VII Zlot Fanklubu Niewiadówek 25-27 czerwca 2010 BORKI

Awatar użytkownika
Pająk
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Re: Zlot Fanklubu Niewiadówek 25-27 czerwca 2010 BORKI

Postautor: Pająk » wtorek, 16 mar 2010, 08:12

Zima chyba daje Wam w kość.
Nie pitolić tylko szykować domki bo lato idzie :wink:

Awatar użytkownika
ddkrzysztof
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: ddkrzysztof » wtorek, 16 mar 2010, 11:58

Koczani mam wrażenie, iż coś niedobrego zaczyna sie dziać na naszych forach jakaś grypa czy co ( w przedszkolu do grupy w której jest mój maluch chodzi tyklo 6 dzieciaków) może to coś podobnego. Jeśli chodzi o zlot to jest przepraszam będzie zlot wszystkich którym jest bliskie życie karawaningowe i to bez względu na to czy jest w stoważyszeniu fanklubie jako fanklubowicz czy przyjaciel a nawey taki który pojawi sie spontanicznie :D
Nie wiem czy pojawię się w Sławie (jeśli tak to w domku stacjonarnym a nie z cycepką) ale w Borkach chciałbym być i widzieć Was bez względu jaki status posiadacie. Do zobaczenia
p.s. Paczek co z cennikiem bo jak na razie widzę to z ceny za bardzo nie zeszli
Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...

Pozdrawiam Krzysztof + Kasia + Dominik + Dawid + Daewoo Nubira + N126N (REMONT)

Awatar użytkownika
petek
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: petek » wtorek, 16 mar 2010, 17:19

ddkrzysztof, nic złego się nie dzieje. Forum jest po to, żeby dyskutować. Fanklub jest po to by brać w nim udział i to właśnie robimy. Mało tego, domagamy się, aby podejmować wspólnie decyzje. W końcu, o ile dobrze rozumiem ideę fanklubu niewiadówek, jest to nasze wspólne dzieło. Tymczasem narzuca się nam pewne rzeczy i tworzy równych i równiejszych. Nie dyskutuje się tego jaką drogą będzie fanklub podążać, ani co popierać. Jednocześnie nie pozostawia się miejsca na dyskusję ani wspólne działanie.
Moim zdaniem, nie warto zamiatać tego pod dywan i udawać, że wszystko jest w porządku, bo nie jest. Wyjaśnijmy wszelkie animozje i bawmy się w to dalej z poszanowaniem obopólnej godności.
Jak widzę nie tylko mi się nie podoba w jaki sposób traktuje się fanklubowiczów, którym nie zależy na tym aby zostać stowarzyszonym. Ja również zapisywałem się do fanklubu i w nim chciałbym pozostać. Nie czuję potrzeby zostać stowarzyszonym. Mało tego, moim zdaniem, coś takiego jak stowarzyszenie nie jest w tym gronie potrzebne. Ono samo w sobie nic nie wnosi. Z resztą o tym kiedyś rozmawiałem z Markiem i wyjaśnialiśmy sobie nasze rozbieżności zdań.
W tak małym gronie ludzi, którzy znają się i lubią się ze sobą spotykać zawiązywanie formalnych grup, produkcja legitymacji itp. nie ma sensu. Wśród przyjaciół, jak często siebie nazywamy, nie potrzebne są dokumenty, formalności, zobowiązania itd. Nie jesteśmy i chyba nie chcemy być molochem w stylu PFCC, z wybieranym pseudo zarządem, biurem, składkami itp. itd.
Ja widzę tylko jeden plus istnienia stowarzyszenia - jest to formalizacja zbierania składek na fanklub. I proszę, nie przyjmujcie tego jako aluzję, czy złośliwość, bo nie sugeruję malwersacji pieniędzy.

Krzysiu, ja też chętnie się spotkam z fanklubowiczami, ale na wspólnym zlocie fanklubu niewiadówek.

Natomiast w dalszym ciągu pytam: Ilu członków ma stowarzyszenie na dzień dzisiejszy?
Pozdrawiam,
Petek

szary11
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: szary11 » wtorek, 16 mar 2010, 17:23

Ja mam nadzieję tylko, że brama dla mnie nie zostanie zamknięta przed nosem, bo na tą chwilę wybieramy się do Was. Dziwnie się czuję... no ale mam nadzieję, że to jest przejściowe i powróci przyjemna atmosfera jaka tu zawsze była :roll:

Awatar użytkownika
kotek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: kotek » wtorek, 16 mar 2010, 18:23

Trochę się dziwię gestorom kempingu , bo zawsze dla zlotów obniżali cenę, i wtedy nie byłoby dyskusji o równych i równiejszych. Paczek zagadaj jeszcze z gestorami niech obniżą cenę, bo zmienimy miejsce. Zakładając załogę 2+1 to całkowity koszt około36 zł. A gdzie to na razie nie mówię.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN

Awatar użytkownika
ddkrzysztof
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: ddkrzysztof » wtorek, 16 mar 2010, 20:26

kotek pisze:Trochę się dziwię gestorom kempingu , bo zawsze dla zlotów obniżali cenę.

