Nowe przepisy dotyczące Prawa Jazdy

Piszcie o wszystkim nie związanym z Niewiadówkami i karawaningiem
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark

Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.

Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).

Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
cicik

Re: Nowe przepisy dotyczące Prawa Jazdy

Postautor: cicik » piątek, 10 sty 2014, 14:44

reflexes pisze:Oblejesz badania, wstrzymają Ci uprawnienia i będzie kicha.

noo oblać to chyba bedzie mozna jak straci sie wzrok, ew. jakieś kalectwo w miedzy czasie sie zdarzy.
bo łapiduchy tylko pobieżnie badają... :)
holowniki: Jeep G-Ch 4.7, Renault G-Scenic 1.9dci
przyczepa: szukam :)

Awatar użytkownika
kooba
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: kooba » piątek, 10 sty 2014, 16:34

No ale to właśnie o to chodzi, żeby wyeliminować z grona kierowców tych, którzy stwarzają zagrożenie ze względów zdrowotnych.

cicik

Postautor: cicik » piątek, 10 sty 2014, 17:27

:thumbup:
holowniki: Jeep G-Ch 4.7, Renault G-Scenic 1.9dci
przyczepa: szukam :)

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » piątek, 10 sty 2014, 21:16

Znając naszą rzeczywistość boję się o nadużycia. Goli się teraz przyszły kierowców na egzaminach żeby zrobić na tym kasę to i z badaniami coś się da wymóżdżyć żeby kasa się kręciła.

Awatar użytkownika
kogut
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: kogut » piątek, 10 sty 2014, 23:00

Wszytko ma swoje plusy i minusy, ale zmiany idą na zdecydowany plus.
Dobrali się staruszkom którzy zasypiają na światła, niedowidzą znaków, mylą pedały lub zapominają wrzucić na luz! dobierają się teraz do pijaków którzy jeżdżą szybko ale bezpiecznie z funkcją nieśmiertelność! a ostatnio do cwaniaków i pozerów których życie bije a swoje nieudacznictwo wylewają na ulice!
Niech się boją Ci którzy mają coś z w/w listy, bo normalni nie mają się czego bać, chyba ze w/w!

Na skorumpowanych pseudo lekarzy też przyjdzie czas, wszystko w swoim czasie!!!

Tyle ode mnie.
Było N126N - :)
Jest Hobby 420 -;D

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » piątek, 10 sty 2014, 23:05

kooba pisze:
Paczek pisze:A po za tym to bardzo smutne , że zgadzamy się na wszystko.....

Ja uważam, że nowe przepisy dotyczące praw jazdy są jak najbardziej OK.
Przeciwny jestem próbom zastosowania ich wstecz.

tyle tylko, że te przepisy atakują w osoby starsze , które jeżdżą poprawnie i na pewno nie łamią przepisów .

Czy to staruszek dokonał masakry w Kamieniu Pomorskim ? > zerknijcie w statystyki , kto najwięcej generuje wypadków ?

Czy bezzasadne są "zwyżki " w OC dla osób do 25 lat ?

Kooba dziś masz ...naście lat i czujesz się w sile wieku , jeździsz lepiej niż doskonale , ale za 15 lat , jak już pojawią się siwe włoski i powoli tempo życia spowolnieje, to raczej nie będzie CI miło , jak ktoś dużo młodszy będzie chciał decydować , czy nadajesz się za kółko czy nie .

Co o ty,m sądzisz ?

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » piątek, 10 sty 2014, 23:08

kooba pisze:

No ale to właśnie o to chodzi, żeby wyeliminować z grona kierowców tych, którzy stwarzają zagrożenie ze względów zdrowotnych.

NIE - tu chodzi o wpływy do budzetu państwa

Kiedyś ( za komuny ) w budzetówce pracowało 140 tyś ludzi , dzisiaj ponad 700 tyś .

I tym ludziom trzeba dać jeść :(

Awatar użytkownika
kooba
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: kooba » sobota, 11 sty 2014, 00:11

Ludzie! Ja pitole z kąd wy bierzecie tą nienawiść do państwa i wszędzie ale to wszędzie widzicie pieniądze i chęć ich wyciągnięcia od obywatela. Ja rozumiem, że państwo nas co nie co naciąga, ale to już lekka paranoja,
Paczek pisze:Kooba dziś masz ...naście lat i czujesz się w sile wieku , jeździsz lepiej niż doskonale , ale za 15 lat , jak już pojawią się siwe włoski i powoli tempo życia spowolnieje, to raczej nie będzie CI miło , jak ktoś dużo młodszy będzie chciał decydować , czy nadajesz się za kółko czy nie .

Dziękuję za dobre słowo ale naście lat miałem dawno temu i niestety siwy włos zaczyna się gdzie nie gdzie pojawiać :)
A poważniej to mnie problem badania lekarskiego co 15 lat nie dotyczy. Aczkolwiek bardzo bym nie płakał gdybym się załapał na tę wątpliwą przyjemność. naprawdę uważam, że powinno się eliminować (przez rzetelnych lekarzy) kierowców stwarzających zagrożenie ze względów zdrowotnych. Jak czasem patrzę na to co potrafią wykręcić na drodze stare dziadki... To ehhhh... ręce opadają...

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » sobota, 11 sty 2014, 00:32

kooba ale trudno nie przyznać racji Paczkowi. Zdecydowanie trzeba się wziąć najpierw za pijaków, ćpunów i piratów drogowych, bo to oni są główną przyczyną śmierci i kalectwa na drodze. Dziadki może i czasem coś wywiną ale to zdecydowanie może poczekać.

