika
TomekN126N
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: TomekN126N » czwartek, 27 lut 2014, 18:55

Dobra, to jeszcze ja, żeby nie było, że nagonkę robię. Niedomówienia wolę wyjaśniać i to teraz chcę zrobic.
Po pierwsze:
moderatorem zostałem wybrany, ponieważ ktoś kiedyś powiedział, że nie jestem złośliwy, tylko właśnie staram się dobierać słowa, nawet, jeśli komuś zwracam uwagę. Jeśli coś się zmieniło w moim zachowaniu, przepraszam. Ciebie Wodniku w szczególności.
Po drugie:
pytanie o dokumenty było sformułowane "gdzie można załatwić" (kolega jest nowy i może źle napisał (mógł np. "jak rejestrować cepkę bez dokumentów), nie jego wina.
Po trzecie:
inni tez zrozumieli, że chodzi o kupno dokumentów, widać to po komentarzach
Po czwarte:
rozmawiałem dziś tel. z kilkoma osobami z forum i też tak to zrozumieli.
Po piąte:
Wodniku, Twój post opisywał trzy rzeczy: cytat :jak załatwić dokumenty, stwierdzenie, że pytasz nie tego moderatora i link oraz stwierdzenie, że nie wiesz, czy jeszcze aktualne. Naprawdę nic nie mam do Ciebie personalnie (nawet Cię nie znam w realu), ale nie pisałeś nic np. tu masz całą cepkę z dokumentami, albo cała ramę z dokumentami, więc nie kupuję Twojego tłumaczenia,że o to Ci chodziło, zwłaszcza, że inni zrozumieli podobnie, jako odsyłacz do ogłoszenia, w którym można kupić dokumenty i ośmieszenie moderatora, że na forum zakazane, a w realu handluje papierami.
Dlatego ostatniego napisałem tez ośmieszający post, co było błędem. Następnym razem, ktokolwiek to będzie, usunę w porozumieniu z adminem.
Po szóste i ostatnie:
Rozmawiałem dziś z jednym z najstarszych członków FKN i powiedział mi cos, z czym się zgadzam. To forum idzie w złym kierunku. Kiedys ludzie pisali, gdzie byli i czy było fajnie, wklejali zdjęcia z wyjazdów, dzielili się wiedzą, a teraz tylko jeden drugiego krytykuje i dop...nicza, żeby wyładować stres codzienny. Nie po to Tu jesteśmy, żeby komentować, tylko chwalić i pomagać.
Jeśli kogoś uraziłem, przepraszam. Posiadam na tyle odwagi cywilnej, żeby się ukorzyć, jeśli zawiniłem.

Pozdrawiam
Nocki/km
2023: 11/460
2022: 12/440
2021: 3/425
2020: 5/1040
2019: 3/420
2018: 30/4184
2017: 24/2850
2016: 12/2540
2015: 23/2530
2014: 15/950
2013: 16/2310
2012: 23/1665

N126N
Corolla kombi - służbówka
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)

Awatar użytkownika
robert
Administrator
Administrator

Postautor: robert » czwartek, 27 lut 2014, 19:23

TomekN126N pisze: To forum idzie w złym kierunku. Kiedys ludzie pisali, gdzie byli i czy było fajnie, wklejali zdjęcia z wyjazdów, dzielili się wiedzą, a teraz tylko jeden drugiego krytykuje i dop...nicza, żeby wyładować stres codzienny. Nie po to Tu jesteśmy, żeby komentować, tylko chwalić i pomagać.

Coś w tym jest. Niestety :(
Robert
502 43 46 44
Wątek remontowy

Awatar użytkownika
lukasz1986
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: lukasz1986 » czwartek, 27 lut 2014, 20:11

Kurcze. Ale niechcący namieszalem. Przepraszam bardzo i jeśli to możliwe, prosze o zamknięcie tematu.
VW Passat 1,9 TDi (holownik)
Niewiadówka (w najbliższym czasie) :)
WSK 125 (w trakcie remontu)

Awatar użytkownika
Karolus
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Karolus » czwartek, 27 lut 2014, 20:39

lukasz1986 pisze:Kurcze. Ale niechcący namieszalem. Przepraszam bardzo i jeśli to możliwe, prosze o zamknięcie tematu.

Źle sformułowałeś zapytanie, niektórzy zrozumieli tak - inni inaczej.
Forum jest po to aby pomagać - zapytałeś oczekując odpowiedzi.

Drogi Wodniku....
Moim skromnym zdaniem odnoszę wrażenie że szukasz dziury w całym, każdy post podważający lub mający inne zdanie od Twojego jest od razu obracany przez Ciebie w taki sposób, że każdy dookoła jest Tobie przeciwny, każdy chce Ci zrobić kuku, każdy uwziął się na Ciebie itp.

