Wszyszcy mają Trumę (albo traumę), mam i ja
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: Wszyszcy mają Trumę (albo traumę), mam i ja
Doba minęła na styk na +. Jak dodasz do tego normalne życiowe zużycie to będzie na 0 albo lekki -.
Tak masz rację, ale ja tej lodówki nie będę używał na codzień, bo mam dobrze działającą gazową.
To jest tak naprawdę tylko na długi urlop. Po drugiej dobie widać że lodówka wciąga około 25 Ah na dobę ale teraz jest zupelnie pusta więc jej bezwładności też jest inna.
Generalnie myślę że będzie dobrze ale testy trwają. Ładowarkę zawsze zdążę dołożyć ale zaczyna się to robić bez sensu, bo wpakuję w ten projekt tyle kasy że oszczędności z tego co w niej zabiorę będą dużo niższe niż inwestycje
Poza tym u mnie lodówka z racji braku miejsca stoi w kabinie między fotelami i tam też zrobiłem dla niej gniazdo. Jak pojawi się deficyt to szybko mogę ją wpiąć w gniazdu auta i w czasie jazdy pędzić z alternator i tak pewnie będę robił.
To jest tak naprawdę tylko na długi urlop. Po drugiej dobie widać że lodówka wciąga około 25 Ah na dobę ale teraz jest zupelnie pusta więc jej bezwładności też jest inna.
Generalnie myślę że będzie dobrze ale testy trwają. Ładowarkę zawsze zdążę dołożyć ale zaczyna się to robić bez sensu, bo wpakuję w ten projekt tyle kasy że oszczędności z tego co w niej zabiorę będą dużo niższe niż inwestycje

Poza tym u mnie lodówka z racji braku miejsca stoi w kabinie między fotelami i tam też zrobiłem dla niej gniazdo. Jak pojawi się deficyt to szybko mogę ją wpiąć w gniazdu auta i w czasie jazdy pędzić z alternator i tak pewnie będę robił.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
To może jednak automatyczne przełączanie gniazda na alternator, o którym wcześniej była mowa. Sterowanie przekaźnika z EBLa, zasilanie lodówki zresztą też i gotowe. Inwestycja pewnie jakieś 15-20 ziko w przekaźnik i parę kabli.
Może przy jakiejś okazji, bo nie chce mi się tam znowu gmerać 

Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
kooba pisze:Doba minęła na styk na +. Jak dodasz do tego normalne życiowe zużycie to będzie na 0 albo lekki -.
Wracam do tego, bo popełniliśmy mały błąd logiczny. Doba wyszła tylko lekko na plus bo inaczej wyjść nie mogła gdyż iż akumulator był pełny i więcej nie mógł przyjąć. Także na ten moment nic nie ruszam.
Dzisiaj piękny słoneczny dzień i tu świetnie widać ile czasu zajęło ładowanie ubytków.
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
O widzisz. To może jednak będzie dobrze.
Muszę zobaczyć jak to u mnie wygląda. W sumie migdy nie patrzyłem na ten podział na wykresie.
Muszę zobaczyć jak to u mnie wygląda. W sumie migdy nie patrzyłem na ten podział na wykresie.
Dlatego też wyłączyłem dzisiaj ładowanie. Dam mu się trochę wypróżnić i sprawdzę ile będzie to później nadrabiał, ale to już czysto eksperymentalnie, bo widzę, że nie ma się o co martwić.
Tak wiem, nudzę ale testy uważam za zakończone z wynikiem pozytywnym
.
Wczoraj o 6.30 rano wyłaczyłem ładowanie (uzysk 0) żeby zrobić trochę wiecej miejsca w akumulatorze, a dzisiaj rano włączyłem i taki ładny wynik wyszedł mimo, że pogoda dzisiaj, że tak powiem pół na pół.
Spokojnie można smażyć kotlety i chować na wakacje

Wczoraj o 6.30 rano wyłaczyłem ładowanie (uzysk 0) żeby zrobić trochę wiecej miejsca w akumulatorze, a dzisiaj rano włączyłem i taki ładny wynik wyszedł mimo, że pogoda dzisiaj, że tak powiem pół na pół.
Spokojnie można smażyć kotlety i chować na wakacje

Wróć do „... i nie tylko (niewiadówka)”