Rzeszów Wita

Wklej zdjęcie swoje i przyczepy, napisz też kilka słów o sobie
Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Rzeszów Wita

Postautor: stachu_gda » poniedziałek, 29 sie 2016, 21:43

Seba pisze:Axtiff - widzisz super informacja. jak patrzysz na http://www.fanklub-niewiadowek.com/niew ... ukcje.html rozkład w przyczepce to "e" wydaje się fajniejsza z większa ilością miejsca dla dzieci. Muszę gdzieś obejrzeć. W sumie to najchętniej i tak zrobiłbym ją pod siebie :)

N126N jest optycznie przestrzenniejsza jak się wejdzie do środka. Ma też z tego co pamiętam więcej miejsca na szafce kuchennej i większe szafki pod sufitem. Co do miejsca - masz wymiary łóżek, wiesz jakie wysokie są dzieci, jakoś tam tobie możesz przewidzieć za ile czasu przyczepka będzie dla nich za mała. Układ jest lepszy niż w n126e bo wygodniej funkcjonuje się przy aneksie kuchennym. Za to jedno dziecko trzeba wyekspediować na pięterko, ale pamiętam jak za dzieciaka spałem na pięterku to to była dla mnie główna atrakcja wyjazdu :)

Tak jak Axtiff radzi obejrzyj ten i ten model. Przemyśl czy chcesz robić remont czy szukać czegoś do użytku. Podawaj tu ogłoszenia to wskażemy Ci od razu słabe strony sprzedawanej przyczepy ;)

Piszesz że zachodnie Ci nie leżą - ja ze dwa razy spałem w zachodniej stacjonarnej na kempingu i pamiętam że jak się weszło to jechało stęchlizną i nie było świeżo. W starej niewiadce zapuszczonej też tak będzie ale jak wyremontujesz to będzie gitara. Mi przyświecało zrobienie przyczepki która będzie świeżutka i będzie się wchodzić z przyjemnością a nie z odrazą. No i fajna jest do majsterkowania przeróbek i ulepszeń, przy "zachodnich" trzeba mieć jakąś wiedzę, a w niewiadce nawet ja potrafię coś zrobić dzięki forum :)

Seba
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Seba » poniedziałek, 29 sie 2016, 21:47

szukam więc "n". faktycznie zacząłem przeglądać Twój blog, dzięki za informacje i dobra radę :). Teraz tylko znaleźć fajna nie za drogą "n"-ke

Seba
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Seba » poniedziałek, 29 sie 2016, 21:52

stachu_gda - właśnie tak jakoś mi się również wydaje. do zachodnich nie mam może uprzedzeń, pewnie nową wolałbym zachodnią. przy starej wydaje się że Niewiadówkę każdy odmłodzi i ona się do tego nadaje. Prosta konstrukcja tylko ułatwia i zachęca do przeróbek pod siebie. z zachodnią gdzie pewnie ściany warstwowe nie odważył bym się. poza tym polskie to polskie, tak jakoś patriotycznie :), po za tym jak juz ktoś tu pisał: staniesz na kempingu to niewiadówka z niewiadówką od razu się pozna :)

Awatar użytkownika
Axtiff
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Axtiff » poniedziałek, 29 sie 2016, 21:52

Seba pisze:szukam więc "n". faktycznie zacząłem przeglądać Twój blog, dzięki za informacje i dobra radę :). Teraz tylko znaleźć fajna nie za drogą "n"-ke

Cieszę się, że mogłem pomóc. Sam to przerabiałem dlatego opisywałem wszystko od pomysłu do kupna, pierwsze jazdy i do teraz :) może się komuś przyda :)

Seba
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Seba » poniedziałek, 29 sie 2016, 21:54

oj przyda przyda. o to własnie chodzi, sama przyczepa to jedno, a pomocni otwarci ludzie nawet ważniejsi. wole w doborowym towarzystwie jeżdzić z niewiadką niż nową zachodnią w towarzystwie byle jakim :)

Awatar użytkownika
Axtiff
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Axtiff » poniedziałek, 29 sie 2016, 22:09

Seba pisze:oj przyda przyda. o to własnie chodzi, sama przyczepa to jedno, a pomocni otwarci ludzie nawet ważniejsi. wole w doborowym towarzystwie jeżdzić z niewiadką niż nową zachodnią w towarzystwie byle jakim :)

Oj towarzystwo to tu będziesz miał bombowe :) byłem na jednym spocie i po atmosferze tam chcę kolejnych :) fajni ludzie tu są, których się chce w realu poznać :) przez auto minęły mnie już fajne wydarzenia :evil: może się uda na zakończenie lata chociaż :)

Seba
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Seba » poniedziałek, 29 sie 2016, 22:21

Awatar użytkownika
Axtiff
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Axtiff » poniedziałek, 29 sie 2016, 22:44

Z tych 4 to trzecia z włocławka najrozsądniejsza. Bo jeździ nadal (do sprzedaży za 2 miesiące) cena ciekawa. ALE tapicerka się odkleja więc...
Najładniejsza pozycja nr.4 ale też tapicerka....
Pamiętaj że okno pęknięte jak na poz 1 to już około 500zł wydatek...