Upodobałeś się szczególnie na "zielonych" czyli moderatorów, wszystko źle, wszystko nie dobrze itp. Każdy się uwziął, każdy "uprzykrza" Ci życie, każdy tylko patrzy jak tu "dogryźć" Wodnikowi...

Uwierz mi, że każdy z nas nie ma naście lat, każdy z nas został demokratycznie wybrany, każdy z nas stara się moderować forum aby nie było właśnie takich sytuacji jaka jest... A jaka jest? Co ktoś chce Ci napisać że nie powinieneś - obracasz to tak, że jesteś ofiarą...

Weź się chłopie za jaja i uderz się w pierś, bo każdy z nas na początku starał się Ci wytłumaczyć co i jak i co nam się nie podoba w Twoim działaniu... Ty akurat nie reagujesz i drążysz i prowokujesz nadal... Jedna uwaga do Ciebie to dziesięć usprawiedliwień z Twojej strony...

Ale jeżeli o moją osobę chodzi to nie będzie Cię "niańczył" jak rozkapryszonego urwisa - jeżeli Twoje posty będą wulgarne i zaczepne ze względu na charakter jaki mają - po prostu będą przeze mnie moderowane lub w całości usuwane - na czerwono będę zaznaczał aby też każdy widział.

Przecież nikt z nas modów czy adminów nie piętnuje kogoś ,wszystkich, lub wybrane osoby bo "tak mu się podoba"

Musisz mieć też świadomość że "Ban" jest środkiem zapobiegawczym i sprowadzającym na ziemię. Dla nas osób zarządzających forum jest środkiem zapobiegawczym na ich wulgarne wypowiedzi, obrażające wypowiedzi, wypowiedzi godzące w forum lub godzące w jednostki a tym bardziej forumowiczów - a to musi być wyłapywane i karane.

Musisz mieć świadomość, że forum nie jest "prywatnym folwarkiem" i jak na razie nie Ty nim zarządzasz... Więc dostosuj się człowieku do minimalnych zasad jakie panują i nie postrzegaj każdego jako wroga...

I proponuję trochę merytorycznego podejścia do forum, bo jak na razie to wygląda to tak, jakbyś był zamkniętym w sobie dzieciakiem a forum jest miejscem gdzie możesz "zaistnieć"...

I uwierz mi nie znam nikogo tutaj osobiście, z nikim wódki nie piłem, z nikim pod stołem nie gadam kogo uj.....ać... Po prostu nie podoba mi się Twoje podejście i to co piszesz... Każdy w kulturalny sposób Ci to tłumaczy i pisze, a Ty jak beton i "tak wiesz swoje"

Ogarnij się człowieku bo nikt Cię nie wyrzuca, ani się uwziął na Ciebie itp... Po prostu dostosuj się troszkę do atmosfery panującej tutaj...
Niewiadko-noce
2024 - 3500km i 15 nocy "nową" N126NT
2025 - 480km i 4 noce "nową" N126NT

N126NT Remont "nr. 3"
http://www.fanklub-niewiadowek.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=9891

Awatar użytkownika
CornBlumenBlau
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: CornBlumenBlau » czwartek, 27 lut 2014, 21:25

Panowie, dajcie już spokój i nie rozdmuchujcie tego do granic absurdu, bo nie tędy droga, nawet się czytać już nie chce. Ja wiem, że wszystkim już brakuje wiosny i wyjazdów, ale to jeszcze tylko kilka tygodni. W sobotę już marzec.

Karolus pisze:I uwierz mi nie znam nikogo tutaj osobiście, z nikim wódki nie piłem

Oj Karol nie narzekaj, może wkrótce się to zmieni.

Za 3 tygodnie inauguracja sezonu w Bieszczadach. Jak Robert pisał, a ja tylko powtarzam -Wszyscy mile widziani.
Szuwarku Ty także wyluzuj, zapinaj hak i przybywaj, trzeba przecież osłonę mojego piecyka ochrzcić. Zapraszamy.
Niewiadówkodystansonoce
2016: 75 / 6892 km
2017: 85 / 6820 km
2018: 81 / 4651 km
2019: 67 / 4888 km
2020: 74 / 3670 km
2021: 75 / 3953 km
2022: 64 / 2978 km
2023: 54 / 6976 km
2024: 57 / 6121 km
2025: 29 / 1342 km

Awatar użytkownika
robert
Administrator
Administrator

Postautor: robert » czwartek, 27 lut 2014, 22:01

CornBlumenBlau pisze:Panowie, dajcie już spokój
Za 3 tygodnie inauguracja sezonu w Bieszczadach. Jak Robert pisał, a ja tylko powtarzam -Wszyscy mile widziani.
Zapraszamy.

