Majówka 2014

Piszcie o wszystkim nie związanym z Niewiadówkami i karawaningiem
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark

Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.

Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).

Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Awatar użytkownika
stico80
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: Majówka 2014 .

Postautor: stico80 » piątek, 9 maja 2014, 09:46

Slawol74 pisze:Jeśli chodzi o śmieci to dominowały plastikowe butelki , 2 miejsce opakowania po wędkarskich przynętach typu robak biały , ale była cała masa pampersów niezbyt miłych w dotyku :? :? . Pampersy sugerują iż rodzice od małego wpajają dziecku jeb .....pi pi pi pi zasady co nie potrzebne to do wody . Hitem zaś zostały różowe japonki ,but Nike i kpl dywaników mercedes benz . Mam zamiar wymyślić jakieś hasło wydrukować i zalaminować i powiesić na drzewie może zdjęcie syna chodzącego o kulach i zbierającego śmieci może choć połowa tych gnojków pomyśli .Jeśli o wodę chodzi to my grzecznie za rączkę szliśmy :wink:

Nie ma bata dywaniki Heńka muszą być.Obrazek
"dzyń, dzyń, dzyń"

Awatar użytkownika
stico80
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: stico80 » piątek, 9 maja 2014, 09:54

A tak bardziej poważnie. Tak jest ze wszystkim. Zakaz wprowadzania psów na plażę a psów cała masa. Kara jeśli się komuś zechce łaskawie ją wystawić to 50 zł. W Anglii 1000 fuli. Teraz wyobraźmy sobie to oczyma tego co to robi. Dobra idę, robię co chce, jak się ktoś przypier..li i dostanę mandat 50 zł to zapłacę nie majątek a jak nie to się uda. Teraz druga opcja ten sam człowiek i podchodzi strażnik, wypisuje bloczek na 2000 zł a człowieczek wie, że na wakacje pojedzie dopiero za jakiś czas.
Nic nigdzie nie uczy kultury tak jak dotkliwa kara finansowa.
"dzyń, dzyń, dzyń"

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » piątek, 9 maja 2014, 10:49

Nie dość, że kara musi być dotkliwa to jeszcze przede wszystkim musi być nieunikniona, bo co z tego, że ktoś dostanie mandat czy to 50 czy 1500 plnów jak ma sto różnych możliwości żeby go nie zapłacić.

Awatar użytkownika
Slawol74
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Slawol74 » piątek, 9 maja 2014, 12:08

W Poznaniu , pewnie w innych miastach też postawiono pojemniki do psich kup i do tego woreczki specjalne i co !? woreczki poginęły albo ktoś zabrał do śniadania albo np: do mrożonek . Temat rzeka .Jutro z samego rana jadę na rybki i zobaczę ile to przybyło śmieci !!! Można wyczytać z nich wiele informacji :Na co biorą w tym miejscu rybki , co jest w promocji do jedzenia w marketach , i jakie piwo i wódka są tej wiosny na topie . A pro po dywaników wywalone ostatniego dnia były bo służyły mi jako wycieraczka przed wejściem do cepki .
Należę do grona ludzi którzy wola rano budzić się z zakwasami niż z kacem .

Awatar użytkownika
Slawol74
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Slawol74 » niedziela, 11 maja 2014, 20:32

Byłem jest porządek ale to dopiero początek sezonu . Powiesiłem ulotki .Załapałem z wyjazdami cepką już mi w głowie następny wyjazd . Pewnie tak mają wszyscy . W czerwcu Konin na ciepłe kanały , po elektrowni woda do chłodzenia płynie kanałami do jeziorka i tam są taaaaakie rybki że ho ho . Jedzie nas 11 chłopa i jedna enka . :wink: .

Awatar użytkownika
marcinek94

Re: Odp: Majówka 2014 .

Postautor: marcinek94 » poniedziałek, 12 maja 2014, 14:48

Kiedyś trafiłem przypadkiem jak zacny i ceniony ośrodek gdzie przebywa ok 200 osob wypuszczał szambo prosto w rów. Wpadliśmy na genialny pomysł. Zapiankowaliśmy rure pcv w 2 miejscach :) na wylocie i ok 10m od wylotu. Szukali 2 dni a potem zaczeli wybierać szambo. Okazało się że jest to coś a'la rura przelewowa....
Ok mies temu trafiliśmy na"szambelana"jak wylewał szamo na polanie w lesie. Nagralismy film i poszedł do straży leśnej. Sprawa poszła do sądu.
Moje zdanie jest takie że za świadome zanieczyszczanie powinna być kara np 300h robót ba rzecz społeczności lokalnej, np sprzatanie lasów,ulic.....
Znajomek za jazde pod wpływem dostał 200 godz robót, chciał zapłacić 10 tyś na wskazany przez sąd cel ale sąd się nie zgodził. Twierdzi że nić nie jest bardziej upokarzajace niż to że robisz i każdy wie że za kare

wymeczone na smartfonie

Awatar użytkownika
Slawol74
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Slawol74 » poniedziałek, 12 maja 2014, 20:33

Najważniejsze to reagować na takie sprawy . Nie tylko narzekać ale działać . Problem ze ściekami jest widać wszędzie . Ja winie w dużym stopniu przepisy i organy do tego przeznaczone . świetny pomysł z pianką :)

Awatar użytkownika
Tarapukuara
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Tarapukuara » poniedziałek, 12 maja 2014, 21:41

O! A ją myślałem, że to mój pomysł: ( Tylko ją psikalem głębiej przez metrową rurkę: )

Bartek vel tarapukuara
www.ledon.pl 609_220_575
Bartek bartekatsp5brhkreukrorg 609-220-575 frotka a sport+126e
https://pomagam.pl/fundacjadlamartyny
http://www.ledats.pl żarówki led i panele słoneczne- załatwię spory rabat ;)
http://sp5brh.eu.org

Awatar użytkownika
kogut
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Odp: Majówka 2014 .

Postautor: kogut » wtorek, 13 maja 2014, 22:01

marcinek94 pisze:K..
Znajomek za jazde pod wpływem dostał 200 godz robót, chciał zapłacić 10 tyś na wskazany przez sąd cel ale sąd się nie zgodził. Twierdzi że nić nie jest bardziej upokarzajace niż to że robisz i każdy wie że za kare

wymeczone na smartfonie

Pod warunkiem, że nosi kamizelkę odblaskową "PRACUJĘ ZA KARĘ"! :thumbup:
Było N126N - :)
Jest Hobby 420 -;D

Awatar użytkownika
Slawol74
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Majówka 2014

Postautor: Slawol74 » sobota, 24 maja 2014, 12:51

kilka foci z wypadu 4 dniowego z młodym .
Załączniki
2014-05-22-755.jpg
lekko przekroczona masa pojazdu
2014-05-23-772.jpg
wędkowanie po dziadku
2014-05-23-769.jpg
solarny prysznic mega zajefajna rzecz za 25 PLN
2014-05-23-761.jpg
na zewnątrz 31 0 C a w środku lód nieźle jak na gaz . tego się nie spodziewałem zadowolenie

Awatar użytkownika
Slawol74
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Majówka 2014

Postautor: Slawol74 » niedziela, 6 lip 2014, 12:03

Kilka dni w terenie . Zmotoryzowani koledzy dotrzymali towarzystwa .
Załączniki
2014-07-05-827.jpg
2014-07-05-825.jpg
2014-07-05-826.jpg

Wróć do „Na każdy temat”