Więcej się nie wypowiem, bo są tutaj osoby "mądrzejsze" w tym temacie i nie będę im wchodził w kompetencje :)

Seba
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Seba » poniedziałek, 29 sie 2016, 22:51

ta 4 też mi najbardziej wpadła w oko. cena do przełknięcia, z zewnątrz wygląda ok, cały czas pracuje. wysłałem do gościa maila, zobaczymy.
remoncik na spokojnie można by zrobić. jak budżet pozwoli. jeszcze hak do auta, bo nie mam :)

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » poniedziałek, 29 sie 2016, 22:53

Pomyśl czy chcesz robić remont. Ja nie kupiłbym po remoncie, chyba że z forum jak jest remont dobrze udokumentowany. Powód? Są rzeczy, które ludzie czasem odpuszczają, a które trudno naprawić bez prucia połowy przyczepy - nieszczelności na niezdjętych listwach alu, zgniłe listwy przyokienne, zgniła podłoga. Samemu wiesz co robisz, kupujesz - nie wiesz co ktoś zrobił. Ale nie każdy ma takie podejście jak ja, doskonale rozumiem że ktoś woli kupić do używania bez zaglądania w bebechy, i liczyć się z łataniem awarii w trakcie eksploatacji.

Odnośnie ogłoszeń, tak bardzo na szybko:
1 ma do wymiany przynajmniej jedną szybę. Koszt ocenisz bezproblemowo patrząc w katalog Niewiadowa.
2 brak dużej szafy
3 jak dla mnie do przemyślenia jak się planuje remont (na suficie masz panele PVC bo widocznie podsufitka odpadła, na ścianach tapicera odłazi).
4 tak na oko moim zdaniem najlepsza opcja, żeby stargować do czwórki, kupić na 1 sezon, przetestować czy odpowiada taka zabawa i zdecydować czy picować ją na pałac dla siebie czy sprzedać bez straty albo z zyskiem (sprzedając przedsionek osobno)

Ogólnie to z ogłoszeniami z enkami to super okazje trafiają się niezwykle rzadko, nie wiem gdzie ludzie je upolowują.

Seba
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Seba » poniedziałek, 29 sie 2016, 22:59

stachu_gda - raczej chciałbym podremontować. oczywiście jakby sie trafiła igła to czemu nie, ale chciałbym po swojemu ja zrobić, tak jak napisałeś wcześniej wchodzić do niej z radością wiedząc że odnowiona i czysta. więc nastawiam sie na podremontowanie. oczywiście wiele rzeczy można ponownie wykorzystać, ale nawet kolorystykę chciałbym jakąś jaśniejsza i nowocześniejszą. Zakupiłem nawet lodówkę używaną, więc już tam mogłaby być do odsprzedania.

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » poniedziałek, 29 sie 2016, 23:04

Seba pisze:nawet kolorystykę chciałbym jakąś jaśniejsza i nowocześniejszą.

Ja swoje mebelki pomalowałem na biało i jak dla mnie jest super przyjemnie i świeżutko w środku w porównaniu z PRL-owskim unilamem, chociaż na miejscach styku/pracy drzwiczek z frontami farba odłazi (trzeba będzie coś wymyślić). Generalnie masz słuszną koncepcję co do jasnych mebelków, w tej czwartej już nawet fabryczne fronty źle nie wyglądają.

Seba
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Seba » poniedziałek, 29 sie 2016, 23:07

jedynka i trójka już odpisali :)
od trójki czekam na więcej info o stanie przyczepki
jedynka do zabrania od razu - zastanawiam się czy tu cena 2200 nie jest o tyle atrakcyjna że różnicę można by już wrzucić w nowe wyposażenie.

sMAJSTER

Re: RE: Re: Rzeszów Wita

Postautor: sMAJSTER » wtorek, 30 sie 2016, 00:47

Seba pisze:jedynka i trójka już odpisali :)
jedynka do zabrania od razu - zastanawiam się czy tu cena 2200 nie jest o tyle atrakcyjna że różnicę można by już wrzucić w nowe wyposażenie.

Z jedynka o tyle dobrze ze widzisz w jakim stanie masz laminat od wewnatrz , stan ram okiennych itp
Okno pekniete to nie problem .
Widze ze na forum FKN nie podnosi nikt tematu ze okna sie starzeją i robia sie kruche . Wiec wymiana no nowe to tylko same plusy. Ale skrot FKN to Fanklub Kup Najtaniej a powinno być najlepiej.
Podsumowujac jedynke dyskwalifikuje jej dmc ,inne niz 720kg bo to oznacza ze papiery ma od innego modelu.

z tapatalka
Ostatnio zmieniony wtorek, 30 sie 2016, 00:47 przez sMAJSTER, łącznie zmieniany 1 raz.

sMAJSTER

Re: RE: Re: Rzeszów Wita

Postautor: sMAJSTER » wtorek, 30 sie 2016, 01:09

Seba pisze:jedynka i trójka już odpisali :)

czworka wcale nie ma tak ladnie zachowanych mebli .duzo przeróbek ,od zamkniecia szafy na skobel okienny do listew przypodlogowych od paneli i prawdopodnie zdemontowana jest lodowka , zostaly kratki wentylacyjne .Niestety model lodowki wysokiej.
3 ma meble w dobrej kondycji.
Mozna przemalować.
Pytanie jaka tam jest lodowka czy takze na gaz? Tapicerka w kazdej do zdjecia dzieki temu mozna dołożyć izolacje.

z tapatalka

Wróć do „Przedstawmy się”