Choroba 132 się rozprzestrzenia ...
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Re: Choroba 132 się rozprzestrzenia ...
Zlot w Częstochowie możemy zrobić, miejsce i atrakcje się znajdą. 

KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Nie mam tego kłopotu, bo nie mam łazienki, ale na pewno dałbym dwie pompki a być może jeden zbiornik 30 litrów z grzałką. w kranie mam mikro wyłącznik, który uruchamia pompkę.
kotek pisze:Nie mam tego kłopotu, bo nie mam łazienki, ale na pewno dałbym dwie pompki a być może jeden zbiornik 30 litrów z grzałką. w kranie mam mikro wyłącznik, który uruchamia pompkę.
po co dwie pompki ?
zachodnie budki mają chyba w większości jedną

sterowanie mikro-wyłącznikami w kranach
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
- robert
- Administrator
Andrzej132 pisze:Pierwszy zlot proponuję w Czestochowie jako uhonorowanie Pierwszego Prezesa (wybranego przez aklamację) klubu n132 czyli Kotka.
Jestem za!
-
- Przyjaciel
Jak kupiłem to woda nie działała. Była zamontowana jedna pompka po zlewem na podłodze + trójnik na łazienkę i kuchnię. Ta pompka to była taka dziwna bo chyba ciśnieniowa (chyba tak jak w hydroforze utrzymywała stałe ciśnienie) bo żadnego sterownia nie było przy kranach. Jak ją zdemontowałem i podłączyłem to strasznie hałasowała bo silnik jak w wiertarce komutatorowy. Ponieważ rzadko korzystam ze zlewów to mam jedną pompkę w zbiorniku a wyłącznik mam pod zlewem. Taka prowizorka.
Oświetlenie 12V + zasilanie pompki mam teraz z zasilacza komputerowego. Kiedyś woziłem akumulator ale teraz wywaliłem.
Po zakupie dodatkowo dorobiłem oświetlenie 230 V i to jest praktycznie podstawowe. W oryginale były jeszcze gniazdka 12 V takie jak w radiowezłowych kołchoźnikach ale też to wywaliłem. Gniazdko 230 V było (i jest) pod przednim lewym kufrem + dodatkowe pod zlewem do lodówki.
Oświetlenie 12V + zasilanie pompki mam teraz z zasilacza komputerowego. Kiedyś woziłem akumulator ale teraz wywaliłem.
Po zakupie dodatkowo dorobiłem oświetlenie 230 V i to jest praktycznie podstawowe. W oryginale były jeszcze gniazdka 12 V takie jak w radiowezłowych kołchoźnikach ale też to wywaliłem. Gniazdko 230 V było (i jest) pod przednim lewym kufrem + dodatkowe pod zlewem do lodówki.
Post usuniety
Ostatnio zmieniony czwartek, 28 lut 2013, 20:56 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przyjaciel
Bo i nie było. Ja swoje dodatkowo dorabiałem. W tych starych modelach w kufrze był przedłużacz na bębnie. Tą pompkę to chyba jeszcze gdzieś może mam.
N 132 L + mercedes C 220 D
-
- Przyjaciel
Dokładnie jak na rysunkach Zbicha. Ale widzę, że możemy stworzyć podgrupę n132 i holowniki "trojaczki" bo taki zestaw jak Zicho to ja też mam.
N 132 L + mercedes C 220 D
Post usuniety
Ostatnio zmieniony czwartek, 28 lut 2013, 20:57 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Całą kompletną instrukcję masz tutaj http://www.fanklub-niewiadowek.com/niew ... ukcje.html
Post usuniety
Ostatnio zmieniony czwartek, 28 lut 2013, 20:57 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Heniu, powinienem mieć gdzieś te oryginalne zatrzaski , jak podjadę do przyczepy to wyciągnę porobię foty i wtedy ewentualnie wyślę ci poleconym 

-
- Przyjaciel
Tak w oryginale są płaskie rączki z przyciskiem na końcu, który zwalnia zatrzask.