XX Ogólnopolski Zlot Fanklubu Niewiadówek - Koszęcin 31.05-03.06. 2018 Boże Ciało
Re: XX Ogólnopolski Zlot Fanklubu Niewiadówek - Koszęcin 31.05-03.06. 2018 Boże Ciało
To jak już o prądzie gadamy to pytanko czy będzie możliwość zrobienia zarzutki bezpośrednio na druty? Chyba to lepsze niż 2km przewodu 

Re: RE: Re: XX Ogólnopolski Zlot Fanklubu Niewiadówek - Koszęcin 31.05-03.06. 2018 Boże Ciało
Zielony pisze:Fiacior75 pisze:Normalny domowy przedłużacz minimum 200mpowinno wystarczyć
Ekhm. To wiecie, jak będzie stała taka nieskończona niewiadówka na środku drogi pomiędzy innymi przyczepami i będzie wystawał z niej przewód elektryczny napięty jak sznurek do prania, to znaczy, że to moja Niewiadka. Ale plus będzie taki, że zimne rzeczy będą w lodówce, jakby się ktoś zmachał obchodząc ją dookoła
No i kąpielówki będzie gdzie wysuszyć [emoji23]
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
Re: XX Ogólnopolski Zlot Fanklubu Niewiadówek - Koszęcin 31.05-03.06. 2018 Boże Ciało
Panowie bez przesady!
200 metrów to chyba najdalej oddalony kawałek pola.
Uważam, że niech każdy bierze co ma.
Będziemy sobie nawzajem pomagać. Jeden da drugiemu i takie tam....
Postaramy się ustawiać jak najbliżej skrzynki, która jest w około 1/3 długości pola.
Wszystko zależy od tego jak będziecie współpracować przy "dokonaniu"
Wszelkie "druciarskie" przyłącza na zewnątrz przyczepy są ZABRONIONE. A co kto ma w środku to nie wnikam....
Osobiście uważam, że jak każdy będzie miał minimum 50 a najlepiej 100m kabla to spokojnie zasilimy całe pole.
200 metrów to chyba najdalej oddalony kawałek pola.
Uważam, że niech każdy bierze co ma.
Będziemy sobie nawzajem pomagać. Jeden da drugiemu i takie tam....
Postaramy się ustawiać jak najbliżej skrzynki, która jest w około 1/3 długości pola.
Wszystko zależy od tego jak będziecie współpracować przy "dokonaniu"

Wszelkie "druciarskie" przyłącza na zewnątrz przyczepy są ZABRONIONE. A co kto ma w środku to nie wnikam....

Osobiście uważam, że jak każdy będzie miał minimum 50 a najlepiej 100m kabla to spokojnie zasilimy całe pole.
Ja do prądu podłączał się nie będę ale przewód wezmę, może komuś się przyda.
Marcin, zaklepuję jakąś miejscówkę przy wjeździe, żebym w sobotę rano mógł wyjechać bez przestawiania piętnastu przyczep
Marcin, zaklepuję jakąś miejscówkę przy wjeździe, żebym w sobotę rano mógł wyjechać bez przestawiania piętnastu przyczep

RAFALSKI pisze:Ja do prądu podłączał się nie będę ale przewód wezmę, może komuś się przyda.
No i właśnie tu już jest kwas. Bo ta skrzynka jest dość blisko wjazdu.
Nie wywalimy się do lasu spokojnie....

Rafał, ze względu na układ terenu (wąsko ale długo) będziemy nalegali i pilnowali, żeby cały czas był przejazd środkiem. Nawet ze względów bezpieczeństwa, pożarowych czy zdrowotnych.
Jeżeli nie przyjedzie nam w nocy podczas snu banda dzikusów z tipi to ogarniemy ustawienie tak aby każdy w każdym momencie mógł wyruszyć.
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Murano pisze:Jeden da drugiemu i takie tam....
I takie tam, pierwszy przedłużacz świeci łuną na 15 cm

