Czekam na fotki, bo na razie nie bardzo wiem o co kamanMurano pisze:Pomiędzy panelem zewnętrznym i wewnętrznym są przetłoczenia odwadniające i odpowietrzające. W poniedziałek postaram się zrobić fotki na fabryce o co chodzi.

Czekam na fotki, bo na razie nie bardzo wiem o co kamanMurano pisze:Pomiędzy panelem zewnętrznym i wewnętrznym są przetłoczenia odwadniające i odpowietrzające. W poniedziałek postaram się zrobić fotki na fabryce o co chodzi.
oko pisze:Czekam na fotki, bo na razie nie bardzo wiem o co kaman
Murano pisze:Chodzi o to.
Na zdjęciach są panele sliding door z "czworaczków".
Przeszklone mają zupełnie inną linie łączenia paneli zewnętrznych i wewnętrznych drzwi. Jest dystans między nimi a tylko punktowo są do siebie zbliżone w miejscach zgrzewów. Cała przestrzeń jest wolna i umożliwia wentylację i odprowadzenie ewentualnej wody. Poza tym zmniejsza też wibracje i drgania podczas zamykania drzwi z klejona szybą.
W blaszaku oba panele do siebie są dociśnięte na klej po całym obwodzie.
Nie wiem jak w Trafficu/Vivaro ale pewnie podobnie.
oko pisze:miejscami blachy się nieco rozeszły.
misha22 pisze:Jak będziesz jeszcze cos robił w okolicach progów to poswieć tam i zobacz czy nie ma sladów po zaleganiu wody
Nie wystarczyło. Tak więc tydzień zacząłem od zakupu kolejnych 50mb kantówki 30x20. I już wiem, że znów braknieoko pisze: Nie twierdzę, że te 100mb wystarczy![]()
TomekN126N pisze:Pięknie Ci to idzie, tak trzymaj!!!
oko pisze:Mimo tego że to jest projekt LOW BUDGET CAMPER to tego typu prace zabierają sporo czasu.
stachu_gda pisze:oko pisze:Mimo tego że to jest projekt LOW BUDGET CAMPER to tego typu prace zabierają sporo czasu.
Z mojego doświadczenia - lakierowania zajmują najwięcej
dzin1975 pisze:Widać postepy, tak trzymać. Dobrze że macie możliwość przedłużenia wynajmu warsztatu. Tylko gdzie filmy, ja się pytam? Na filmie szybciej
Wróć do „... i nie tylko (niewiadówka)”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości