Mieszkamy pod Wrocławiem w Ligocie Pięknej.
Witam z Wrocławia
-
Porta Nigra
Re: Witam z Wrocławia
Dzięki! Chętnie skorzystamy
-
piotr05
- Fanklubowicz

Witam na forum
Wyjazdy 2019 3096 km 27 nocek
Wyjazdy 2020 2250 km 21 nocek
Wyjazdy 2021 1000 km 7 nocek
Wyjazdy 2022 2138 km 17 nocek
Wyjazdy 2023 4175 km 33 nocki
Wyjazdy 2024 5236 km 31 nocek
wyjazdy 2025 904 km 4 nocki
Wyjazdy 2020 2250 km 21 nocek
Wyjazdy 2021 1000 km 7 nocek
Wyjazdy 2022 2138 km 17 nocek
Wyjazdy 2023 4175 km 33 nocki
Wyjazdy 2024 5236 km 31 nocek
wyjazdy 2025 904 km 4 nocki
Pozdrowienia z Poznania!!!
-------------------------------------
KwoK N375 VW Touran 1,9tdi
-------------------------------------
KwoK N375 VW Touran 1,9tdi
- Jaro-Gosia
- Fanklubowicz

- Kontaktowanie:
Mazowsze wita serdecznie 
Pozdrawiam Wszystkich 
N 126 N / N 126 E / N 250
http://www.plandekijaro.pl
http://www.plandeki-warszawa.pl
N 126 N / N 126 E / N 250
http://www.plandekijaro.pl
http://www.plandeki-warszawa.pl
-
Porta Nigra
Dzięki za miłe przyjęcie
Klamkna zapadła dzisiaj zaczynamy rozbrajać przyczepkę
, mam nadzieję, że niespodzianek nie będzie i uda nam się w miesiąc wszystko zrobić 
Klamkna zapadła dzisiaj zaczynamy rozbrajać przyczepkę
Podlasie wita
. Miłej pracy przy budce, w miesiąc spokojnie dacie radę
Powodzenia.
- b.b tulipan
- Fanklubowicz

Czarna Brama witaj.
Działaj jak coś nie tak to pytaj.
Wszyscy tu Wam pomogą.
ps. a ja już znam osobiście załogę Porta Nigra [Czarna Brama] i to co zauważyłem to są już w stadium remontu.
Działaj jak coś nie tak to pytaj.
Wszyscy tu Wam pomogą.
ps. a ja już znam osobiście załogę Porta Nigra [Czarna Brama] i to co zauważyłem to są już w stadium remontu.
Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4
Nie A4, nie L4 tylko T4
-
Porta Nigra
Bardzo dziękujemy Bogusiowi za dzisiejsze spotkanie
Super byłó zobaczyć inną Niewiadówkę i pogadać o remontach
Nasza Budka już całkiem rozbebeszona, tapicerka i wykładzina zerwane, ściany i podłoga wyczyszczone, mebelki zabezpieczone czekają na swoją kolej
Wykręcanie mebli było koszmarem i prawie wszystkie śruby trzeba było rozwiercić
Podłoga zdrowa, sucha, jedynie okna otwieranie ciekną i nad nimi musimy popracować w najbliższych dniach.
Poradźcie czy inwestować w nowe uszczelki, czy jak wszystko poprawimy, stare wystarczą, wydają się być w dobrym stanie, ale drewniane listwy w górnym profilu okien spróchniałe
.
Jutro ciąg dalszy i wrzucę fotki
Nasza Budka już całkiem rozbebeszona, tapicerka i wykładzina zerwane, ściany i podłoga wyczyszczone, mebelki zabezpieczone czekają na swoją kolej
Wykręcanie mebli było koszmarem i prawie wszystkie śruby trzeba było rozwiercić
Podłoga zdrowa, sucha, jedynie okna otwieranie ciekną i nad nimi musimy popracować w najbliższych dniach.
Poradźcie czy inwestować w nowe uszczelki, czy jak wszystko poprawimy, stare wystarczą, wydają się być w dobrym stanie, ale drewniane listwy w górnym profilu okien spróchniałe
Jutro ciąg dalszy i wrzucę fotki
Najcześciej cieknie przy wkrętach na górnej listwie (dlatego spróchniały). Trzeba wymienic listwę i przy montażu zewnetrznej aluminiowej dobrze wszystko uszczelnić. Co do uszczelek to zobaczcie jak to dla Was cenowo wychodzi. Jak nie jest to jakimś ogromnym wydatkiem (uszczelka + klin) to może lepiej zmienić, przez nią zapewne nie ciekło ale stara jest twarda i nie przywiera tak ładnie do szyby. Wasza decyzja - ja na przykład po wymianie tej listwy gum nie zmieniałem 
-
Porta Nigra
Listwy zdjęte , przy okazji oczywiście znowu trzeba było rozwiercić śruby, bo nie dało się ich ruszyć
. Listwy spróchniały, jutro wkleimy nowe i mam nadzieję obędzie się bez wymiany uszczelek, te są naprawdę w bardzo dobrej formie.
Czym uszczelnuć te listwy aluminiowe ? Widziałam gdzieś w sklepie taśmę gumową samoprzylepną, czy taka będzie dobra? wkręty dodatkowo oszczelnić np. silikonem akwarystycznym ?
Mam nadzieję, że ze dwa, trzy dni nie będzie padać, bo mamy tylko prowizoryczne folie na oknach.
Rozglądam się też za farbą do pomalowania skorubki, marzy nam się od dawna, że będzie srebrna
, tylko na razie nie mogę znaleźć odpowiedniej farby. Malować będę wałeczkiem (mam wprawę
), macie może pomysł gdzie dostanę taką farbę ?
Czym uszczelnuć te listwy aluminiowe ? Widziałam gdzieś w sklepie taśmę gumową samoprzylepną, czy taka będzie dobra? wkręty dodatkowo oszczelnić np. silikonem akwarystycznym ?
Mam nadzieję, że ze dwa, trzy dni nie będzie padać, bo mamy tylko prowizoryczne folie na oknach.
Rozglądam się też za farbą do pomalowania skorubki, marzy nam się od dawna, że będzie srebrna
Wszelkie uszczelnienia robiłem silikonem akwarystycznym bezbarwnym.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
-
Porta Nigra
Jutro kupię kilka tubek
Dzisiaj nie miałam zbyt wiele czasu, ale wypolerowałam wszystkie srebrne elementy pastą polerską i wełną stalową 2. Są jak nowe
, na koniec dopieszczę je jeszcze wełną 1, ale już są ładne
.
Jutro zaczynam szpachlować i mam nadzieję uda nam się wkleić listwy drewniane dookoła okiem.
Znalałam srebrny lakier polipropylenowy
, jak wszystko dobrze pójdzie w weekend będę malować 
Dzisiaj nie miałam zbyt wiele czasu, ale wypolerowałam wszystkie srebrne elementy pastą polerską i wełną stalową 2. Są jak nowe
Jutro zaczynam szpachlować i mam nadzieję uda nam się wkleić listwy drewniane dookoła okiem.
Znalałam srebrny lakier polipropylenowy
Myślę, że 2 w zupełności wystarczą, daje się bardzo małą ilość, żeby nie było wypływek.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN