Patryk z Konina

Wklej zdjęcie swoje i przyczepy, napisz też kilka słów o sobie
patryk konin

Patryk z Konina

Postautor: patryk konin » czwartek, 26 maja 2016, 21:54

Witam wszystkich fanów Niewiadówek

Przymierzam się do kupna Niewiadówki, tak w przedziale cenowym do 2 tys i mam do was pytanie na co zwracać uwagę oraz czego unikać chcę kupić z kompletnym wnętrzem niekoniecznie w super stanie bo mam zamiar środek zrobić samodzielnie ale to raczej nie w tym roku
szukałem też informacji czym się różniły poszczególne modele ale nic nie mogę znaleźć
mam też pytanie czy są dostępne nowe części zamienne takie jak np moskitiera na otwierany dach albo okna
Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
Axtiff
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Re: Patryk z Konina

Postautor: Axtiff » czwartek, 26 maja 2016, 22:54

Cześć witaj! sam niedawno kupowałem swoją przyczepkę, powiem Ci że tutaj jest kopalnia wiedzy. Poszperaj, nie jestem pewien czy za 2 tysiaki znajdziesz niewiadówkę w takim stanie? zwłaszcza teraz... co do poszczególnych modeli to tutaj masz "ściągę" jakie mają układy wnętrz niewiadówki http://www.fanklub-niewiadowek.com/niewiadowki/dokumentacje_i_instrukcje.html co do części zamiennych to tutaj na forum także bez problemów znajdziesz wszystko co potrzebne :)
Jeśli np. chciałbyś też poczytać o kupowaniu przyczepki, to sam opisywałem to na swoim blogu. Kupowanie, oglądanie itp. znajdziesz w moim podpisie "Mój blog" może to Ci trochę pomoże też. Powodzenia w zakupie i jeśli chcesz jeszcze pomocy to napisz coś więcej, ile osób ma w niej spać, jaki typ wyjazdów? czy raz w roku na urlop czy może zwiedzanie :) to są ważne czynniki ;)

patryk konin

Postautor: patryk konin » piątek, 27 maja 2016, 06:44

Dzięki kolego za wskazówki.
Wyjazd raz w roku na długi wypoczynek ok 1 miesiąc oraz od czasu do czasu jakiś wypad w ciekawe miejsce gdzieś w Polsce :)
Tylko 2 osoby

Awatar użytkownika
Axtiff
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Axtiff » piątek, 27 maja 2016, 13:13

Nie ma sprawy. 2 osoby to nie musisz kupować wersji n126n, n126e spokojnie wystarczy, no chyba że chcesz większy komfort :) ale za 2 tyś to n126N nierealne. Zastanów się od razu także nad przedsionkiem, jeśli będziesz tak długo w jednym miejscu bo komfort sobie polepszysz. Jak jeszcze jakieś pytania masz to pytaj i przeglądaj :)
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
DIZZY
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: DIZZY » piątek, 27 maja 2016, 13:32

Co do części, dużo kupisz u Dariusa. Np. moskitiera na dach do N126 na rzep 50 zł. Ale jak zamierzasz remont to gdy kupisz oryginalną tapicerkę to w komplecie jest moskitiera na rzepy.
Obrazek

N126 z 1988 r. "Budka Torci"
N126 z 1980 r.
N250 z 1990 r.

Kliknij proszę http://www.zbiorkanaburka.pl

patryk konin

Postautor: patryk konin » piątek, 27 maja 2016, 19:49

Jakie są koszta nowej oryginalnej tapicerki a może lepiej kupić coś z podklejoną grubszą pianką i dociąć sobie na wymiar?

Awatar użytkownika
DIZZY
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: DIZZY » piątek, 27 maja 2016, 20:49

U Dariusa jak zamówisz wszystko co potrzeba powołaj się na Fanklub, na pewno dostaniesz rabat. Ja tak zrobiłam. Oryginalna jest super gatunkowo i nie tylko przycięta na wymiar, ale częściowo już uszyta, a tam gdzie nie jest zeszyta jest pięknie obszyta-tylko kleić. Cena ok. 750 zl. No i za jedynym zamachem kupisz inne rzeczy.
Obrazek

N126 z 1988 r. "Budka Torci"
N126 z 1980 r.
N250 z 1990 r.

Kliknij proszę http://www.zbiorkanaburka.pl

patryk konin

Postautor: patryk konin » poniedziałek, 30 maja 2016, 03:51

Byłem oglądać 2 przyczepki 126e i szczerze mówiąc wszystko ok tylko ja mam ponad 190cm i nie mogę się wyprostować czy wersja N jest wyższa?
Pozdrawiam

niebieski-n2

Postautor: niebieski-n2 » poniedziałek, 30 maja 2016, 08:36

wyższa

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » poniedziałek, 30 maja 2016, 08:44

Wyższa wyższa ale przy ponad 190 cm też się nie wyprostujesz, no chyba, że wsadzając głowę w okno dachowe :lol:

patryk konin

Postautor: patryk konin » wtorek, 31 maja 2016, 20:25

Według dokumentacji tech wysokość wnętrza wersji e jest taka sama jak n czyli 1830cm.
cięzko to widze...

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » środa, 1 cze 2016, 07:05

Tyle, że w e to pewnie liczą wysokość z otwartym dachem. W n to będzie też w najwyższym miejscu, bo dach opada w dół z przodu i z tyłu ale różnica w przestrzeni jest duża.

Awatar użytkownika
dworek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: dworek » środa, 1 cze 2016, 08:31

w przyczepce to głównie się śpi, siedzi przy stole też czasami ale stać to za bardzo nie ma kiedy ... więc sprawdzaj raczej czy wygodnie Ci się leży ;)
To napisałem ja, dworek 8-)

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » środa, 1 cze 2016, 08:35

dworek pisze:w przyczepce to głównie się śpi, siedzi przy stole też czasami ale stać to za bardzo nie ma kiedy ... więc sprawdzaj raczej czy wygodnie Ci się leży ;)

I to jest dobre podejście wg mnie. Jeśli kolega jest tak wysoki to w każdej niewiadówce będzie mu ciasno jak stanie - ale ja na jego miejscu brałbym zapiekankę w wersji 126e bo może położyć się wygodnie wzdłuż. Kwestia tego w ile osób zamierza podróżować.

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » środa, 1 cze 2016, 09:08

To po co Wam wogóle przyczepy, przecież taniej i szybciej byłoby z namiotem. Dworka wzrost mniej więcej wiem jaki jest, stachu_gda Twojego nie mam pojęcia ale jeżeli kolega ma ponad 190 cm to jakoś sobie nie wyobrażam. Nie wszystko da się zrobić na siedząco, czasem trzeba coś ugotować, ubrać się itp. i przy takim wzroście to w N126N nie będzie szału i trzeba wszystko robić przygarbionym, a co dopiero w zapiekance. Wpakujecie gościa do zapiekanki i będzie duża szansa, że się do karawaningu zniechęci albo dostanie garba. Koszty inwestycji może odrobinę większe ale warto zainwestować w tą odrobinę luksusu.

Wróć do „Przedstawmy się”