Nowy nabytek N126e

Piszcie o wszystkim nie związanym z Niewiadówkami i karawaningiem
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark

Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.

Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).

Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Awatar użytkownika
lukasz1986
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: Nowy nabytek N126e

Postautor: lukasz1986 » czwartek, 27 lut 2014, 10:22

Daj mi numer tablic tego twojego cacka i numer telefonu zadzwonię Ci jutro i powiem gdzie go masz szukać ;)

Chyba ,że chodzi Ci o tom z 73r to wiem do kogo należy Stary górnik ,który pewnie nie sprzeda nigdy w życiu stoi 15m od kopalni w kostuchnie obrzeża katowic koło mojej średniej szkoły ekonomiczno mechanicznej

Wlaśnie o tą z '73 ni chodziło. Istny rodzynek. Szkoda, zeby stała i niaszczala. Ale skoro stary górnik nie ma zamiaru jej sprzedać, to kontynuuje poszukiwania w innych rejonach. W sumie chodzi mi po głowie przejażdzka po wsiach we wschodnich, przygranicznych rejonach. Tam mase nieużywanych być powinno.
VW Passat 1,9 TDi (holownik)
Niewiadówka (w najbliższym czasie) :)
WSK 125 (w trakcie remontu)

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » czwartek, 27 lut 2014, 11:36

Wiem, że trochę daleko od Ciebie ale skoro jesteś otwarty na wycieczki po Polsce to zadzwoń może do tego gościa http://tablica.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-niewiadow-CID5-ID1YWsD.html#c093e3d603. Ja od niego kupowałem swoją n126n i szło się z nim całkiem fajnie dogadać i potargować. Rok temu miał 4 sztuki w różnym stanie. Gołe skorupy jak i takie prawie gotowe do jazdy.

Awatar użytkownika
lukasz1986
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: lukasz1986 » czwartek, 27 lut 2014, 12:06

Właśnie te wycieczki to bardziej ostatecznośc lub "życiowa okazja" Jeżeli pierwsze wypusty Niewiadki byłyby za śmieszne pieniądze, to jak najbardziej byłaby okazja. A tak, to szukam bliżej siebie. Ale dzięki za info :)

Awatar użytkownika
łapa
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: łapa » czwartek, 27 lut 2014, 13:10

lukasz1986 pisze:Właśnie te wycieczki to bardziej ostatecznośc lub "życiowa okazja" Jeżeli pierwsze wypusty Niewiadki byłyby za śmieszne pieniądze, to jak najbardziej byłaby okazja. A tak, to szukam bliżej siebie. Ale dzięki za info :)

lukasz1986 a czemu chcesz pierwszą serie. Prawda jest taka ,że w wersji E Będzie dużo wygodniejsza, pierwsza seria nie ma otwieranych okien gniazda 230 ocynkowanej ramy obrysówek przy dyszlu. i wiele innych rzeczy. Chyba ,że zależy Ci na DMC ?

Awatar użytkownika
lukasz1986
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: lukasz1986 » czwartek, 27 lut 2014, 13:39

DMC nie jest az taka ważna. W sumie wiadomo, ze jak będe robił cepkę, to już dla siebie i na tip-top. I w życiu jej nie sprzedam. Zapisze wnukom bądz prawnukom. A im starszy zabytek, tym więcej frajdy daje. Może dla niektórych moje rozumowanie jest dziwne, ale jakby nie patrzeć jestem częścią świata a dziwny jest ten świat jak zauwazył Cz. Niemen :P

Awatar użytkownika
łapa
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: łapa » czwartek, 27 lut 2014, 13:53

Rozumie cię doskonale sam fascynuje się polską motoryzacją i mam parę takich perełek w garażach jednak pamiętaj ,że może okazać się tak ,że skorupa będzie w niezłym stanie natomiast rama cała przegnita czego na zdjęciach z allegro nie zobaczysz, w wersji E masz ocynk możesz jechać w ciemno.
i jeszcze jedna sprawa, Ten kto nigdy nie biwakował w przyczepie może tego nie wiedzieć ale jak wiadomo w przyczepie tylko się śpi do innych rzeczy służy przedsionek. Wyobraź sobie upał 30 stopni i twoją przyczepkę bez otwieranych okien. w środku będzie siedziała twoja przyszła żona i 2 dzieci Będziesz się gotował i po 2 dniach będziesz miał dość. Pamiętaj też ,że pierwsze wersje nie miały kufra na dyszlu.
Tak ,że zastanów się dobrze bo mimo ,że mi również podobają się pierwsze serie to nie byłem na tyle odważny ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
lukasz1986
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: lukasz1986 » czwartek, 27 lut 2014, 14:42

