Popieram Cię w pełni - oczywiście w kwestii jazdy zgodnie z przepisami.
Fotoradary i mandaty
Re: Fotoradary i mandaty
Witam !
.
jacek45 pisze:Witam !
Popieram Cię w pełni - oczywiście w kwestii jazdy zgodnie z przepisami..
Dzięki
Skoro jest nas już dwóch to powiem to bardzo wyraźnie
Bardzo mnie cieszy , że mają wzrosnąć "ceny " mandatów
Takich rajdowców powinno dość skutecznie ochłodzić 1500 zł kary .
Tylko weż pod uwagę,że prawdopodobnie będziemy w mniejszości
.
jacek45 pisze:Tylko weż pod uwagę,że prawdopodobnie będziemy w mniejszości.
Jacku - tak dla pociechy
Liczy się JAKOŚĆ , nie ilość
- marcinek94
Re: Odp: Fotoradary i mandaty
PĄczek nikt świadomie przepisów nie łamie- jak robi to swiadomie to jest niepoczytalny. Czasem tak się zdarza i to wszystko. Nie jest to wywód jak uniknąć płacenia. Z żywym popłaczesz, ponegocjujesz a z urzadzeniem nie dasz rady...
marcinek94 pisze:PĄczek nikt świadomie przepisów nie łamie- jak robi to swiadomie to jest niepoczytalny. Czasem tak się zdarza i to wszystko. Nie jest to wywód jak uniknąć płacenia. Z żywym popłaczesz, ponegocjujesz a z urzadzeniem nie dasz rady...
Masz na myśli rozwiązanie korupcyjne ?
A za złośliwości pod moim adresem - ostrzeżenie !
- marcinek94
A w życiu! Korupcja jest przestępstwem!!
Ja złośliwy....
Nie
Jest "furka" ale na forum nie będę i tym trąbił bo z furtki zaraz zrobią sie wrota a potem ktoś ta furtke zatrzaśnie. Zgodne z prawem żeby była jesność sytuacji. Przynajmiej na obecną chwile
Ja złośliwy....
Nie
Jest "furka" ale na forum nie będę i tym trąbił bo z furtki zaraz zrobią sie wrota a potem ktoś ta furtke zatrzaśnie. Zgodne z prawem żeby była jesność sytuacji. Przynajmiej na obecną chwile
-
mariusz724
Każdemu z nas się zdażyło złamać przepisy,więc nie piszcie że jesteście święci bo takich poprostu niema. A zaostrzenie kar poprostu nic nie da u mnie jest facet który po pijaku spowodował wypadek już drugi i ma zabrane prawojazdy i nadal siada za kierownice i nie mogą albo nie chcą nic z tym zrobić.To jest chory kraj i tyle.
- marcinek94
Jest cos takiego jak pouczenie możesz dostać za"pińcet" albo pouczenie. To już jest w gesti funkcjonariusza jak Cie skarci. Za łapówki nie mam litości ani dla dajacych ani dla biorących. Na szczęście to już patologia. Nie znam osoby która choć raz w życiu nie złamała prawa.... nawet przez zerwanie pieknego czerwonego jabłka wiszącego za ogrodzeniem, zabranie długopisu,zapalniczki. To też przestępstwo ale.... Wszystko zależy od obu stron, sytuacji i szkodliwosci. 80km/h dajmy na to koniec miasta dopuszczalna 50km/h 1 styczen godz 7.00 żywego ducha... A poniedziałek 8.00 w pobliżu szkoły.... I to wykroczenie i to ale dwa różne "kalibry" o to tu chodzi!
-
piotr05
- Fanklubowicz

Wyjazdy 2019 3096 km 27 nocek
Wyjazdy 2020 2250 km 21 nocek
Wyjazdy 2021 1000 km 7 nocek
Wyjazdy 2022 2138 km 17 nocek
Wyjazdy 2023 4175 km 33 nocki
Wyjazdy 2024 5236 km 31 nocek
wyjazdy 2025 1634 km 11 nocek
Wyjazdy 2020 2250 km 21 nocek
Wyjazdy 2021 1000 km 7 nocek
Wyjazdy 2022 2138 km 17 nocek
Wyjazdy 2023 4175 km 33 nocki
Wyjazdy 2024 5236 km 31 nocek
wyjazdy 2025 1634 km 11 nocek
- rafał
- Fanklubowicz

A pozwolicie że wtrącę swoje 3 grosze . Całe szczęście , że poprzednia władza odebrała strażom wsiowym i miastowym karmniki . Bo nic innego to nie było , nie miało żadnego sensu na pewno nic wspólnego z polepszeniem bezpieczeństwa . Owszem hamowało zapędy co niektórych , ale zdecydowana większość przypadków to nadużycia i przekroczenia uprawnień . Miałem tu do czynienia ze strażą wsiową z Chełmca , gdzie goście wyprawiali co chcieli ( mandatu od dziadów nie mam ale mnie pamiętać będą ) . Łącznie z pościgami i próbami zatrzymywania pojazdów , czego im nie wolno było robić . Po za tym chowali fotośmietnik tak aby nabijał jak najwięcej a chować im się nie wolno było , skargi na Policję były i interwencje też . Powiem tak zamiast trzymać takie straże wiejskie czy miejskie lepiej niech władze gmin i miast dołożą te pieniądze do OSP . Bo większy pożytek z OSP niż z Walkierów Norrisopodobnych . U mnie na wiosce OSP garażu nie ma , ale na straż wiejską jest . Sprzęt trzymają w budynku łącznie z radiotelefonem z auta , które stoi pod chmurką a w razie "W" cenne minuty uciekają zanim wóz zapakują . Od kontroli ruchu na drogach jest Policja Wydział Ruchu Drogowego a nie jakieś śmieszne straże nastawione tylko i wyłącznie na zysk . Powiedziałem kiedyś strażnikowi który rozstawił sprzęt nieprawidłowo , że jak mnie złapie to zapłacę ten mandat ale nie do gminy tylko do Skarbu Państwa , ale okazji nie było . Takie jest moje zdanie . Można się z nim nie zgodzić ale mówię jak jest .
Szanuj szefa swego możesz mieć gorszego (uwaga mi się nie sprawdzło teraz mam dobrego szefa !!!!!! ) . Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk a rośnie popyt na święty spokój . Jak się nie ma co się lubi to się z........a żeby to mieć .
Ja się zgadzam, pierwsza bym rozwiązała SM
Wróć do „Trasy objazdy przebudowy”