Patryk z Konina

Wklej zdjęcie swoje i przyczepy, napisz też kilka słów o sobie
Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Patryk z Konina

Postautor: stachu_gda » środa, 1 cze 2016, 09:21

reflexes pisze:To po co Wam wogóle przyczepy, przecież taniej i szybciej byłoby z namiotem. Dworka wzrost mniej więcej wiem jaki jest, stachu_gda Twojego nie mam pojęcia ale jeżeli kolega ma ponad 190 cm to jakoś sobie nie wyobrażam. Nie wszystko da się zrobić na siedząco, czasem trzeba coś ugotować, ubrać się itp. i przy takim wzroście to w N126N nie będzie szału i trzeba wszystko robić przygarbionym, a co dopiero w zapiekance. Wpakujecie gościa do zapiekanki i będzie duża szansa, że się do karawaningu zniechęci albo dostanie garba. Koszty inwestycji może odrobinę większe ale warto zainwestować w tą odrobinę luksusu.

Ja na szczęście jestem kurduplem, Patryk z Konina zapiekankę już widział więc wie z czym to się je. Jak dla mnie to w każdej niewiadówce się będzie męczył w sumie, tyle że w ence się nie wyprostuje leżąc. Nie wiadomo jakie ma oczekiwania - jak podróżowanie czy posiadówki to słabo, jak raz na 2 tygodnie wypad na rybki i musi gdzieś przekimać to ewentualnie wtedy.

patryk konin

Postautor: patryk konin » środa, 1 cze 2016, 21:33

Czyli wersja 126E dodatkowo z przedsionkiem
co powiecie na takie rarytasy ???
http://olx.pl/oferta/przyczepa-campingo ... 2a8289f56b

http://olx.pl/oferta/przyczepa-kempingo ... d9abe3ea58

Benior
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: Benior » środa, 1 cze 2016, 23:02

I jedna i druga ma swoje wady ale skupiłbym się na droższej jeśli lodówkę ma sprawną.
Wygląda na to, że tylna szyba też jest uszkodzona, w szafie (może to zdjęcie) jakaś czarna ta tapicerka jak by podgniła ale i tak tapicerka do wymiany bo wisi.

W pierwszej zdjęcia robione tak aby nic nie pokazać ale może być lepsza do negocjacji. Kufer walnięty i brakuje zdjęcia tylnej szyby ale na jednym zdjęciu jakby otwarta więc może cała :roll:

I jedna i druga do poprawek w droższej lodówka czyli koszt ok 500zł ale dwie szyby walnięte chociaż na szybko to jedną trzeba wymienić.

patryk konin

Postautor: patryk konin » czwartek, 2 cze 2016, 07:00

Właśnie ciekawe jak te negocjacje pójdą bo przemyślałem sobie że im taniej kupie tym lepiej bo być może się przekonam i trochę doinwestuje a być może nie i trzeba będzie po sezonie sprzedać :)
gdyby nie te szyby to ta droższa była by już rezerwowana telefonicznie zdjęcia tańszej wyglądają jak by je ktoś w paincie przycinał żeby się załadowały na serwer OLX :P

Teraz patrze ta tańsza nieaktualna...

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » czwartek, 2 cze 2016, 07:14

patryk konin pisze:Czyli wersja 126E dodatkowo z przedsionkiem

Obejrzyj sobie enkę mimo wszystko też.

patryk konin pisze:Właśnie ciekawe jak te negocjacje pójdą bo przemyślałem sobie że im taniej kupie tym lepiej bo być może się przekonam i trochę doinwestuje a być może nie i trzeba będzie po sezonie sprzedać

Albo kupisz wilgotną śmierdzącą PRL-em padlinę i pomyślisz że tak musi być i się zniechęcisz. ;)

Benior
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: Benior » czwartek, 2 cze 2016, 07:43

To może lepiej jednak wynająć niewiadówkę na kilka dni i się przekonać. Jeśli myślisz o sprzedaży to sensu wielkiego nie widzę bo o ile być może odzyskasz cenę zakupu to jeśli zrobisz jakiś mini remont już tego nie odzyskasz więc lepiej wynająć.

