Pij mleko będziesz wielki... ale czy na pewno?
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
- robert
- Administrator
Pij mleko będziesz wielki... ale czy na pewno?
Polecam zapoznać się w wolnej chwili z artykułem poniżej
Dlaczego lepiej nie pić mleka, nie jeść jogurtów, nie używać śmietany i deserów zawierających mleko krowie (nawet to odtłuszczone)?
A poniżej film instruktażowy o tym, jak zrobić mleko z orzechów włoskich, a pulpę orzechową wykorzystać do przygotowania pysznego kremu orzechowo kakaowego.
Niestety, żeby nie było tak słodko, cena ChufaMix powala na kolana.....
Strona producenta
Wersja alternatywna wykonania mleka migdałowego
Dlaczego lepiej nie pić mleka, nie jeść jogurtów, nie używać śmietany i deserów zawierających mleko krowie (nawet to odtłuszczone)?
A poniżej film instruktażowy o tym, jak zrobić mleko z orzechów włoskich, a pulpę orzechową wykorzystać do przygotowania pysznego kremu orzechowo kakaowego.
Niestety, żeby nie było tak słodko, cena ChufaMix powala na kolana.....
Strona producenta
Wersja alternatywna wykonania mleka migdałowego
Re: Pij mleko będziesz wielki... ale czy na pewno?
Trąca mi to tak jak wszystkie artykuły, które mówią, że zgubię swoje zbędne 20 kg jak tylko zasiądę przed TV i zacznę spożywać jakieś magiczne jagody, grzyby czy inne specyfiki i to najlepiej te które można kupić właśnie na stronie na której jest ten artykuł (tak jak tu ebooka) w formie maga skoncentrowanych pigułek. Myślę, że jak we wszystkim trzeba zachować umiar.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
Ok 3 lata temu pewna diabetczka z kliniki hematologii powiedziała "nie spożywaj mleka i ograniczaj nabiał (jogurty, deserki itp.) dla zdrowia" Ja nigdy nie przepadałam za mlekiem jako już nastolatka, teraz wręcz go nie pijam ale nabiał czasami spożywam. Coś w tym jest, że mleko jest nie wskazane tym bardziej, że ok 90% społeczeństwa na świecie nie toleruje laktozy.
To nie prawda, że tylko żółwie i ślimaki wędrują ze swoimi domkami po świecie.
Rzucam wszystko i jadę w Bieszczady
N126n, Golf Plus 1,9 TDI Touran 1,9TDI
2016 - 75 / 6892 km
2017 - 85 / 6820 km
2018 - 81 / 4651 km
2019 - 65 / 4476 km
2020 - 71 / 3230 km
Rzucam wszystko i jadę w Bieszczady

N126n, Golf Plus 1,9 TDI Touran 1,9TDI
2016 - 75 / 6892 km
2017 - 85 / 6820 km
2018 - 81 / 4651 km
2019 - 65 / 4476 km
2020 - 71 / 3230 km
Ten biały płyn w kartonikach nawet trudno nazwać mlekiem. Gdyby było takie jak kiedyś w kapslowanych butelkach piłabym, a z kwaśnego zrobiłabym twarożek...mianm, mniam.
A to już inna kwestia. Do dziś nie mogę odżałować, że rodzinka ze wsi sprzedała wszystki krówki, bo chociaż raz na jakiś czas miałem prawdziwe mleko prosto z cycka
.
reflexes z tapatalk

reflexes z tapatalk
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
- robert
- Administrator
Mnie przeraża co innego. Zmowa firm, producentów i władz (szeroko rozumianych).
Skoro od wielu lat wiadomo, jakie są katastrofalne skutki picia mleka krowiego, to dlaczego mają miejsce akcje w stylu "Pij mleko będziesz wielki" ?
Przecież każdy Polak ma wbite do głowy, że mleko jest super.
Skoro od wielu lat wiadomo, jakie są katastrofalne skutki picia mleka krowiego, to dlaczego mają miejsce akcje w stylu "Pij mleko będziesz wielki" ?
Przecież każdy Polak ma wbite do głowy, że mleko jest super.
Katastrofalne...
Nie ma dowodów, że dla każdego katastrofalne jest to samo. Tak jak palenie papierosów. Jednemu szkodzi, innemu nie.
Pochodzę z długowiecznej rodziny, po mieczu i po kądzieli, nikt nigdy nie chorował na raka, a prawie wszyscy palili papierosy i to sporo.
A media grzmią o raku płuc jako chorobie palaczy.
Pare lat temu masło było be, a dzisiaj naukowcy twierdzą, że utwardzony tłuszcz roslinny jest rakotwórczy.
Myślę, że wobec wszystkich informacji trzeba zachować zdrowy rozsądek.
Nie ma dowodów, że dla każdego katastrofalne jest to samo. Tak jak palenie papierosów. Jednemu szkodzi, innemu nie.
Pochodzę z długowiecznej rodziny, po mieczu i po kądzieli, nikt nigdy nie chorował na raka, a prawie wszyscy palili papierosy i to sporo.
A media grzmią o raku płuc jako chorobie palaczy.
Pare lat temu masło było be, a dzisiaj naukowcy twierdzą, że utwardzony tłuszcz roslinny jest rakotwórczy.
Myślę, że wobec wszystkich informacji trzeba zachować zdrowy rozsądek.
Tak samo jak mięso z grilla. Najpierw gadali, że zdrowe i dietetyczne, teraz że rakotwórcze. Moim zdaniem rakotwórcza to jest chemia którą nas futrują. Zgodzę się, że mleko z kartonu może być szkodliwe ale tylko dlatego, że z mlekiem to ono ma mało wspólnego.
reflexes z tapatalk
reflexes z tapatalk