Rzeszów Wita

Wklej zdjęcie swoje i przyczepy, napisz też kilka słów o sobie
Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: Rzeszów Wita

Postautor: reflexes » wtorek, 30 sie 2016, 07:07

Po pierwsze primo - odczepcie się od zachodnich, bo one wcale nie są takie złe. Da się kupić suchą, a poziomu zajebistości nie podnosi posiadana przyczepa tylko charakter. Wiem, bo mam :D . Fakt jest taki, że chyba wszyscy fajni ludzi jakich poznałem w zachodnich budach zaczynali od niewiadówek.
Po drugie primo - dla 4 osob tylko N126N.
Do trzecie primo - kolego Seba, kup najtanszą, a zaoszczędzone pieniądze przeznacz na dokładnijszy remont. Wywal wszystko do gołego laminatu (listwy, podłoga), zrób jak trzeba i będziesz miał spokój i radość z wypoczynku na lata.

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: RE: Re: Rzeszów Wita

Postautor: stachu_gda » wtorek, 30 sie 2016, 07:27

sMAJSTER pisze:Podsumowujac jedynke dyskwalifikuje jej dmc ,inne niz 720kg bo to oznacza ze papiery ma od innego modelu.
z tapatalka

Niekoniecznie, możliwe że bzdury w DR które można wyprostować na drodze diagnosta -> urząd. Myślę że wystarczy spytać przez telefon co jest wpisane w DR (a nawet trzeba żeby się nie fatygować bez sensu).

reflexes pisze:Do trzecie primo - kolego Seba, kup najtanszą, a zaoszczędzone pieniądze przeznacz na dokładnijszy remont. Wywal wszystko do gołego laminatu (listwy, podłoga), zrób jak trzeba i będziesz miał spokój i radość z wypoczynku na lata.

Wiesz, to zależy czy kolega Seba chce i może od razu remontować czy najpierw chce zrobić parę wypadów, a remont zaplanować sobie "na kiedyś tam". Mi tu radziliście przy zakupie, żebym kupił coś jeżdżącego na wypróbowanie czy mi się spodoba, na szczęście wtedy Was nie posłuchałem i po zakupie od razu rozbebeszyłem wszystko do remontu :)

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » wtorek, 30 sie 2016, 07:40

stachu_gda pisze:Wiesz, to zależy czy kolega Seba chce i może od razu remontować czy najpierw chce zrobić parę wypadów, a remont zaplanować sobie "na kiedyś tam". Mi tu radziliście przy zakupie, żebym kupił coś jeżdżącego na wypróbowanie czy mi się spodoba, na szczęście wtedy Was nie posłuchałem i po zakupie od razu rozbebeszyłem wszystko do remontu :)

Tylko patrząc na ceny podanych tu ogłoszeń trzeba się zastanowić czy waro kupić budę o minimum 50% drożej, po to żeby wyjechać nią kilka razy i stwierdzić, że trzeba robić remont, wzystko wywalać i robić od nowa? Moim zdaniem nie, na próbę to można sobie wypożyczyć za 100 na weekend i zobaczyć czy się podoba ale skoro Seba z rodziną to namiotowcy to karawaning mają już we krwi i nie może się im nie spodobać.
Fakt, że ta pusta ma lewe kwity więc odpada ale ja bym szukał czegoś takiego. Sam taką kupiłem i zrobiłem wszystko jak chciałem. Parę błędów popełniłem ale za cenę tej średniej miałem świeżą przyczepkę po remoncie i z nowym przedsionkiem ale ja kupiłem sporo taniej niż ta pusta z lewymi kwitami. Jakbym dołożył do tej najdroższej to wyeliminowałbym błędy, które wyszły u mnie i może jeździł do dzisiaj. Podsumowując, takiej pustej właśnie bym szukał, bo szkoda płacić kasę za starą tapicerkę która już wisi albo zwiśnie po pierwszym wyjeździe.

Seba
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Seba » wtorek, 30 sie 2016, 10:21

Na trzecia Pan mi odpisal. Mozna by wykorzystac wiele z wyposazenia- np ramy a fronty zmienic.Moje pytanie:
"widze że tapicerka się odkleja więc pewnie warto było by wymienić. nie wiem jak sufit bo pod panelami nie widać czy czasem nie cieknie. nie ma większego problemu bo i tak pewnie nieco pod siebie bym chciał zrobić. jak jej stan, nie czuć wilgoci i przeciekania? generalnie wydaje się zadbana :)
kiedy do kupienia i jak cena ostateczna? musze jechać aż z Rzeszowa :)
pozdrawiam"
I odpowiedz:
Witam,tak tapicerke nalezy koniecznie wymienic gdyz kazda przyczepa z tego rocznika posiada ten sam problem.Planowalem zrobic to osobiscie tzn.kupic nowa tapicerke,nie jest droga a roznica przy wymianie kolosalna oraz polozyc panele podlogowe i przeszlifowac i odmalowac wszystkie meble.Lodowka kuchnia i zlew jest w stanie bdb.lodowka chodzi rowniez na 12 v.Przyczepa jest szczelna.Mozna rowniez przeszlifowac zewnatrz i polozyc nowy lakier.Jest to przyczepa dla kogos kto chce z niej zrobic cos dla siebie.Cena do lekkiej negocjacji.
Co Wy na to?

