niedawno sprowadzilem sobie z polski przyczepe niewiadow N126nl 1994 rok produkcji taka z zielonymi podwojnymi szybami...prawde mowiac do konca nie wiedzialem co sobie sprowadzam. Przed laty posiadalem w polsce przyczepe niewadow 126 tak zawana zapiekanke. Ta natomiat jest zupelnie inna wejsie ma od tylu i jak ja to nazywam "sraczyk" czyli przepierzenie z umywalka szumnie zwana lazienka.
Zadalem sobie wiele trudu aby sprowadzic ta przyczepe z polski... oj ciezko bylo rodacy w polsce nie potrafili zrozumiec po jaka holere chce taka przyczepe kiedy mam tutaj spory wybor i tak dalej.... pozatym wszyscy wysylaja auta i przyczepy z canada do polski i zadna firma w polsce tego jeszcze nie robila.. urzedasy w polsce tez dali mi sie we znaki oj jo joj jak mi dokladali ( moze napisze kiedys o tym ksiazke jak wywozic przyczepe z polski do canady)..ehhh i nastepnie jaja w canada
z rejestracja.. ale to w canada to pryszcz na dupie w porownaniu z urzedasami polskimi... a jeszcze przezycia z kupowaniem przyczepy na ALEGRO!! oczywiscie zarejestrowalem sie na ALEGRO i licytowalem,,,heh kazdy chcial sprzedac ale zaden sprzedajacy nie chial wyslac "towaru" czyli urzywanej przyczepy droga morska do canada!!!!
w kilku slowach postaram sie odpowiedziec dlaczego niewiadowek... poniewaz jest lekka !! lekka i moge ja wciagnac w kazde miejsce gdzie poluje czy lowie ryby.. a to jest zawsze przynajmniej 500 km od miejca zamieszkania...
gdzie miejscowa przyczepe ciezko bylo by wciagnac do lasu po bezdrozach polnocnego ontario .... tak ze juz jestem szczesliwym posiadaczem i teraz nastepne "schody" czyli drapie sie w glowe i kabinuje z pradem z 220V na miejscowy ...szukam narazie "adapter" transformer z 120V na 12... i lozyska tak na wszelki wypadek poniewaz moja obecna malzonka postanowila ze jedziemy na swieta z przyczepa na floryde... ("a co mowi szlajasz sie od polowania do polowania a teraz jedziemy na TURYSTYKEM" ) opony juz zmienilem ... z polski przyjechala przyczepa z oponami 145x80xR13 tutaj znalazlem najmniejsze 155X80xR13 juz mam zainstalowane i teraz walcze z "pradem" .....
i to tyle o mnie pozdrawiam o 3majcie sie...kolerzanki i koledzy z RVs campers & trailers...