Mam na imię Adam, lat 29.
Jestem z województwa Kujawsko- Pomorskiego
Miasto Bydgoszcz.
Mam żonę oraz dwoje synów, jeden ma obecnie 5 lat, a drugi urodził się miesiąc temu.
Oboje z żoną jeździmy zawsze pod namiot, wczasy spędzone na polach namiotowych/ kempingowych to zawsze był nasz "konik". Poprostu uwielbiamy taki wypoczynek, nasz 5 letni synek także nam zawsze towarzyszy pod namotem, 2 tygodnie pod namiotem to zawsze nasz spełniony wypoczynek.
Sam także lubię spędzać czas na gromadzeniu różnych akcesoriów kempingowych, niestety z racji że jeździmy pod namiot mało co mam do "dłubania"... namiot rozstawiam tylko na kempingu, a tak pozostaje mi tylko oglądanie w internecie różnych ciekawostek i nowinek...
Co robię tutaj? Otóż.... przyczepa kempingowa to moje skryte marzenie... będąc na polach zawsze spoglądaliśmy z żoną na przyczepki z nutką zazdrości. Te dopieszczone i spersonalizowane domki na kółkach są czymś wyjątkowym... wogóle cały urok karawaningu... w końcu podjęliśmy decyzje o kupnie używanej przyczepki najlepiej z przedsionekiem. Oczywiście padł werdykt że ma to być niewiadówka

Mam także przy słowach wstępu pytanie, czy przyczepką można manewrować ręcznie? Tzn. Mam działkę rekreacyjną z wjazdem, ale żeby ustawić przyczepkę to autem nie dam rady, w grę wchodzi tylko pchanie swoją siłą, czy dam radę przesawić/ustawić przyczepkę?
Kolejnym moim pytaniem jest montaż haka w aucie, posiadam fiata palio weekend 1.6 16v ale bez haka, z tego co się orientowałem na serwisie aukcyjnym to hak kosztuje ok 250 zł + wiązka ok 40 zł, mechanik mi zamontuje + elektryk i potem gnam na stacje diagnostyczną tak?i wydział komunikacji?
Czy w okolicach Bydgoszczy znajduje się jakiś komis z przyczepkami? Chciałbym pochodzić i pooglądać z żoną jak wyglądają, ale nie mogę niczego konkretnego znaleźć....jedynie serwisy ogłoszeniowe z przyczepkami na sprzedaż, ale chciałbym pooglądać na żywo.... a nie chce zabierać ludziom czasu

to chyba tyle jak na pierwsze przywitanie

Pozdrawiam i liczę że z Waszą pomocą niedługo dołączę do grona posiadaczy Nki

Adam / Axtiff