Witam z Bydgoszczy

Wklej zdjęcie swoje i przyczepy, napisz też kilka słów o sobie
Awatar użytkownika
Axtiff
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Re: Witam z Bydgoszczy

Postautor: Axtiff » sobota, 19 mar 2016, 15:33

Karolus pisze:Witam. Gratuluję zakupu....

Tak z grubsza przeczytałem wątek zauważając, że była mowa o mojej "N"...

Szczerze? Moje ogłoszenie to taka "ankieta socjologiczna". Nie mówię, że jak ktoś by przyjechał to nie sprzedałbym, ale nie jest to podyktowane przymusem itp.

Przyczepka moja to z grubsza podam Ci ceny - nowy właścicielu N, a po to? Abyś zobaczył, że dopiero teraz zaczyna się zabawa :lol:
Ceny podaję w tysiącach :P

Przedsionek już masz (1,5-2 tyś)
Ogrzewanie Truma z Trumavent i rozprowadzeniem (lekko 1 tyś)
Bojler gazowy Truma (1 tyś jak trafisz)
Bagażnik na rowery (lekko 0,5 tyś)
Zaczep stabilizowany ALKO (0,5 tyś)
LPG i zawory TRUMA (0,5 tyś z lekka)
Instalacja Solarna MPPT wraz z instalacją LED przyczepy i Energoblock (kwestia otwarta 1-1,5 tyś z lekka)
Lodówka Polar u mnie od nowości (0,5 tyś - kosztuje więcej ale tyle zapłaciłem)
Boczne klapy serwisowe (0,5-1 tyś)
Pierdoły typu podłączenie zewnętrzne prysznica, kratki, i inne typu rura na stelaż... Alusy... (0,5 tyś)

W sumie? wyszło mi po najwyższych cenach 9 tyś?

Sprzedaję za 8,5 tyś... A gdzie sama buda? Rama? Dokumenty? i OC za 39 zł? :lol: :lol: :lol: :lol:

PS: kurde, nie robiłem zestawienia... czas chyba zmienić cenę... Bo ktoś na prawdę do Providenta poleci... :lol: :lol: :lol: :lol: 8)

Witaj, wiem zdawałem sobie sprawę... ale mój budżet był niski... już z providentem.... na Twoją już mogłem pomarzyć, bo jeszcze hak do swojego auta zakładam itp. :) ja się przesiadam z namiotu i nawet n126e mnie zadowalała, każda przyczepa to dla mnie szczypta luksusu, Twoja eNka to już wysokie progi :) hehe pozdrawiam.

p.s. btw bałbym się taką drogą kupić i wypicywoną bo jakbym coś popsuł to wstyd potem :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Karolus
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Karolus » sobota, 19 mar 2016, 15:39

ja tylko ładne zdjęcia robiłem :lol: :lol: :lol: :lol:
Niewiadko-noce
2024 - 3200km i 14 nocy "nową" N126NT

Mój remont N126N "nr.1" i "nr. 2"
http://www.fanklub-niewiadowek.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=3072

N126NT Remont "nr. 3"
http://www.fanklub-niewiadowek.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=9891

BobBudowniczy

Postautor: BobBudowniczy » sobota, 19 mar 2016, 16:07

Mnie się podoba przedsionek, zdradzisz ile Cię kosztowała? Plus że od właściciela, drugi że miałeś ją na miejscu.

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » sobota, 19 mar 2016, 16:40

Axtiff pisze:Dziękuję, każda rada od Was była cenna :) grzania nie posiadam, ale mam termowentylator więc prąd jak będzie to i grzanie będzie :)

Daruj sobie ternowentylator, bo on jest głośny i niebezpieczny. Słyszałem o przypadkach zatrzymania wentylatora, a z tego to jeden krok do tragedii. Zdecydowanie lepiej kup olejaka. Takiego małego 500-600 wat wyrwiesz za 50 plnów. U mnie taki bardzo dobrze się sprawdzał. Bezgłośny i zero ruchomych elementów, które mogą zawieść. Majówka FKNu być może będzie całkiem niedaleko od Ciebie to może już tam ją zaprezentujesz.
Jakiś czas temu podsyłałem to ogłoszenie znajomym, którzy trochę nieśmiało się przemierzają do przyczepy.

reflexes z tapatalk

Awatar użytkownika
Axtiff
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Axtiff » sobota, 19 mar 2016, 17:26

reflexes pisze:
Axtiff pisze:Dziękuję, każda rada od Was była cenna :) grzania nie posiadam, ale mam termowentylator więc prąd jak będzie to i grzanie będzie :)

Daruj sobie ternowentylator, bo on jest głośny i niebezpieczny. Słyszałem o przypadkach zatrzymania wentylatora, a z tego to jeden krok do tragedii. Zdecydowanie lepiej kup olejaka. Takiego małego 500-600 wat wyrwiesz za 50 plnów. U mnie taki bardzo dobrze się sprawdzał. Bezgłośny i zero ruchomych elementów, które mogą zawieść. Majówka FKNu być może będzie całkiem niedaleko od Ciebie to może już tam ją zaprezentujesz.
Jakiś czas temu podsyłałem to ogłoszenie znajomym, którzy trochę nieśmiało się przemierzają do przyczepy.

reflexes z tapatalk

I kolejna cenna uwaga, dzięki. Jestem akurat przed zakupem to zmienię plan i kupię olejaka :)
Nie wykluczone, że na majówce się spotkamy :)

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » sobota, 19 mar 2016, 17:31

reflexes pisze:Zdecydowanie lepiej kup olejaka.

