Niestety nie mamy atrakcji krajobrazowo-wypoczynkowych ale Śląsk oferuje bardzo ciekawe doznania industrialno-techniczne na "Szlaku zabytków techniki".
Nasza propozycja dotyczy kopalni Guido w Zabrzu.
INFORMACJE:
Mamy rezerwację na sobotę 02.06.2018r. na 3 grupy po 23 osoby w grupie. Pierwsza grupa zjeżdża o godzinie 13:00, druga o 13:15 i trzecia o 13:30. Ilość grup jest ustalona wstępnie w zależności od zainteresowania wycieczką, w każdej chwili możemy zrezygnować lub domówić przewodnika. Ostateczny termin deklaracji i wpłaty za bilet do 15.05 2018r. (ale o tym za chwilę).
Wycieczka trwa około 3 godzin i obejmuje zjazd na poziom 170 (muzeum) oraz 320 (kopalnia), przejazd elektryczną kolejką podwieszaną. Na poziomie 320 można "strzelić" regionalne piwko Guido oraz coś zjeść. W kopalni panuje temperatura 13-16 stopni dlatego trzeba się dość ciepło ubrać, buty na płaskiej podeszwie i ciemne ubranie. Wszelkie szczegóły na temat atrakcji znajdziecie tutaj: https://kopalniaguido.pl/index.php/zwie ... alni-guido
Niestety dzieci poniżej 6 roku życia nie mogą uczestniczyć w tej wycieczce.
-Dojazd: we własnym zakresie, własnymi samochodami (Zabrze ul. 3 maja 93). Pod kopalnią znajduje się darmowy parking dla zwiedzających). Odległość z Koszęcina pod kopalnię to 51 km i zajmuje około 50 minut, dlatego z racji konieczności przybycia 10 minut przed zjazdem pierwsza grupa (13:00) powinna około 11:45 najpóźniej wyruszyć z kempingu. Raczej nikt na kopalni nie będzie sprawdzał stanu psycho-fizycznego gości ale na drodze już pewnie tak, dlatego proponuję dogadać się we własnym zakresie, żeby zapełnić auta w maksymalnym stopniu.
- Obecnie cennik jest modyfikowany ale wiem, że w czasie naszego zlotu bilet normalny będzie kosztował 45 zł a ulgowy 40 zł. Niestety nie dopytałem czy zjazd do baru będzie dodatkowo płatny, bo obecnie tak jest ale to dopytam i podam szczegóły później.
Oprócz Kopalni Guido polecamy również zawitać do Kopalni Luiza i Sztolni Luiza z parkiem militarnym i parkiem 12C (dzieciaki będą zachwycone). To dla tych, którzy będą oprócz Guido chcieli jeszcze coś zobaczyć, lub dla rodziców z maluchami. Do Guido nie da rady natomiast Luiza już jest dostępna dla dzieci. Info tutaj: http://www.sztolnialuiza.pl/
Dla maniaków militariów polecamy Park Techniki Wojskowej (takiego zbioru militariów nigdy nie widziałem). Park 12C to mega gratka dla ciekawych świata dzieciaków a i rodzice się czegoś nowego dowiedzą.
REZERWACJA I OPŁATY
Jako, że wszystkie wycieczki muszą być rezerwowane i zgłaszane wcześniej, musimy zarezerwować termin (już taką rezerwację mam na 69 osób) z możliwością a nawet koniecznością potwierdzenia wcześniej. Z doświadczenia i obserwacji wiem, że takie zlotowe wycieczki często idą na drugi plan gdy kolacja się przeciągnie

Ilość wpłat będzie oznaczać ilość uczestników a co za tym idzie ilość przewodników ( jeden na 23 osoby).
Wpłaty proszę kierować na moje konto. Mieszkam 2 km od kopalni dlatego w każdym momencie jestem w stanie być w kontakcie z opiekunem naszej grupy.
Na liście poniżej wpisujemy się w standardowy sposób uwzględniając ilość osób dorosłych i ilość dzieci.
Dla przykładu: Murano (1+1) czyli jeden bilet normalny i jeden ulgowy = 85zł. Bilety ulgowe przysługują dzieciom szkolnym, studentom do 25 roku życia, emerytom na podstawie stosownych dokumentów...powiedzmy, że załatwimy to na ładne oczy gdyby ktoś zapomniał legitki

Podaję dane do wpłat:
Marcin Białek
ING
21 1050 1142 1000 0022 9749 9440
Bilet normalny 45 zł
Bilet ulgowy 40 zł
Wszelkie informacje dodatkowe i ewentualne poprawki będę zamieszczał tutaj...
LISTA
1.Murano (1+1)