Wszyszcy mają Trumę (albo traumę), mam i ja

A po Niewiadówce...
Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: Wszyszcy mają Trumę (albo traumę), mam i ja

Postautor: reflexes » środa, 11 cze 2025, 10:47

krzysztof_cw pisze:Ja już mam nawet dla Ciebie najnowszy trend mody w małych nablatowych umywalkach :twisted:

Montowałeś u siebie? :P :twisted:
Może taką, będzie ładniejsza
Obrazek
a na środku można postawić baterię :lol: :lol: :lol:
A tak całkiem poważnie to jakiś czas temu, kupiłem już wersję wpuszczaną w blat i tą opcję też rozważam. Pojemnik gastronomiczny GN 1/3 10 cm głęboki. Niestety nie mam już dostępu do tokarki bo łatwiej byłoby zrobić wgłębienie na kratkę odpływową ale i tak coś wymyślę. :D
Obrazek
Niestety estetyka mi trochę nie pasuje więc oglądam umywalki nablatowe do patokawalerek :lol: Sporo tego a najmniejsza jaką dotychczas znalazłem na 20 cm średnicy
Obrazek
ale cena 1400 zł trochę zabija. :shock:
Generalnie jest tego sporo ale Zbychu aktualnie stoi na wymianie rozrządu więc jak wróci to będę czynił przymiarki.

Awatar użytkownika
krzysztof_cw
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: krzysztof_cw » środa, 11 cze 2025, 10:54

Nie wiem jak się zachowa ta prostokątna co pokazałeś, ale dawno temu gdzieś mi się rzuciła wersja ze zwykłą, metalową okrągłą miską, która była tanią alternatywą dla markowych, kamperowych zlewów. Z tego co pamiętam to gościu wyciął w dnie dziurę, zamontował zwykły odpływ, potem przyłożył jakiś drewniany kołek i walnął młotkiem żeby wyprofilować dno.

Ewentualnie zmień kran na taki z dłuższą wylewką, żeby sięgała do kibla :)
Chrysler Grand Voyager 3.3 + Chrysler Town&Country + Niewiadów N126e + Adria Adiva 502 UK :D

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » środa, 11 cze 2025, 12:36

krzysztof_cw pisze:Nie wiem jak się zachowa ta prostokątna co pokazałeś, ale dawno temu gdzieś mi się rzuciła wersja ze zwykłą, metalową okrągłą miską, która była tanią alternatywą dla markowych, kamperowych zlewów. Z tego co pamiętam to gościu wyciął w dnie dziurę, zamontował zwykły odpływ, potem przyłożył jakiś drewniany kołek i walnął młotkiem żeby wyprofilować dno.

Właśnie taki jest plan. Tylko że jeszcze do chyba lutego miałem dostęp do tokarki więc zrobiłbym sobie stempel i formę żeby to zrobić precyzyjnie i w samej maszynie to odcisnął. Teraz trzeba będzie improwizować i zrobić jakąś prowizoryczną prasę. Generalnie do ogarnięcia.
krzysztof_cw pisze:Ewentualnie zmień kran na taki z tłuższą wylewką, żeby sięgała do kibla

Będzie od razu bidet :lol:

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » środa, 11 cze 2025, 13:18

Ja tu nie widzę nic śmiesznego :geek:

https://www.obelink.pl/can-la1404-zlewozmywak.html
Ktoś to już wymyslił i goli frajerów. :lol:

Awatar użytkownika
kooba
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: kooba » środa, 11 cze 2025, 13:25

Kufa komputery mnie pokonały :(
Tak se zaplułem ten monitor, że nie zauważyłem kolejnej strony w wątku i odpisałem w reakcji na pierwszy wpis Krzyśka.

Wróć do „... i nie tylko (niewiadówka)”