Awatar użytkownika
mannt
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: mannt » sobota, 11 sty 2014, 04:18

W zeszłym roku na ulicy Grunwaldzkiej w Kielcach miałem kolizje będąc w pracy. Starszy Pan zmieniając pas ruchu, nie ustąpił pierwszeństwa i uderzył w środek jadącego obok autobusu. Zatrzymaliśmy się i czekamy na policję, rozmawiamy sobie i pytam co się stało, że we mnie wjechał? A on na to - szczerze to nie zauważyłem tego autobusu. Fakt, że jechaliśmy powoli i większych szkód nie było ale żeby nie widzieć jadącego obok autobusu? Zgodzę się, że osoby starsze to zagrożenie, pijani jeszcze większe. Moja kolizja była w tym samym miejscu co wczorajszy wypadek z dwoma autobusami.

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » sobota, 11 sty 2014, 08:49

Z uporem maniaka twierdzę jednak , że to małolaty wyrządzają najwięcej nieszczęścia na drodze.

Jeszcze nie słyszałem o "dziadku " , który jechał naćpany i nachlany i wjechał w grupę ludzi, jadać 3 razy szybciej niż nakazują przepisy.

Wśród nas jest wielu starszych nieco kolegów , którzy zjeździli mało , że Polskę to cała Europę. Czy przydarzyło im się coś nie miłego ? Czy gdzieś zawinili ?

Uważam że to bardzo krzywdzące !!!!

Jeśli miałbym wybierać - zdecydowanie wolę wspólne wakacje z "dziadkiem" w drugiej karawanie niż z małolatem .

mannt pisze:W zeszłym roku na ulicy Grunwaldzkiej w Kielcach miałem kolizje będąc w pracy. Starszy Pan zmieniając pas ruchu, nie ustąpił pierwszeństwa i uderzył w środek jadącego obok autobusu. Zatrzymaliśmy się i czekamy na policję, rozmawiamy sobie i pytam co się stało, że we mnie wjechał? A on na to - szczerze to nie zauważyłem tego autobusu. Fakt, że jechaliśmy powoli i większych szkód nie było ale żeby nie widzieć jadącego obok autobusu? Zgodzę się, że osoby starsze to zagrożenie, pijani jeszcze większe. Moja kolizja była w tym samym miejscu co wczorajszy wypadek z dwoma autobusami.

No i co - jechał za szybko , naćpany , nachalny , ile osób zginęło ?

To był MAX co taki "dziadek" może nawywijać .

Chcesz jego wyczyn porównać do mordercy z Kamienia Pom ?

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » sobota, 11 sty 2014, 08:51

kooba pisze:Ludzie! Ja pitole z kąd wy bierzecie tą nienawiść do państwa i wszędzie ale to wszędzie widzicie pieniądze i chęć ich wyciągnięcia od obywatela. Ja rozumiem, że państwo nas co nie co naciąga, ale to już lekka paranoja,
Paczek pisze:Kooba dziś masz ...naście lat i czujesz się w sile wieku , jeździsz lepiej niż doskonale , ale za 15 lat , jak już pojawią się siwe włoski i powoli tempo życia spowolnieje, to raczej nie będzie CI miło , jak ktoś dużo młodszy będzie chciał decydować , czy nadajesz się za kółko czy nie .

Dziękuję za dobre słowo ale naście lat miałem dawno temu i niestety siwy włos zaczyna się gdzie nie gdzie pojawiać :)
A poważniej to mnie problem badania lekarskiego co 15 lat nie dotyczy....

A to czemu ? Jesteś ponad prawem ?

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » sobota, 11 sty 2014, 08:55

kooba pisze:Ludzie! Ja pitole z kąd wy bierzecie tą nienawiść do państwa i wszędzie ale to wszędzie widzicie pieniądze i chęć ich wyciągnięcia od obywatela.
....

No jak to skąd ? z życia .

Widocznie inaczej postrzegamy świat .

Statystykom nie zaprzeczysz :

ponad 700 tyś darmozjadów !!!

NO ale skoro polemizujemy tu o PRAWIE JAZDY to może orjętujecie się ( jak to obejść ) jak można zrobić prawo jazdy w np. w Czechach ?

Może warto zrobić sobie zagraniczne prawko ?

Taniej , duzo taniej , bez korupcyjnie, prościej i BEZTERMINOWO .

Awatar użytkownika
dworek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: dworek » sobota, 11 sty 2014, 09:53

Paczek pisze:...
ponad 700 tyś darmozjadów !!!...

każdy narzeka że dużo ludzi pracuje w "budżetówce' i ... każdy chce tam pracować :lol:

jednak uważam Paczku że nazywanie tych ludzi darmozjadami jest niesprawiedliwe, zresztą każde generalizoawnie prowadzi do nikąd (każdy pijak to złodzej :wink: )... i od razu zaznaczam że wśród moich najbliższych tylko szwagierka pracuje w "budżecie", jest nauczycielką...
To napisałem ja, dworek 8-)

Awatar użytkownika
stico80
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: stico80 » sobota, 11 sty 2014, 10:56

Ja uważam jak Kuba. Co z tego Michale, że oni zjeździli całą Polskę i pół Europy. Ale przychodzi taki czas kiedy już będzie każdemu pojechać do sklepu za rogiem. My Polacy jesteśmy we wszystkim tacy świetni, że jeśli ktoś nam tego nie udowodni że już nie jesteśmy to nigdy się do tego nie przyznamy ba mało nawet jak nam udowodnią to jeszcze przez rok będziemy im udowadniać, że się mylili.
"dzyń, dzyń, dzyń"

Wróć do „Na każdy temat”