jahazo pisze:No i znowu dupa......dzięki Stachu za pomoc!!!!
Z drugiej strony, lepiej że tak wyszło, bo mógłby mnie szlag trafić.......
Hmm....muszę się uzbroić w cierpliwość.
Cieszę się, że mogłem pomóc. Gdybym miał jechać z Wrocka do Gdańska po tę przyczepkę za tę cenę to bym chyba ukatrupił na miejscu sprzedającego.
Myślę że nie jest tajemnicą już teraz, że o tę przyczepę chodziło:
https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-kem ... lK7aQ.htmlGdyby ktoś był zainteresowany to opisuję szczegółowo żeby oszczędzić zastanawiania się:
- najazd - luz minimalny na tulejach ale ja bym nie ruszał, uszkodzony mieszek więc suwadło koroduje, ale pracuje jeszcze więc do ogarnięcia
- rama ok
- oś starego typu (niewiadowski "kwadrat")
- okna całe, pojedyncze
- laminat - nie ma uszkodzeń, pajączków itd, ale był oklejony naklejkami bo cepka służyła do pielgrzymkowania - naklejki są zdjęte ale klej został, nie wiem czy jest to do usunięcia tak aby nie było śladów (pewnie dla chcącego nic trudnego)
- drzwi jak dla mnie do wymiany albo remontu (odłazi dykta od środka - btw. nie wiedziałem że w enkach dawali dyktę zamiast laminatu)
- światła - tylny prawy klosz lekko uszkodzony, przód zagloniały (norma, 6zł/lampa)
- środek - podłoga wygląda na zdrową, co prawda jest wilgoć w jednej z bakist i w rogu pod wykładziną (podbita jakimś paskudnym filcem?) ale sklejka zdrowa przynajmniej tam gdzie udało mi się obejrzeć pod wykładziną
- środek - wilgoć w bakiście (aż skroplona woda) - nie wiem czy z powietrza czy cieknie gdzieś
- środek - mebelki - są sfatygowane, jak i materace
- kuchenka i zlew "brązowe radomskie"
- tapicerka "do podklejenia" - czytaj jeśli masz do domu dalej niż 10km to po podróży do domu będzie już na podłodze

- meble do reanimacji - szafka kuchenna podmokła, szafka podwieszana nad aneksem nie do końca sucha i czysta
Ogólnie naprawdę fajna baza do remontu generalnego, ale nie za te pieniądze. Określenie "stan bardzo dobry" z ogłoszenia to delikatnie mówiąc, prawda alternatywna.