Witam
Re: Witam
Zbyszek pisze:A czy miało by to sens, żeby po kupnie modelu 126n po jakimś czasie wmontować łazienkę? No, powiedzmy toaletę i umywalkę.
tutaj wszystko ma sens;)
zawsze sobie mozesz zrobic jak Ci pasuje
Można tak zrobić ale to prawdziwa rewolucja, to nie jest zamontowanie półki, szafki czy trumy, to strukturalna przebudowa, najlepiej połączyć ją z kapitalnym remontem po jednym czy po dwóch aktywnie spędzonych sezonach, gdy będziesz pewny czego potrzebujecie a czego nie...
To napisałem ja, dworek 

- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: Odp: Witam
Zbyszek pisze:A czy miało by to sens, żeby po kupnie modelu 126n po jakimś czasie wmontować łazienkę? No, powiedzmy toaletę i umywalkę.
To raczej słaby pomysł ze względu na układ okien. W NT masz zdecydowanie mniejsze tylne okno i boczne mleczne w łazience. Teoretycznie można wykleić czymś połowę tylnego okna, ale w NT okno jest niższe żeby zmieściła się pod nim szafka kuchenna.
-
Czy ta łazienka jest aż tak niezbędna do życia? Prysznica w niej nie ma. Wc przenośny można dac do przedsionka by nie wahać w i tak ciasnej cepce swojskich zapachów, zlew z wodą jest przy kuchence. W N126T łazienka to marnotrastwo miejsca.prawdziwą łazienkę ze wszystkimi wypasami czy tego chcemy czy nie można spotkać tylko w zachodnich przyczepach. Ciepła woda,wc kasetowy, prysznic, super rozplanowane szafki itd jak np w hobby.
To fakt ja do stelaża mojego przedsionka dołożyłem 2 rurki poprzecznie na dachu w narożniku , zakładam zasłonę podobną do prysznicowej i wstawiam kibelek .W razie czego uchylam zamek na bocznej ściance przedsionka i mam wywietrznik
.

Należę do grona ludzi którzy wola rano budzić się z zakwasami niż z kacem .
Ja popieram pomysł z toaletą. My mamy w E i powiem prosto z mostu że nie ma co się bać o zapaszki. Co prawda u nas jest duży otwierany dach więc w Nce potrzebna będzie dodatkowa wentylacja. Ale cena komfortu wymienionej sytuacji plus pełen "serwis" w trasie czy przy ustawianiu się "u chłopa" jest dla warta zachodu.
- mannt
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
Re: Odp: Witam
Jak to mówią "ciasny ale własny " przekonuje mnie wizja własnej toalety w przyczepie , mimo iż mała i rzeźbiona, ale w awaryjnych sytuacjach bardzo pomocna. Dlatego ja też zacząłem rzeźbic swoją toaletę.
mannt pisze:... w awaryjnych sytuacjach bardzo pomocna...
Dokładnie tak !
w mojej przyczepce nie ma pomieszczenia toalety ale kibelek mam wsuwany pod łóżko, nieraz się zdarzało, że w podróży najmłodszej córci się zachciało i wtedy hyc

a jak na miejscu biwakowym toalety są podłe to namiocik/przebieralnię rozkładam i w niej kibelek stawiam
To napisałem ja, dworek 

- Spigimario
BobBudowniczy pisze: napisał cytat ,, W N126T łazienka to marnotrastwo miejsca.prawdziwą łazienkę ze wszystkimi wypasami czy tego chcemy czy nie można spotkać tylko w zachodnich przyczepach. Ciepła woda,wc kasetowy, prysznic
To nieprawda bo moja NT z 2010 roku ma to wszystko

Subaru Tribeca +
N126 NT , N250
i SCOTT Genius .
N126 NT , N250
i SCOTT Genius .
Prysznic! Zaje...fajnie.... U nas też będzie. .. jeszcze nie wiem kiedy ale będzie. Na razie przerzucamy elektrykę do nowej szafy. A co to za materiał jest na ścianach że wygląda całkiem spoko a wody się nie boi? U nas pewnie zagości leniwy leon (linoleum).
- Spigimario
Płyta na ścianie to MDF uszczelniona silikonem na złączach .
A ten eko to ma dużo minusów : deszcz , wiatr , noc , itd
A ten eko to ma dużo minusów : deszcz , wiatr , noc , itd

Subaru Tribeca +
N126 NT , N250
i SCOTT Genius .
N126 NT , N250
i SCOTT Genius .
Ten Eko wymaga jeszcze dwóch akcesoriów...
Jak mi ktoś kiedyś opowiadał... Czyli s###nie na dwa kije. Kuca się, wypina, zapiera o jeden kij. A po co drugi? Żeby się od wilków odganiać. A na poważnie to nasza budka w użyciu jest praktycznie przez cały rok..no powiedzmy do -10'C i ekoprysznic się nie sprawdza.