I na tym myślę czas zakończyć zbędne utarczki.
Robert
502 43 46 44
Wątek remontowy

Awatar użytkownika
stico80
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: stico80 » piątek, 28 lut 2014, 05:50

Widać kartka działa. Dlaczego ?
Na samym początku drogi kolego to nie My ani nie Ja tylko właśnie Ty zacząłeś swoje ataki na "zielonych"
bo kim to oni są i co za samowolkę odwalają.
Jakoś nikt inny tak jak Ty się nie zachowywał i negował zielonych, ale przecież Ty miałeś własną wizję.
Do nikogo nie piję
"Pytasz nie tego moderatora"
"Ale jak się przez to lepiej poczułeś"
Najlepsze jest to, że Twoja postawa coś mi przypomina i tu znowu Twój cytat
A Ty chłopie weź się ogarnij bo zachowujesz się jak dziecko, zabierasz zabawki z piaskownicy....jak Ty sobie w życiu poradzisz?"
Jak było ?????? Właśnie jak było widzą dokładnie forumowicze.
A i na koniec. Ja jak dostałem kartkę na forum to miałem przynajmniej tyle taktu że pisałem PW do tego zielonego od którego dostałem i tam to chciałem wyjaśniać a Ty??????
Podsumowując dostałeś kartkę żebyś zastanowił się nad swoim sposobem bycia na forum.
Zobaczę, że jest inaczej kartkę zdejmę.
"dzyń, dzyń, dzyń"

Awatar użytkownika
lukasz1986
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: lukasz1986 » piątek, 28 lut 2014, 08:32

Amen!
VW Passat 1,9 TDi (holownik)
Niewiadówka (w najbliższym czasie) :)
WSK 125 (w trakcie remontu)

Awatar użytkownika
Wodnik Szuwarek

Postautor: Wodnik Szuwarek » piątek, 28 lut 2014, 09:38

stico80 pisze:....
Zobaczę, że jest inaczej kartkę zdejmę.

:wink: Wiesz ludzie mają inne zmartwienia niż kawałek żółtego kwadracika :lol: Udowodniłem Ci, że niesłusznie i bez powodu dałeś mi ostrzeżenie a Ty dalej swoje w zaparte :| Liczyłem na jakieś słowo "przepraszam" poniosło mnie czy coś... Przyznałbyś się chociaż do błędu.
żyj dalej w swoim świecie...

Mam tylko nadzieję, że nie będę musiał użerać się w co drugim temacie z jakimś modem o wybujałbym ego i syndromie małego k*$!@a. Przez 5 lat istnienia na forum był spokój a tu nagle, stałem się takim terrorystą, że potrzeba kilku modów do sprawowania opieki nade mną, jeden został zgaszony to w obronie honoru pojawia się następny i na siłę bawi się w sędziego z kartkami no panowie dorośnijcie.

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » piątek, 28 lut 2014, 09:47

Oj Wodnik, coś mi się wydaje, że długo tu już nie zagościsz.

Awatar użytkownika
Karolus
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Karolus » piątek, 28 lut 2014, 10:19

Temat został już wystarczająco wyczerpany, za dużo zostało napisane i powiedziane.

Ze względu na "Niedostosowanie się do zasad powszechnie obowiązujących, dążenie do konfliktów pomiędzy użytkownikami forum" Kolega Wodnik Szuwarek dostał Bana.
Jego ostatni post

"Mam tylko nadzieję, że nie będę musiał użerać się w co drugim temacie z jakimś modem o wybujałbym ego i syndromie małego k*$!@a. Przez 5 lat istnienia na forum był spokój a tu nagle, stałem się takim terrorystą, że potrzeba kilku modów do sprawowania opieki nade mną, jeden został zgaszony to w obronie honoru pojawia się następny i na siłę bawi się w sędziego z kartkami no panowie dorośnijcie"

dolał oliwy do ognia. Nikt nie będzie tolerował takiego zachowania.

Na przyszłość konflikty i wszystkie inne rzeczy nic nie wnoszące do forum a wprowadzające nieład i zamieszanie proszę dyskutować na PW. Informować także Administracje forum o sytuacjach konfliktowych, aby w przyszłości uniknąć takich sytuacji.

Karolus
Niewiadko-noce
2024 - 3500km i 15 nocy "nową" N126NT
2025 - 480km i 4 noce "nową" N126NT

N126NT Remont "nr. 3"
http://www.fanklub-niewiadowek.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=9891

Awatar użytkownika
robert
Administrator
Administrator

Postautor: robert » piątek, 28 lut 2014, 13:40

Panowie.... wyjrzyjcie za okno. Ładnie?
To może czas zapiąć przyczepę na hak i pojechać gdzieś na weekend?

Jak dla mnie już dość drążenia sprawy.
Robert
502 43 46 44
Wątek remontowy

Awatar użytkownika
lukasz1986
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: lukasz1986 » piątek, 28 lut 2014, 14:02

Za oknem? tak sobie. +3 stopnie u mnie :P I cepki jak na razie brak :(