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » wtorek, 30 sie 2016, 14:00

Tapicerka wcale tania nie jest to raz. Dwa jak się ją wymienia to wart zwalić listwy alu z dachu, bo tam często przecieka albo zacznie przeczekać. Śruby od listem rdzewieją i pecznieją powodując mikropęknięcia przez które leci. Lepiej to zrobić nawet profilaktycznie, bo to kwestia czasu.

reflexes z tapatalk

Awatar użytkownika
DIZZY
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: DIZZY » wtorek, 30 sie 2016, 14:47

Jako kobieta nie spędziłabym wakacji w przyczepie przed remontem. Tym bardziej z dziećmi. Czyste wnętrze, świeże i pachnące to podstawa. Z tych wymienionych wybrałabym tą dostępną za 2 miesiące i do następnego sezonu zrobiła remont według własnych potrzeb. Koszty remontu rozłożą się w czasie i nie będą aż tak dokuczliwe. No i podobnie jak koledzy, wybrałabym 126N, z uwagi na przestronniejsze wnętrze, szczególnie po rezygnacji z szafki kuchennej i przeniesienia gotowania do solidnego przedsionka.
Obrazek

N126 z 1988 r. "Budka Torci"
N126 z 1980 r.
N250 z 1990 r.

Kliknij proszę http://www.zbiorkanaburka.pl

Seba
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Seba » wtorek, 30 sie 2016, 15:54

No i DIZZY myslimy podobnie. Tak bym planowal. Najgorsze ze w ciemno kupic jakos glupio, a przyczepa nad morzem. Warto bylo by ogladnac. Uwazacie ze po dokladniejszych zdjeciach brac w ciemno?

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » wtorek, 30 sie 2016, 16:38

Seba pisze:No i DIZZY myslimy podobnie. Tak bym planowal. Najgorsze ze w ciemno kupic jakos glupio, a przyczepa nad morzem. Warto bylo by ogladnac. Uwazacie ze po dokladniejszych zdjeciach brac w ciemno?

Gdzie konkretnie nad Morzem?

Wysłane z mojego TELEFUNKEN_Live_TL1 przy użyciu Tapatalka

Seba
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Seba » wtorek, 30 sie 2016, 17:12

Jesli jest ktos zainteresowany moge podjechac na trasie od Swinoujscia w kierunku Plock.

Tak klient pisze. Wnioskuje ze to raczej wysoka polnoc ;)

Seba
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Seba » wtorek, 30 sie 2016, 17:26

Awatar użytkownika
Axtiff
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Axtiff » wtorek, 30 sie 2016, 17:41

Jeżeli dasz radę się położyć w jednym z dwóch zlewów czy kuchenek to ok :) chyba że wcześniej się przykleisz do ściany przez warstwę tłuszczu ;)
--a i zdecydowanie miałbyś towarzystwo na kempingu -kolejkę chętnych klientów :) same plusy :)

Seba
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Seba » wtorek, 30 sie 2016, 17:44

Na zlotach bylaby kolejka do jednej budki ;)

dzin1975

Postautor: dzin1975 » wtorek, 30 sie 2016, 17:46

Czesć,tylko raz pojechałem obejrzec przyczepę po gastronomi....nie PCHAJ się,chyba ,że za 1000zł i generalny remont.I niestety tez nie będziesz miał gwarancji ze po nagrzaniu nie będzie czuc spalonego oleju.Wg mnie,nie napalaj się,przeglądaj ogłoszenia,sezon się kończy,będą przyczepy wystawiane.
Pozdrawiam,i witam

Awatar użytkownika
DIZZY
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: DIZZY » wtorek, 30 sie 2016, 20:01

Seba pisze:Jesli jest ktos zainteresowany moge podjechac na trasie od Swinoujscia w kierunku Plock.

Tak klient pisze. Wnioskuje ze to raczej wysoka polnoc ;)

Seba, mogłabym pomoc, akurat mam blisko, ale...
Nic nie zobaczysz, przyczepa obecnie jest w Szwecji. Znajomy o nią pytał. Z tego co wiem jest niezła, bo w użyciu do końca sezonu, potem wraca do kraju i jak określił sprzedawca "do ogólnego odświeżenia".
Mnie ta oferta wydaje się fajna, tym bardziej, że cena do negocjacji. Pewnie w kraju nie będzie jej potrzebował.
Obrazek

N126 z 1988 r. "Budka Torci"
N126 z 1980 r.
N250 z 1990 r.

Kliknij proszę http://www.zbiorkanaburka.pl

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » środa, 31 sie 2016, 07:23

http://olx.pl/oferta/przyczepa-niewiado ... hkLIb.html