Awatar użytkownika
DIZZY
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: DIZZY » czwartek, 2 cze 2016, 08:41

O tak, remonty, nawet z założenia te najmniejsze i najpotrzebniejsze to kolosalny wydatek.
Podobnie jak poprzednicy pisali, też nie wyobrażam sobie tak wysokiego mężczyzny w zapiekance, chyba, że tylko jako sypialnia jak mały turystyczny namiot, tylko lepszy.
Obrazek

N126 z 1988 r. "Budka Torci"
N126 z 1980 r.
N250 z 1990 r.

Kliknij proszę http://www.zbiorkanaburka.pl

patryk konin

Postautor: patryk konin » czwartek, 2 cze 2016, 16:58

Tutaj bardzo mi pomógł Dworek wpisem że w przyczepie się głównie śpi troche siedzi itp. przypomniało mi to że od 25 lat wyjeżdżam na wakacje z małym namiocikiem gdzie stać można jedynie na kolanach i to jeszcze nie w pełni wyprostowanym także przesiadka do Niewiadówki będzie jak przesiadka ze skutera do Jumbo Jeta :P
liczę się też z konsekwencjami kupna czegoś po najniższej cenie ale mam sporo innych priorytetów na inwestowanie pieniążków więc to nie podlega zmianie. Mój wujek ma Hobby 4os (nie pamiętam jaki model ale spory) więc mam różne porównania właściwie to niema czego porównywać bo to trochę nie fair dla zapiekanki ojciec też miał jakąś tam Chateau więc mniej więcej jestem świadom co chcę kupić
Można to streścić że nastawiam się na kupno sypialni z opcją gotowania i przebierania się.

co do spania to rozumiem że w wersji E śpi się w poprzek a w N wzdłuż i dla tego E ma większe łóżko ??

Awatar użytkownika
DIZZY
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: DIZZY » czwartek, 2 cze 2016, 17:28

Z zapiekanek to myślę, że wersja E, bo nie musisz korzystać z szerokiego tapczanu, a tego na wprost drzwi, wówczas masz do dyspozycji całą długość przyczepy, bo tapczany dochodzą do siebie. W wersji z dwoma stolikami, (w większej N i małej 126d) zawsze masz tylko tapczan w poprzek.
Mam podobnie jak Dworek, tylko śpię, a w ciągu dnia życie toczy się poza przyczepką, łącznie z gotowaniem.
Obrazek

N126 z 1980 r.
N250 z 1990 r.

patryk konin

Postautor: patryk konin » czwartek, 2 cze 2016, 19:32

Wow nawet się troche zamotałem z tym spaniem
rozumiem że chodzi wam o to że łóżka z wersji E które są zaraz na przeciwko drzwi będa dla mnie wygodniejsze ze względu na to że śpi się na nich wzdłuż tak? a te przy oknie z tyłu są przystosowane do spania w poprzek inaczej nogi zwisają w dół :P albo głowa
tylko że wydaje mi się że łóżko przy drzwiach jest węższe od tego pod oknem, czy może są takiej samej szerokości?
w każdym bądz razie jeżeli kupie wersję E to po czasie wywale to łóżko przy drzwiach bo na 2 osoby spokojnie wystarczy jedno łóżko to pod oknem które najprawdopodobniej trochę wydłużę a szafkę przeniosę obok kuchenki (chociaż pewnie wszystko pozmieniam :) )

Awatar użytkownika
DIZZY
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: DIZZY » czwartek, 2 cze 2016, 20:23