Ja w zimie wstawiłem olejaka do piwnicy, żeby nagrzał mi pomieszczenie do malowania mebelków do przyczepki. Olej wyciekł na ziemię.

Piszę o tym nie dlatego żeby podważać to co piszesz o bezpieczeństwie, a żeby zwrócić uwagę, że przy każdym grzaniu trzeba bezpieczeństwo stawiać na pierwszym miejscu.

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » sobota, 19 mar 2016, 18:18

stachu_gda pisze:
reflexes pisze:Zdecydowanie lepiej kup olejaka.

Ja w zimie wstawiłem olejaka do piwnicy, żeby nagrzał mi pomieszczenie do malowania mebelków do przyczepki. Olej wyciekł na ziemię.

Piszę o tym nie dlatego żeby podważać to co piszesz o bezpieczeństwie, a żeby zwrócić uwagę, że przy każdym grzaniu trzeba bezpieczeństwo stawiać na pierwszym miejscu.

O widzisz, nie słyszałem o takiej akcji jeszcze. Tak jak mówisz na wszystko trzeba uważać jednak olejak ma tą zaletę, że jest bezgłośny.

reflexes z tapatalk

Awatar użytkownika
tantalos
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: tantalos » sobota, 19 mar 2016, 19:04

Fajna Enka,gratulacje i bezawaryjnych wyjazdów życzę :clap:

asia3011

Postautor: asia3011 » sobota, 19 mar 2016, 22:45

super fajna przyczepka :wink:

Awatar użytkownika
TomekN126N
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: TomekN126N » niedziela, 20 mar 2016, 09:40

Witaj w fanklubie, bardzo ładna przyczepa na zdjęciach, gratuluję zakupu. A chłopakom tak do końca nie wierz we wszystko, co piszą (nie wsadzam kija w mrowisko ;-) ), szczególnie o cenach, bo jak masz trochę smykałkę do majsterkowania i cierpliwość do wyszukiwania, to można pewne rzeczy kupić tanio. No chyba, że chcesz wszystko ze sklepu, albo z pierwszej, lepszej aukcji na portalu, to wtedy wyjdzie np. jak pisze Karolus, po tysiu, lub półtora za każdą rzecz.
A co do ogrzewania, to chyba najlepszym rozwiązaniem tu stosowanym jest truma plus czujnik czadu dla pełnego bezpieczenstwa ;-)
A dlaczego? Dlatego, że:
- jest wymyślona do przyczep/kamperów
- nie potrzebuje zasilania 230v
- daje fajne ciepło i nie zajmuje dużo miejsca, jednocześnie posiadając obieg zamknięty tzn, ani palnik, ani ujście komina nie są wewnątrz przyczepy.
Nocki/km
2023: 11/460
2022: 12/440
2021: 3/425
2020: 5/1040
2019: 3/420
2018: 30/4184
2017: 24/2850
2016: 12/2540
2015: 23/2530
2014: 15/950
2013: 16/2310
2012: 23/1665

N126N
Corolla kombi - służbówka
Octavia kombi 1.6 TDI
jawa175(59)
komar3(81)
komar sztywniak
Suzuki GSX750E(83)
Honda Hornet 900 (05)

Benior
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: Benior » niedziela, 20 mar 2016, 11:25

Axtiff pisze:Dziękuję, każda rada od Was była cenna :) grzania nie posiadam, ale mam termowentylator więc prąd jak będzie to i grzanie będzie :) sezon inauguruję w majówkę, ponieważ drugi synek urodził mi się miesiąc temu i musi ciut podrosnąć :) planów sporo, jak i miejsc jakie chcemy odwiedzić :) zlot FKN także jako priorytet traktuję więc się zobaczymy :)

Gratuluję zakupu :D
O termowentylatorze zapomnij, kup sobie mały olejaczek. Będzie to bezpieczniejsze i nie hałasuje.

Awatar użytkownika
dworek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: dworek » niedziela, 20 mar 2016, 14:54

Witam z Opola :D

no i gratuluję zakupu -piękny egzemplarz :wink:
To napisałem ja, dworek 8-)

Awatar użytkownika
RAFALSKI
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: RAFALSKI » poniedziałek, 21 mar 2016, 11:20

Popieram kolegów, termowentylator z racji hałasu się nie nadaje. Jeśli chcesz założyć ogrzewanie elektryczne to ja polecam taki grzejniczek konwekcyjny. Ma 500W, jest malutki i można go zamontować na ściance, pod drzwiczkami od szafy.
Załączniki
grzejniczek.jpg

Awatar użytkownika
Axtiff
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Axtiff » poniedziałek, 21 mar 2016, 11:57

Dziękuję za kolejne rady, pomysł z termowentylatorem już odszedł do lamusa ;) Posłucham Was, do grzejniczków też znalazłem plusa dużego, bo mokre rzeczy można do wysuszenia położyć na żeberka :lol:
- przypomniała mi się pewna historia odnośnie suszenia prania :) a mianowicie jak żona mi położyła skarpety mokre na farelkę :lol: :lol: powstał piękny wzorek grillowany :) o na taką farelkę :
Załączniki
farelka.jpg

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » poniedziałek, 21 mar 2016, 12:35

bo mokre rzeczy można do wysuszenia położyć na żeberka

A przy okazji zrobić saunę w środku. Pamiętaj, że przy chłodach na zewnątrz mieszkańcy generują tyle wilgoci, że woda będzie Ci płynąć po oknach i nie tylko, a materace od spodu będą mokre więc dodawanie kolejnego źródła wilgoci nie jest najszczęśliwszym pomysłem.

Wróć do „Przedstawmy się”