tantalos pisze:Taki laminat po tylu latach to ewenement widzę.
Ale oponami z D124 jestem zaskoczony, kto to produkuje dzisiaj?
Laminat faktycznie jest ewenementem. To zupełnie inna konstrukcja z innego kopyta niż te z lat 80. Np dach jest łączony w połowie

- pierwszy raz coś takiego widzę!
Opon szukałem z dwa lata. Niestety nowe oryginalne to towar tak deficytowy jak masło w Lidlu w dniu promocji

.
Udało się kupić bieżnikowane lub jak ktoś woli tzw. "nalewki". Rok produkcji 2023, producent Targum. Skoro idziemy w oryginał to pojęcie opony bieżnikowanej nie jest obce tym felgom

.
Wymyśliłem sobie oryginał to teraz kombinuję... Nawet nie wiecie jak ciężko znaleźć pewne rzeczy. Współczesne zalewają internet a tu?
Weźmy taki zamek drzwi

...
Był YETI fabrycznie to będzie YETI po remoncie!
Szyby... Chciałbym zostawić oryginały bo są w wersji z gładkim przetłoczeniem bez "wafelka" ale tylna już była wymieniana kiedyś a reszta jest mleczna. No nie... Nie po mojemu

Ale nie o tym...
W szybach są uszczelki, w uszczelkach klin. Czarny? Spoko. Do kupienia w każdym sklepie z gratami do przyczep. Ale nie! Był chromowany - będzie chromowany!!!

I tu zaś zabawa bo ciężko zdobyć polskiej produkcji. Ale jest radziecki tylko trzeba go lekko zmodyfikować

. Robiłem to już w pierwszej mojej n126. Tam też mam srebrne kliny.
W całej tej chorej mej pomysłowości wpadłem na pomysł jak już się tak staram to warto zadbać o detale. Taka np. butla gazowa turystyczna 2kg... Są nowe

. Idziesz do sklepu i kupujesz, napełniasz i odpoczywasz przy kawce na tym gazie ugotowanej...

. Ale nie! O ile przyjemniej będzie ona smakować jak będzie ugotowaną na nowo polakierowanej na czerwono butli z odnowioną grafiką?
I taki to będzie remont...
Dawno tak głęboko internetów nie przeszukiwałem!
Dobrze, że temat tylnych lamp E426 mam ogarnięty jakiś czas temu przez Fiaciora bo to jest dopiero historia!
Ze starych nie ma co zbierać...