Organizatorzy kiedy przewidują być na miejscu?
Pytam gdyż z pewnych względów rozważam przyjazd już we wtorek z tym, że pewnie późno wieczorem albo w nocy?
U mnie mimo solara też jeździ jakieś 30 metrów kabla także jak będzie trzeba to się wspomoże potrzebujących.
Pytam gdyż z pewnych względów rozważam przyjazd już we wtorek z tym, że pewnie późno wieczorem albo w nocy?
U mnie mimo solara też jeździ jakieś 30 metrów kabla także jak będzie trzeba to się wspomoże potrzebujących.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
kooba pisze:pierwszy przedłużacz świeci łuną na 15 cm
Ale za to jak grzeje

Murano pisze:ogarniemy ustawienie tak aby każdy w każdym momencie mógł wyruszyć.
No i bajka. Mi obojętne gdzie nas ustawicie, byle bym wyjechał bez problemu.
reflexes pisze:Organizatorzy kiedy przewidują być na miejscu?.
Ja biorę środę urlop i jak będzie tylko moc i zapakowane auto to jadę sam w środę. Ale pewnie koło południa.
Ok. Zobaczę co się uda wykombinować.
- krzysztof_cw
- Moderator
- Kontaktowanie:
A do kiedy zostajecie? Bo my chyba do poniedziałku. Tak ogólnie pytam.
Chrysler Grand Voyager 3.3 + Chrysler Town&Country + Niewiadów N126e + Adria Adiva 502 UK 

- Fiacior75
- Fanklubowicz
Ja będę z całym Majdanem w środę pod wieczór, myślę, że o 19:00.
- popiolekpolska
- Fanklubowicz
Właśnie miałem pytać czy można przyjechać w środę popołudniu.
N126e 1983
N126n 1988 -ex
N132L 1984
N126n 1988 -ex
N132L 1984
Oczywiście, że można.
Każde ręce do pomocy w przygotowaniach ośrodka są na wagę złota!
Ja mam tylko prośbę do pierwszych załóg o ustawianie się wg wytycznych:
- po wjeździe na teren biwakowy ( po prawej mijamy boiska do siatkówki i basen i przed zalewem skręcamy w lewo - od tego miejsca zaczyna się nasz teren) ustawiajcie się po prawej stronie wzdłóż linii brzegowej.
- przyczepami i autami odgradzamy się dla bezpieczeństwa dzieciaków od wody.
-parkujemy przyczepą równolegle a za nią auto prostopadle do linii brzegowej i tak kolejno auto za budą, za autem buda.....
- uwzględniamy miejsce na "korytarz życia" w taki sposób aby po rozłożeniu daszków i przedsionków można było w każdym momencie wyjechać każdym samochodem oraz umożliwić ewentualny dojazd służbom ratunkowym ( oby nie było potrzeby.....).
Prościej mówiąc środkiem pola zostawiamy drogę.
Myślę że środowe czy wtorkowe załogi spokojnie ogarną wytyczne a od środy popołudnia już będziemy Wam pomagać.
Z góry dzięki za współpracę
Każde ręce do pomocy w przygotowaniach ośrodka są na wagę złota!
Ja mam tylko prośbę do pierwszych załóg o ustawianie się wg wytycznych:
- po wjeździe na teren biwakowy ( po prawej mijamy boiska do siatkówki i basen i przed zalewem skręcamy w lewo - od tego miejsca zaczyna się nasz teren) ustawiajcie się po prawej stronie wzdłóż linii brzegowej.
- przyczepami i autami odgradzamy się dla bezpieczeństwa dzieciaków od wody.
-parkujemy przyczepą równolegle a za nią auto prostopadle do linii brzegowej i tak kolejno auto za budą, za autem buda.....
- uwzględniamy miejsce na "korytarz życia" w taki sposób aby po rozłożeniu daszków i przedsionków można było w każdym momencie wyjechać każdym samochodem oraz umożliwić ewentualny dojazd służbom ratunkowym ( oby nie było potrzeby.....).
Prościej mówiąc środkiem pola zostawiamy drogę.
Myślę że środowe czy wtorkowe załogi spokojnie ogarną wytyczne a od środy popołudnia już będziemy Wam pomagać.
Z góry dzięki za współpracę

Wróć do „Ogólnopolskie Zloty Fanklubu Niewiadówek”