Boguś w zeszłym roku było 33zł a teraz 68,40 ja tak szybko nie dostaję podwyżek :lol: :lol:

Paczek pisze:Będę walczył to utraty tchu. Nie daruje , ale może wpierw poczekam do wiosny .... :D

Paczek trzymam cię za słowo :D
Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...

Pozdrawiam Krzysztof + Kasia + Dominik + Dawid + Daewoo Nubira + N126N (REMONT)

Awatar użytkownika
kotek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: kotek » wtorek, 16 mar 2010, 21:04

Borki wiedzą, że mają stałe obłożenie kempingu, dlatego windują ceny.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN

Awatar użytkownika
marek
Administrator
Administrator

Postautor: marek » wtorek, 16 mar 2010, 22:14

Panowie i Panie jest tak, że jak podejmujemy działania to się przedstawiamy jako Stowarzyszenie.Jesteśmy Stowarzyszeniem i poprzez to dla wielu jesteśmy partnerami do rozmowy. Jeszcze niedawno była dyskusja co będzie z tego że się ma legitymacje Fanklubu.Zaczynamy pod tym kątem działać to słyszę -jak dla mnie- dziwne głosy o dyskryminacji.Dla mnie ta dyskusja prowadzi do pewnego rozłamu w naszym gronie.Zaznaczam jeszcze raz, że Stowarzyszenie wraz z kolegami założyłem po to, aby ktoś obcy nie zabrał Nam nazwy i dorobku i żebyśmy razem mogli działać.Osobiście nie przypuszczałem ,że tak mało osób wyrazi chęć wstąpienia do stowarzyszenia. Miałem nadzieję, że owa deklaracja będzie formą poparcia i chęci wspólnego tworzenia nowej drogi Fanklubu jakim jest Stowarzyszenie.

P.S.
1 Na początek pragnę podziękować Michałowi - Paczek , że podjął się rozmów z właścicielem jako przedstawiciel Fanklubu, które oficjalnie jest Stowarzyszeniem. Właściciel potraktował go poważnie i zaoferował zniżki dla Stowarzyszenia za okazaniem legitymacji - wydaje mi się to normalne.
2.Trudno jest przedstawiając się jako Stowarzyszenie i próbując negocjować stałe zniżki - powiedzieć, że oczywiście mamy legitymacje ale proszę dawać zniżki wszystkim co przyjadą niewidówką ponieważ mogą być to nasi Fanklubowicze.
3.Jeśli uważacie, żeby nie negocjować to napiszcie ,będziemy przyjeżdżać na pola kempingowe i na zlotach klubu płacić według cennika.
Ze swojej strony mogę dodać że Stowarzyszenie będzie nadal negocjować zniżki ,które jak widzę będziemy wykorzystywać indywidualnie jako posiadacze legitymacji (nie wiem co będzie jak zlot będziemy organizować tam gdzie będziemy mieli zniżki - mam rozumieć ze znów będzie rozmowa o różnicach)

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » wtorek, 16 mar 2010, 22:35

Panowie - trochę wstydu - Dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach.
Jak na razie, nikogo nie zainteresował program zlotu, nikt nie pyta o wyjazd do Niewiadowa, nie ma pytań co to jest rezerwat żubrów , nikogo nie interesuje nowa akcja "SZACHER-MACHER".

Tylko niezłomnie KASA.

Na prawdę czuje się bardzo niekomfortowo.

Jeśli ktoś z Was czuje w sobie potęgę negocjatora to bardzo proszę o ponowne negocjacje.

Myślę, że nasi administratorzy wyraża na to zgodę.

Oto namiary do campingu:

http://www.borki.pl/kontakt.html

Awatar użytkownika
konrad
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: konrad » środa, 17 mar 2010, 07:26

Paczek pisze:Panowie - trochę wstydu - Dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach.
Jak na razie, nikogo nie zainteresował program zlotu, nikt nie pyta o wyjazd do Niewiadowa, nie ma pytań co to jest rezerwat żubrów , nikogo nie interesuje nowa akcja "SZACHER-MACHER".

Michale, przynajmniej kilka osób które poruszyły temat zniżek, były w Borkach, wiedzą gdzie i co to jest rezerwat żubrów, oraz inne atrakcje ... widzisz ja to wszystko widziałem (poza bunkrem i giełda w Spale),
o szacher macher rozmawialiśmy telefonicznie ;)
mimo to chciałem przyjechać spotkać się z Wami :!:
jednak z tego co widzę, będziemy gorzej traktowani ... więc pytanie czy jest sens tłuc się 500km :?:
są inne zloty gdzie nikt nie patrzy jaką masz legitymacje w kieszeni :roll:

Tylko niezłomnie KASA.

