Zostałem posiadaczem Niewiadówki N132 niejako przypadkiem. Znaczy przyczepa stała w ogródku w rodzinie żony i nikt jej nie używał od 5 lat.
Na pierwszy rzut oka nie wygląda najgorzej wewnątrz. Meble całe. Do wymiany na pewno obicia wszelakie, wystrój wnętrza, elektryka, dwa okna (boczne) i zapewne masa drobniejszych elementów. Jednym słowem remont generalny. Docelowo przyczepa ma spełniać podwójną funkcję. 1. Wypady z rodziną, 2. Centrum radionadawcze na zloty, zawody i ćwiczenia łączności krótkofalarskiej. Jako, że jestem krótkofalowcem, to w przyczepie będzie urządzenie nadawczo-odbiorcze i w związku z tym niezbędna będzie modyfikacja układu zasilania przyczepy. Tak aby można było zasilać ją solarem, 230V lub generatorem. No i oczywiście akumulatory na pokładzie na 12V + przetwornica na 230V. Oświetlenie na listwach ledowych i rozważam jeszcze zrobienie łózka piętrowego na patencie noszy wojskowych. Czytam od kilku tygodni dość regularnie forum. Z pewnością wykorzystam sprawdzone rozwiązania innych użytkowników i byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki i uwagi.
Tak oto wygląda moja epka.

Pozdrawiam
Adrian