W sumie masz racje. Ale strasznie mnie korci posiadanie pierwszego wyspustu. Pewnie zrobię tak, ze na razie kupię E, a jak już się uporam z remontem, pomyślę o czymś z pierwszej serii. Taaaki zabytek do "nacieszenie oka" Ale to raczej odlegle plany (głównie ze wzg finansowych. Slub w przyszłym roku i te sprawy...) A jakież to perełki masz w garażu? :?:
(kFiatka już widzę) :)

Awatar użytkownika
łapa
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: łapa » czwartek, 27 lut 2014, 14:52

porobię foty to dołączę do działu nasze holowniki na razie jest tam pokazany fiacik oraz wfm 1958r jeszcze w stanie niezbyt ciekawym INPROGRESS mam jeszcze inne zabawki tylko musi być troszkę cieplej to popstrykam foty :)

Awatar użytkownika
lukasz1986
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: lukasz1986 » czwartek, 27 lut 2014, 15:21

No ciekawe, co Ty tam jeszcze chowasz w zanadrzu? Z miłą chęcią zobaczę. Po remontach swojej WSK-i też porobię zdjęcia, ale powiem szczerze, że remont sie przeciąga ze względów "miejscowych" (przeprowadziłem się do bloku, garażu na chwilę obecną nie mam. Ale to się wszystko zmieni po ślubie) :D

Awatar użytkownika
łapa
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: łapa » czwartek, 27 lut 2014, 15:53

lukasz1986 pisze:No ciekawe, co Ty tam jeszcze chowasz w zanadrzu? Z miłą chęcią zobaczę. Po remontach swojej WSK-i też porobię zdjęcia, ale powiem szczerze, że remont sie przeciąga ze względów "miejscowych" (przeprowadziłem się do bloku, garażu na chwilę obecną nie mam. Ale to się wszystko zmieni po ślubie) :D

A masz WSK M06 Czy inny model :) ?

Awatar użytkownika
lukasz1986
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: lukasz1986 » czwartek, 27 lut 2014, 16:03

WSK M06 B3 Najczęściej niegdyś spotykana w moim rejonie. Pamiętam, że za "młodziaka" po 50 zł się kupowało te sprzęty a teraz... Teraz w ogóle prawie tego nie ma :(

Awatar użytkownika
stico80
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: stico80 » czwartek, 27 lut 2014, 16:13

"WSK M06 B3" zajebista
"dzyń, dzyń, dzyń"

Awatar użytkownika
łapa
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: łapa » czwartek, 27 lut 2014, 16:53

Mam do niej silnik w garażu tak na wszelki wypadek jak bym kiedyś znalazł ramę :D

Tu jest fajna na youtube całkiem nowa m06 b3

http://www.youtube.com/watch?v=uWZAgggzNMU

A tu coś dla wszystkich karawaningowców hmm ciekawe czemu firma niema niewiadówki w ofercie ;)

http://www.youtube.com/watch?v=PvOGvUh2Jiw

I coś dla fanów niewiadówek tylko z mocnymi nerwami

http://www.youtube.com/watch?v=Cmhd8Ir83Po

Awatar użytkownika
lukasz1986
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: lukasz1986 » czwartek, 27 lut 2014, 20:16

W sumie, jeśli bym pogadał ze znajomym, to myślę, że kilka takich silników na części bylbym w stanie zalatwić. Ale najpierw trzebaby pogadać ze znajomym, którego z 5 lat nie widziałem :/ Mimo wszystko mogę spróbować, jeżeli ktoś czegoś będzie potrzebował. Także śmiało na PW piszcie. Jeśli będę w stanie, to chętnie pomogę :)

Awatar użytkownika
łapa
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: łapa » czwartek, 1 maja 2014, 14:24

Witam ostatnio po miesiącu odebrałem felgi z regeneracji :) Tak ,że się pochwale :) Oponki to te moje zdobyczne Nowe d124 na których niewiadówki wyjeżdżały z fabryki ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak oto wyglądała jedna z felg po wypiaskowaniu, dziurawa poszła do kosza a zastąpił ją mój zapas ;)

Obrazek

Wróć do „Na każdy temat”