Nic nie zwisa, bo głowę i nogi ograniczają śpiącego ściany przyczepy. Ja mam 164 cm i jak dla mnie spanie na dużym tapczanie czyli w poprzek jest akurat, ale może wygodnicka jestem ;)
Na dwie osoby to naprzeciw drzwi fakt, jest zbyt wąskie, mimo, że się rozsuwa. A głupio spać jedno tak drugie inaczej :roll: .
U mnie wszystko jest inaczej, wywaliłam oryginalne meble, pozostawiając tylko tapczan. Najbardziej cieszy mnie, że nie zostawiłam szafy, drugi raz zrobiłabym tak samo, choć niektórzy uznali to za niepraktyczne, moje doświadczenie tego nie potwierdza.
Najważniejsze to chyba wiedzieć czego się oczekuje i zrobić po swojemu i dla siebie.
Jeszcze dwa lata temu jeździłam z namiotem i choć namiot nadal lubię, to jednak pewność, że nic nie zamoknie, nie zwieje stanowi, że zapiekanka jest dla mnie szczytem luksusu. Kocham moją zapiekankę.
Obrazek

N126 z 1980 r.
N250 z 1990 r.

Benior
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: Benior » czwartek, 2 cze 2016, 21:31

DIZZY pisze:Najbardziej cieszy mnie, że nie zostawiłam szafy, drugi raz zrobiłabym tak samo, choć niektórzy uznali to za niepraktyczne, moje doświadczenie tego nie potwierdza.
Najważniejsze to chyba wiedzieć czego się oczekuje i zrobić po swojemu i dla siebie.

I tak 3mać :) cepki robimy dla siebie a nie dla uciechy innych :ugeek:
To w końcu nasz 2 domek i musimy się tam czuć nieskrępowani.

Nawet najlepszy i mega funkcjonalny, drogi, z najlepszych materiałów i zaprojektowany przez renomowaną firmę znajdzie swojego krytyka.
Róbmy swoje i cieszmy się ze swoich domków :)

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » czwartek, 2 cze 2016, 22:22

patryk konin pisze:Wow nawet się troche zamotałem z tym spaniem
rozumiem że chodzi wam o to że łóżka z wersji E które są zaraz na przeciwko drzwi będa dla mnie wygodniejsze ze względu na to że śpi się na nich wzdłuż tak? a te przy oknie z tyłu są przystosowane do spania w poprzek inaczej nogi zwisają w dół :P albo głowa
tylko że wydaje mi się że łóżko przy drzwiach jest węższe od tego pod oknem, czy może są takiej samej szerokości?
w każdym bądz razie jeżeli kupie wersję E to po czasie wywale to łóżko przy drzwiach bo na 2 osoby spokojnie wystarczy jedno łóżko to pod oknem które najprawdopodobniej trochę wydłużę a szafkę przeniosę obok kuchenki (chociaż pewnie wszystko pozmieniam :) )

http://www.fanklub-niewiadowek.com/niewiadowki/dokumentacje_i_instrukcje.html

Kolego wejdź tu i masz zakładkę układ wnętrza z rysunkami które Ci wszystko wyjaśnią. Jeśli chodzi o wymiary w centymetrach to klikasz w zakładki i wybierasz czy Cię interesuje n126e n126d czy n126n.

W przypadku korzystania z długiego łóżka w n126e nie śpisz obok żony/kochanki/konkubiny/partnera czy z kim tam zamierzasz jeździć ;) W dwie osoby wg mnie jak się przesiadasz z namiotu (jak ja) to będziesz miał luksus jeśli chodzi o spanie. Ale się określi w ile osób zamierzasz podróżować.

Przedsionek pewnie załatwi problemy bytowe kupisz bez problemu ja będę miał na sprzedaż chyba niedługo oryginalny użyty kilka razy albo wcale ;)

patryk konin

Postautor: patryk konin » piątek, 3 cze 2016, 16:21

Oczywiscie patrzylem na uklad wnetrza i dokimentacje.
Teraz mam tydzien wolnego wiec sa szanse na zakup

Wróć do „Przedstawmy się”