Michale nie chodzi o kasę !!!, tu chodzi o potraktowanie na równi wszystkich chętnych na zlot :!:
i bzdurą jest to co pisze Marek, że ktoś musi formalnie rozmawiać, proszę zobaczyć na kolejny zlot "południowców" z karawaning.pl.
Nikt tam się nie stowarzyszał, a zorganizowano takie zloty, że głowa boli - np Janusz na torze kajakowym - gdzie nawet nie ma kempingu !
Czy ostatni zlot w Niedzicy, też Kolega Track wynegocjował zniżki, w kasie wystarczyło powiedzieć że na zlot ... i tyle
więc opowiadanie że potrzebna jest legitymacja/stowarzyszenie ... hmm trochę mnie śmieszy, ... ba w zeszłym roku w Borkach nikt nie miał legitymacji, a zniżki były ???
jeśli właściel wymaga potwierdzenia kto jest na zlot, można dać listę w piątek i po sprawie, jednak tak jak pisałem, w zeszłym roku nic takiego nie było potrzeba

Na prawdę czuje się bardzo niekomfortowo.

myślę że Ty jako organizator powinieneś się wypowiedzieć - czy jest to zlot Stowarzyszenia, czy nas Wszystkich - Stowarzyszonych, Fanklubowiczów i Przyjaciół :!:
(ciekaw jestem jak potraktujecie Serka :lol: )
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4

BIGL

Postautor: BIGL » środa, 17 mar 2010, 08:02

Nie znam tego pla , ale ceny mają "światowe" - koszt mojej załogi to 66 zł doba :shock:. Nie twierdzę że to jest cena kosmiczna ale przy organizacji zlotu mają zagwarantowany ogromny zarobek i powinni coś uciąć aby te zloty w Borkach stały się coroczną tradycją. Nie neguję też samej organizacji stowarzyszenia, ale załatwianie zniżek 5 załogom dzięki obecności 30 złóg fanklubowych jest nie na miejscu i tu jest sedno sprawy. Skoro tak bronicie swoich zniżek to powiedzcie czy dało bu się je osiągnąć bez organizacji zlotu fanklubu... Uważam że bardziej na miejscu było by załatwienie 5% zniżki dla wszystkich (jeżeli nie ma pola manewru)...
Tyle w tym temacie
Obrazek

Awatar użytkownika
konrad
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: konrad » środa, 17 mar 2010, 08:10

BIGL pisze:Nie znam tego pla , ale ceny mają "światowe" - koszt mojej załogi to 66 zł doba :shock:. Nie twierdzę że to jest cena kosmiczna ale przy organizacji zlotu mają zagwarantowany ogromny zarobek i powinni coś uciąć aby te zloty w Borkach stały się coroczną tradycją.

oni mają i tak pełne obłożenie, więc nie za bardzo im chyba zależy :roll:
może jakby zlot był w bardziej martwym sezonie (maj) ...
choć w zeszłym roku (długi weekend) udało się zbić cenę :!:

co do reszty masz 100% racji 8)
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4

Awatar użytkownika
marek
Administrator
Administrator

Postautor: marek » środa, 17 mar 2010, 08:31

Powiem ogólnie odnośnie zlotu w Borkach ,Michał tam pojechał głównie zarezerwować termin i miejsce ponieważ jest to już sezon wakacyjny i obłożenie jest 100%, że podjął w ogóle rozmowę odnośnie upustów to chwała mu za to.W tamtym roku zlot był przed okresem wakacyjnym i można było coś negocjować , a ponadto Rysiu i Lepciak są królami negocjacji i to ich zasługa te upusty w tamtym roku.Ja myślę że nie nastawiajmy się negatywni przyjedziemy to może podejdę np. z Petkiem i postaramy się o jakiś upust dla zlotu. TO MA BYĆ PRZYJEMNOŚĆ :wink:

Awatar użytkownika
petek
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: petek » środa, 17 mar 2010, 08:42

Marku, dziwi mnie Twoja postawa. Jak już napisali koledzy z tym stowarzyszeniem to zwykłe mydlenie oczu. Do utrzymania fajnego grona ludzi o podobnych zainteresowaniach nie potrzeba związywać formalnych grup.
Nie jest też prawdą, że stowarzyszenie chroni nasze dobro - Fanklub Niewiadówek. To oczywista nieprawda. Fanklub Niewiadówek nie jest martwym tworem. Fanklub Niewiadówek to jego członkowie, a nas nie trzeba chronić poprzez zawiązywanie stowarzyszeń, drukowanie legitymacji i zbieranie obligatoryjnych składek.
Dlatego tak mało osób się stowarzyszyło. Nie wiem, czy nie rozumiesz czy nie chcesz tego zrozumieć.
Chcesz mieć stowarzyszenie Twoja sprawa, ale nie twórz rozłamów. Nie twórzcie z Bartoszem presji na stowarzyszanie się, bo jak widać większość tego nie oczekuje. Zastanówcie się czy fanklub jest Wasz czy nasz wspólny. Chwała Wam za to, że go założyliście, ale pamiętajcie, że Fanklub Niewiadówek tworzą jego członkowie i to oni powinni decydować o jego losach.
Pozdrawiam,
Petek

Awatar użytkownika
Pająk
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Pająk » środa, 17 mar 2010, 08:49

czy do autokaru i fabryki wpuszczą z psem??

Wróć do „Ogólnopolskie Zloty Fanklubu Niewiadówek”