Paczek pisze:
A to czemu ? Jesteś ponad prawem ?
A przeczytałeś uważnie artykuł?
Ci co mają prawko bezterminowo będą musieli wymieniać dokument, ale nie będą musieli robić badań.
Paczek pisze:
A to czemu ? Jesteś ponad prawem ?
A przeczytałeś uważnie artykuł?
Ci co mają prawko bezterminowo będą musieli wymieniać dokument, ale nie będą musieli robić badań.
to ja kierując się podobnym mechanizmem wolę jechać w karawanie ze starszym kierowcą zawodowym niż starszym kierowcą tzw. amatoremJeśli miałbym wybierać - zdecydowanie wolę wspólne wakacje z "dziadkiem" w drugiej karawanie niż z małolatem .
mannt pisze:Myślę że jedno i drugie bo, patrząc na nas, tych co pieszczą i dbają o swoje przyczepy to wyłudzenie pieniędzy. Ale patrząc na tych co potrafią jeździć z przyczepami w których nie ma świateł, mają pęknięta ramę, zardzewiały dyszel grożący urwaniem się przyczepy, bądź uszkodzone łożysko do tego stopnia że spada koło to myślę że przeglądy powinny być co 6 miesięcy tak jak to jest z autobusami u nas.
kooba pisze:reflexes pisze:Oblejesz badania, wstrzymają Ci uprawnienia i będzie kicha.
No ale to właśnie o to chodzi, żeby wyeliminować z grona kierowców tych, którzy stwarzają zagrożenie ze względów zdrowotnych.
Paczek pisze: KONTROLE, KONTROLE I jeszcze raz KONTROLE .
Paczek pisze:mannt pisze:Myślę że jedno i drugie bo, patrząc na nas, tych co pieszczą i dbają o swoje przyczepy to wyłudzenie pieniędzy. Ale patrząc na tych co potrafią jeździć z przyczepami w których nie ma świateł, mają pęknięta ramę, zardzewiały dyszel grożący urwaniem się przyczepy, bądź uszkodzone łożysko do tego stopnia że spada koło to myślę że przeglądy powinny być co 6 miesięcy tak jak to jest z autobusami u nas.
Marcin - wydaje mi się , że pomyliłeś przeglądy z kontrolami. Takiego niedbalucha co : potrafią jeździć z przyczepami w których nie ma świateł, mają pęknięta ramę, zardzewiały dyszel grożący urwaniem się przyczepy, bądź uszkodzone łożysko do tego stopnia że spada koło
to powinna wyeliminować Policja z ruchu drogowego . Przegląd to kolejna forma wyłudzenia od nas pieniędzy .
Ps. chyba nie płacisz za przegląd autobusu z własnej kieszeni ?
TomekN126N pisze: .... co do bezpieczeństwa na drodze (czytaj ćpuny, pijacy itp), to jakoś nie widzę możliwości, żeby wyeliminowały ich okresowe badania. Chyba raczej zroga kara i jej nieuchronność oraz BRAK PRZYZWOLENIA SPOŁECZNEGO. Ja nie waham się powiedzieć, co myślę koledze, który wsiada po pijaku i wyciągnąć go z auta. A, jak zobaczę kogoś na ulicy, to dzwonię na policję i zwisa mi, co on powie o mnie. Pijak, który zabije kogoś na drodze powinien odpowiadać za zabójstwo z premedytacją, a jeśli zabije trzy osoby, to za trzykrotne zabójstwo. Min. przez ćpunów i pijaków wszyscy płacimy większe składki ubezpieczeniowe i zdrowotne, bo leczenie i naprawy kosztują. Nie mam dla nich współczucia i litości. Kolesiowi, który zabił 6 osób w Kamieniu Pomorskim grozi... UWAGA -15 lat!!! Za dobre sprawowanie wyjdzie po 9-ciu. Bez komentarza.
mannt pisze:Paczek pisze:mannt pisze:Myślę że jedno i drugie bo, patrząc na nas, tych co pieszczą i dbają o swoje przyczepy to wyłudzenie pieniędzy. Ale patrząc na tych co potrafią jeździć z przyczepami w których nie ma świateł, mają pęknięta ramę, zardzewiały dyszel grożący urwaniem się przyczepy, bądź uszkodzone łożysko do tego stopnia że spada koło to myślę że przeglądy powinny być co 6 miesięcy tak jak to jest z autobusami u nas.
Marcin - wydaje mi się , że pomyliłeś przeglądy z kontrolami. Takiego niedbalucha co : potrafią jeździć z przyczepami w których nie ma świateł, mają pęknięta ramę, zardzewiały dyszel grożący urwaniem się przyczepy, bądź uszkodzone łożysko do tego stopnia że spada koło
to powinna wyeliminować Policja z ruchu drogowego . Przegląd to kolejna forma wyłudzenia od nas pieniędzy .
Ps. chyba nie płacisz za przegląd autobusu z własnej kieszeni ?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Nie Michał nie mylę przeglądu z kontrola. Kontrole są przypadkowe i nie koniecznie tam gdzie by były potrzebne i rzadko dokładne, często opierające się tylko o formalne sprawdzenie dokumentów, oświetlenia, stanu ogumienia i trzeźwości. Jeśli by było inaczej to narzekali byśmy na tworzące się zatory drogowe przez kontrole. A przymusowy przegląd ma szanse wyłapać takie sztuki o ile będzie rzetelny.
cicik pisze:Paczek pisze: KONTROLE, KONTROLE I jeszcze raz KONTROLE .
chyba jakoś bardzo uprzedzony jesteś do budżetówki.... jakiejs zgody/pozwolenia/decyzji ostanio nie dostałeś??
...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości