N 132 t
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Re: N 132 t
Od kiedy zobaczyłem Eden Lake jakoś mi się odechciało jeździć w dzicz.
http://www.youtube.com/watch?v=-6j3K4MmOKs
Chyba, że z gronem znajomych, bo takiej dziczy jak w drugim linku raczej nie ma.
http://www.youtube.com/watch?v=8W-g8NyRjvM
Chyba, że z gronem znajomych, bo takiej dziczy jak w drugim linku raczej nie ma.
http://www.youtube.com/watch?v=8W-g8NyRjvM
"dzyń, dzyń, dzyń"
Myśle że będzie totalna demolka jak żona zobaczyła łazienkę Roberta to chce taką samą reszte mogę robić jak chcę więc będzie trzeba zakasać rękawy i do pracy 

stico80 pisze:Od kiedy zobaczyłem Eden Lake jakoś mi się odechciało jeździć w dzicz.
Ja myślę,że trochę przesadziłeś.
Jeżdżę przeważnie na dziko z żoną i jakoś nic mi się nie stało.
Ostatnio byłem nawet sam przez tydzień i to dwa razy
Nie można tak straszyć forumowiczów.
i ciepło...
i kibelek...
i prysznic...
i ciepła woda...
Będę się powtarzał, ale to zależy od tego gdzie te wakacje chce się spędzać. Ja tylko żałuję, że nie pomyślałem o tym pierwszym, bo faktycznie można by teraz sezon jeszcze kontynuować, a tak buda stoi i się starzeje. Reszta jest na kempingach.
PS. Szczególnie jak planujesz wypady w max dzicz - bez prądu, ludzi i cywilizacji. Tylko przyroda, cisza i Ty
I to dokładnie potwierdza to co napisałem powyżej.
A ja myślę, że wcale nie koniecznie. Może nie masz świadomości tego co potrafi się w takich miejscach dziać. Ja w okolicy mam kilka świetnych miejscówek w okolicy ale z nich nie korzystam, bo wiem jacy ludzie tam mieszkają. Żona moja z dziećmi z tych terenów i pracuje w szkole (specjalnej) i wolałbym się nie przekonać czy to wszystko o czym mi opowiada jest prawdą. Historie o tym jak grupa 15-17 latków potrafi zastraszyć całą wieś nie są niczym odosobnionym. Obawiam się, że wizyta na "ich terenie" w nocy mogłaby być średnio przyjemna.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
- robert
- Administrator
reflexes pisze:.... w okolicy mam kilka świetnych miejscówek w okolicy ale z nich nie korzystam, bo wiem jacy ludzie tam mieszkają. Żona moja z dziećmi z tych terenów i pracuje w szkole (specjalnej) i wolałbym się nie przekonać czy to wszystko o czym mi opowiada jest prawdą. Historie o tym jak grupa 15-17 latków potrafi zastraszyć całą wieś nie są niczym odosobnionym. Obawiam się, że wizyta na "ich terenie" w nocy mogłaby być średnio przyjemna.
Wtedy pozostaje ostateczność...
I dlatego jestem za sensownym dostępem do broni dla praworządnych obywateli.
Wtedy tacy ważniacy nie są pewni czy nie trafią na niekoniecznie bezbronnego Fanklubowicza
Tak ale AK-47 z zapasem amunicji to sporo kilogramów, a przy ładowności 100kg jest to dość ważne
. Dlatego też ja preferuję miejsca bardziej pewne, tym bardziej, że na pokładzie dwójka małolatów. Wolę im zaoszczędzić przykrych przeżyć.

Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
ireneuszb pisze:stico80 pisze:Od kiedy zobaczyłem Eden Lake jakoś mi się odechciało jeździć w dzicz.
Jeżdżę przeważnie na dziko z żoną i jakoś nic mi się nie stało.
Ostatnio byłem nawet sam przez tydzień i to dwa razy
Nie można tak straszyć forumowiczów.
Po 1.
Swoje przeżyłem.
Po 2.
Nikogo nie straszę.
Napisałem, że mi się odechciało jeździć w dzicz a nie " Nie jeździjcie bo spotka Was..."
Chcesz jeździj to Twoja sprawa i nic mi do tego.
Ja swojej rodziny nie zabiorę, bo po prostu nie czuję się na siłach (można też napisać, że się boję)
Napisałem też, że nie skreślam miejsc gdzie można na dziko stawiać ale...... pojechał bym tam raczej ze znajomymi.
Niestety, tak jak np. z jazdą po pijaku. Jeden będzie jeździł całe życie a drugi pojedzie tylko raz.
Robert ale to Polska a nie Hameryka. Tu nawet jak we własnym domu odstrzelisz włamywacza/złodzieja/mordercę to możesz zostać winny bo nie dałeś się zabić. Bo używałeś do samoobrony narzędzia o większej sile rażenia niż napastnik, i takich bo może być wiele.
"dzyń, dzyń, dzyń"
Panowie - zerknijcie na temat tego wątku - miało być o przyczepie kempingowej n132T !!!!!
Panowie - zerknijcie na temat tego wątku - miało być o przyczepie kempingowej n132T !!!!!
Nie przesadzaj, w każdej dyskusji rozwijają się wątki poboczne i ciężko do wszystkiego zakładać nowe tematy tak samo jak ciężko się trzymać z góry określonego tematu. Jeżeli tak bardzo Ci to przeszkadza to wydziel do nowego wątku i już.
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
robert pisze:I dlatego jestem za sensownym dostępem do broni dla praworządnych obywateli.
Robert, w tym kraju są bardzo sensowne przepisy dotyczące dostępu do broni przez obywateli.
Po pierwsze musisz mieć poważne uzasadnienie chęci posiadania np. przynależność do PZŁ, przynależność do strzeleckiego klubu sportowego, praca w policji, praca w ochronie, kolekcjonerstwo... Tak czy siak nie dają każdemu kto się nawinie, że chce. Ponadto musisz przejść szereg badań (okulista, neurolog, psycholog, psychiatra...), a na koniec policja przeprowadza wywiad środowiskowy. I dopiero po tym wszystkim możesz ale nie musisz dostać pozwolenie na broń. Przechodziłem całą procedurę i nie uważam żeby była bardzo surowa. Moim zdaniem jest akurat.
Jak by dostęp był powszechny, to bałbym się pójść zaprosić sąsiada na wódkę, bo nie wiem czy nie postanowiłby mnie odstrzelić podejrzewając że jestem np. złodziejem.
Eeee tam staliśmy na dziko i spoko
- a tak na poważnie to z 20 lat temu stawaliśmy Niewiadką wszędzie , bez strachu i ryzyka na noc nie chowaliśmy niczego nawet nad jeziorem gdzie diabeł mówił dobranoc , dzisiaj już na taki luksus bym się nie odważył w Polsce ale np. w Grecji w tym roku byliśmy w pozytywnym szoku tam można zostawić dosłownie wszystko na tydzień na plaży i na bank jak wrócisz to wszystko będzie leżało na swoim miejscu 

- Załączniki
-
- Też na dziko !
- Grecja.jpg (32.74 KiB) Przejrzano 8244 razy
Prace ruszyły wymiana okien i uszczelnienie przed zimą ,rama do wyczyszczenia i odmalowania pomimo że nie ocynk jest w super stanie.Chamulec najazdowy sprawdzony działa ,trzeba wyczyścić ,przesmarować i wyregulować.Potem demolka w środku oby zima była łagodna bo garaż mam nie ogrzewany. 

to tak jak wspominałem przez tel. uszczelki kliny i plastiki pompki wiesz gdzie pytac:-)
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!
N-250c
N-250c
Znalazłem n132 t jedną mam ale nie mogłem się powstrzymać i kupiłem ...żona mnie wymelduje z domu ale co tam .Starszy pan sprzedawał a cena była więcej niż atrakcyjna u niego w rodzinie od nowości więc żal było nie kupić teraz będą dwie jak się zdecyduje jedną sprzedać to napisze .