n-126 z 1973r. - czyli nowa zabawka Murano i Fiaciora
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: n-126 z 1973r. - czyli nowa zabawka Murano i Fiaciora
Wow, ale znalezisko 

Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam

- __ArroW__
- Fanklubowicz
nooo zostaw na zlot i opłata za oglądanie

Aktualnie ForDzik Custom...
N126E + Volvo V50 2.0 136PS 2007r.
Remont zapiekanki - MaNdArYnA
2019 - 1311 km - 8 nocy
2017 - 530 km - 4 noce w Taborach - 2 noce w Pałacach
N126E + Volvo V50 2.0 136PS 2007r.
Remont zapiekanki - MaNdArYnA
2019 - 1311 km - 8 nocy
2017 - 530 km - 4 noce w Taborach - 2 noce w Pałacach

- Miron EZD
- Fanklubowicz
Zawsze mówiłem że gość w czopku urodzony. 

Miron EZD pisze:Zawsze mówiłem że gość w czopku urodzony.
Uznaję to za literówkę

A tymczasem...
Pogoda wymarzona na kemping więc wziąłem się za... kemping

Plan był dziś ogołocić do zera i zdjąć z ramy. Udało się z tym że na ramie została. Jest już uwolniona ale w celach logistycznych jeszcze chwilę musi zostań na kółkach.
Co tu się dzisiaj działo...

Zaczęło się od usuwania mebli.
Meble....

W odróżnieniu od przyczep z lat '80 widzę różnicę w wadze i wykonaniu.
Ale od początku.
Meble do podłogi - też ciekawy temat ale o nim za chwilę - przymocowane za pomocą aluminiowych długich nitów

Na kufrach zamiast sklejkowych pokryw - paździerz
.
Co mnie zaskoczyło to długa ławka z lewej strony nie jest jak wszyscy wiedzą połączeniem dwóch mebli ale monolitem przez całą długość przyczepy i w dodatku przytwierdzonym do lewej ściany do tych 3 laminowanych listew

Łączenia listew - szacunek
Meble usunięte, biorę się za podłogę...
Wykładzina w tym modelu to tylko kawałek pomiędzy kuframi. W środku nie ma ani wykładziny ani tapicerki na ścianach. Waga...waga...waga...
Pod zdjętym gumolitem znajduj się etykieta. Nie wiem czy dedykowany jest ten kawałek do tej przyczepy czy przypadek sprawił, że etykieta została akurat na moim egzemplarzu...
Podłoga....
Wiecie jak się obniża wagę?
Przez cięcia w materiale.
Podłoga zanim ją zdjąłem myślałem, że jest zgniata bo miękka...

Stety zdrowa jak warzywa na GMO! Ale jej grubość to 5 mm!!!

Cała pomalowana modnym wówczas kolorem "orzech jasny" .
To co ukazało się pod podłogą było kolejnym smaczkiem podczas remontu.
Jeśli zdjęcie nie oddaje to spieszę z odpowiedzią.
Pod tylnym panelem podłogi napis:
"Dn. 06. XII 73
Kloze BB#5"

Tak więc mam mikołajkową przyczepę

C.D.N.
- misha22
- Przyjaciel
Taa, to przedwojenne rzemieślniki jeszcze robili...
Pozyskałem drzwi "budowlane" z lat 70-80 z fabryki, ale są wykonane lepiej i z lepszych materiałów niż dzisiejsze "galowe" z Casto:)
Ta pilśń lub paździerz jak ją nazwałeś, też jest z tych nie falujących się na widok wilgoci...
Pozyskałem drzwi "budowlane" z lat 70-80 z fabryki, ale są wykonane lepiej i z lepszych materiałów niż dzisiejsze "galowe" z Casto:)
Ta pilśń lub paździerz jak ją nazwałeś, też jest z tych nie falujących się na widok wilgoci...
De Reu 1968, prawie jak zapiekanka
601 Limuzyna
1.9 SDI caddyilac
601 Limuzyna
1.9 SDI caddyilac
Czas pokazuje, że w świecie ludzie mają wszystko!
Cały czas szukam i rozglądam się za oryginalnymi częściami w stanie fabrycznym i o dziwo cierpliwość się sprawdza.
Ostatnio przy rozbiórce powstała lista rzeczy, które muszę kupić, wymienić, naprawić... Długa
Był na niej nie tyle sam monolityczny zlew z palnikami bo ten jest w fajnym stanie ale emblemat pod kurkami z gazem.
Obecny wygląda tak...
Już miałem dość mocno rozeznany temat z firmami od dorabiania paneli retro sprzętów RTV oraz Pana rolnika. Nie było by tanio...
Zupełnym przypadkiem na jednej z grup z gratami ktoś wystawia dokładnie taki zlew ale w gorszym stanie ogólnym za to....
...
Emblemat w stanie idealnym!
.
Do tego kratka,która też trochę lepiej wygląda i tym sposobem po szybkiej renowacji całego zlewu i serwisie zaworów będzie złoto!
Cały czas szukam i rozglądam się za oryginalnymi częściami w stanie fabrycznym i o dziwo cierpliwość się sprawdza.
Ostatnio przy rozbiórce powstała lista rzeczy, które muszę kupić, wymienić, naprawić... Długa

Był na niej nie tyle sam monolityczny zlew z palnikami bo ten jest w fajnym stanie ale emblemat pod kurkami z gazem.
Obecny wygląda tak...
Już miałem dość mocno rozeznany temat z firmami od dorabiania paneli retro sprzętów RTV oraz Pana rolnika. Nie było by tanio...
Zupełnym przypadkiem na jednej z grup z gratami ktoś wystawia dokładnie taki zlew ale w gorszym stanie ogólnym za to....

Emblemat w stanie idealnym!

Do tego kratka,która też trochę lepiej wygląda i tym sposobem po szybkiej renowacji całego zlewu i serwisie zaworów będzie złoto!

- tomcat
- Moderator
Już po fakcie, ale brat chyba ma taką kuchenkę wymontowaną z żaglówki i jak dobrze pamiętam to była w fajnym stanie